AGNESS pisze:Gabi przepiękna wiosna na Twoich fotkach. Ja sobie solennie obiecałam, że nic w tym roku nie wysiewam, za wyjątkiem niecierpków, ale jak to z tym postanowieniem będzie to zobaczymy
Aguś, ja tak skromnie będę siała...
A jakie niecierpki chcesz wysiać ?
Ja chyba kupię gotowe sadzonki... w zeszłym roku kupiłam dwie sadzonki,
rozrosły się w piękne wielgachne kępy i kwitły do samych mrozów.
Bożenko, nie słyszałam o nasturcji bulwiastej i prawdę mówiąc nie wiem jak wygląda.Babopielka pisze:Fajne te nasionka -pierwszy raz widzę takie nazwy![]()
Ja dostałam nasionka Nasturcji bulwiastej (Tropaeolum tuberosum)
i nie wiem czy mi coś z tego wzejdzie ,ale spróbuję wysiać![]()
Jesienią wysiałam Arcydzięgiel Oregon Coast i Giant Purple ,oraz
Hyzop Giant Yellow -same jakieś" egzotyczne wynalazki "![]()
Muszę poszperać w necie.
Jadziu, ucz się ucz... choć myślę że nie będziesz miała zbytnio trudności z programem...JAKUCH pisze:Gabi ano przy tej obróce . Siedziałam wczoraj cały wieczór i się uczyłam . Jest tam tyle możliwosci ,ze glowa boli . Miłego dnia a ja spadam sie uczyć
Irenko, ja chciałaby oglądać takie widoki na żywo... ale jeszcze będę się lenić w domu...Irena37 pisze:Gabi u ciebie to dopiero widać całe piękno wiosny, kwiaty ciekawe, gatunkowo różne, jest się czym zachwycać.
judyta pisze:Gabi u Was też nalot na altany w ROD ?
w styczniowym "Działkowcu" jest artykuł "Nadzór budowlany kontroluje działki"...wydają nakazy rozbiórek, jeśli nie spełniają norm budowlanych i regulaminowych....szok..
Judi, nie słyszałam żeby u nas robili naloty, ale jestem za tym,
aby karać tych co budują samowolki.
Ja się nie boję, bo mam małą altankę... mogłabym ją spokojnie powiększyć... ale poco ?
Wypoczywam na świeżym powietrzu, a taras mam dość wielki,
więc w razie deszczu mam schronienie.
A wiosną skończę pergolę z zadaszeniem, więc będzie ok.