Prezenty od Mamy
Oncidium pachnące wanilią
"Phalaenopsis Multiflora" miniaturka I moje jesienne pędziki
Właściwie każdy Phalaenopsis wypuszcza po kilka przedłużeń, ale te pokazane na fotkach są największe
Ewelina prawie hurtem ;) Bo Mama jak kupuje sobie to często i dla mnie coś kupi
Teraz mam okres urodzinowo - imieninowy, więc okazja tym bardziej jest ;)
Cudownie wygląda te okno z półeczką z przodu. Wspaniała harmonia koloru ścian i zasłonek z twoimi storczykami. A to nowe Oncidium świetnie pasuje do całości. Zresztą wszystkie nowe są cudowne. Ja też bym chciała by mama kupowała mi kwiatki, bo unas to na odwrót, ja kupuję jej i uczę dopiero hodowli storczyków.
Paula oncidium śliczne, ale marzy mi się taka cudowna miniaturka jak Twoja...Przypomina mi kolorkiem dojrzewającą na slońcu brzoskwinię...coż za kolor i tyle kwiatuszków
Piękne masz storczyki Taka zimowa wiosna na parapecie - kolorowo, że aż miło popatrzeć Phalaenopsis multiflora (choć mi się wydaje, że to jest jedynie nazwa serii itp. producenta, a nie gatunek) śliczny, ma kolorek niespotykany, taki ceglasty
Tylko jak na moje oko, miniaturką on nie jest... albo zdjęcie trochę przekłamuje, bo porównania nie ma A w jakiej wielkości doniczce rośnie
Witam po dłuuuugiej przerwie ;(
Doszło mi kilkanaście nowych storczyków, szczerze się pochwalę, że od czasu jak we wrześniu się w nich zakochałam, to do dnia dzisiejszego udało mi się zebrać ich.... 65 sztuk
Niestety większość z nich teraz odpoczywa, ale kilka kwitnie
To mój dzisiejszy nabytek
Wielkie Cymbidium, kupione ponad miesiąc temu
Też dzisiejszy nabytek, nieśmiało się zaczyna ujawniać (jestem dumna z tego zakupu, bo jest naprawdę bardzo duży i był przeceniony z 97 zł na 26
Moje osobiste kwitnienie
A ten w środku przy pniu ma malutką bulwę
Reszta niestety jeszcze śpi, większość Dendrobium powypuszczała małe psb, kilkanaście Phalaenopsisów przedłuża badylki ;)