GENIU 
Mam nadzieję ,że WAS nie zasypało i ślub i przyjęcie w toku .
Lilie trąbkowe to też moje ulubione ,a jak pięknie pachną

Ich zapach roznosi się po całym ogrodzie .
STOKROTKO ,wszyscy kuszą liliami,bo jest na prawdę czym .Są pięknie ,nie drogie ,łatwo dostępne ,niektóre pięknie pachną ....................Jedynie te okropne nornice są ich wrogami .
BOŻENKOteż uwielbiam lilie .Na wiosnę mam zamiar dokupić i posadzić w koszyczkach ,a właściwie w starych doniczkach ,bo u mnie nornice grasują i nie wiem czy coś z zeszłorocznych zostanie .
TARO ,dziękuje .Paprocie ślicznie się prezentują ,ale trzeba je ograniczać, żeby nie opanowały całego ogrodu .Tych z fotki nie zamierzam się pozbywać ,bo tam gdzie rosną nic innego nie chce rosnąć ,bo to pod balkonem ,od północy i susza totalna .
ELU ,lilie mam z FLOREXPOLU ,ale niestety nazwy nie zgadzają się z tym co wyrosło ,więc ich nie podpisuję .Jedynie trąbkowe się zgadzają i ta żółta półpełna [FATA MORGANA].Nie żałuję jednak tego zamówienia ,bo lilie śliczne i bardzo tanie były .
Jestem ciekawa jak wygląda Twój kalendarz i czy dane będą się pokrywać ,czy raczej będą sprzeczne .
HALINKO ,dziękuje .
ZENKU ,lilie wiosną sadziłam w doniczkach ,ale latem je przesadzałam w inne miejsca i posadziłam je bez osłon .Zobaczymy ,czy coś z nich zostanie ,czy może nornice się do nich zabrały.
OLU ,daj znać kiedy to dokładnie ta GARDENIA i co tam można kupić .Może i ja się wybiorę .Gdzieś czytałam już o tym ,ale nie pamiętam ,chyba w wątku Poznańskim .
U mnie za oknem też nie za ciekawie .Śnieżyca straszna,sypie już drugą dobę .Z podwórka nie da się wyjechać ,a odgarniania nie ma końca ,więc M uruchomił cięższy sprzęt .
DOROTKO iryski cebulowe kupiłam u nas ,w markecie BRIKO MARCHE .
ZOSIU ,na kwitnienie tulipanowca trzeba troszkę poczekać,ale ponoć warto .
GORYCZKO ,dziękuje .Mam nadzieję ,że moja mahonia ,w tym roku ,też tak obficie zakwitnie .