Kwitnące cudo! cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Kwitnące cudo! cz.3

Post »

:D Patrząc na tego kolesia miałem wrażenie że musi mu być troszkę zimno ale
z zasady się uśmiecha do odwiedzających. Adrian a wybrać się jest warto bo
zmodernizowano pawilon małp. Dalej tam trwają pracę ale chyba zdołają skończyć do wiosny :D
No i mamy nowego słonia. Nasze afrykańskie pojechały do Poznania a w zamian dostaliśmy indyjskiego :D
No a jeszcze powiem że nie sądzę żeby chodziło o klona zielonokorego pewnie chodzi o zwyczajnego bo
po co mieliby się wysilać i posadzić coś mniej popularnego. W końcu ważne że coś sadzą. :|
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Krzysiu mnie się też tak zdaje ,że temu kolesiowi zimno , mnie by było na pewno jak tak bym stała w samym futerku :;230 :;230 :;230

A na tym kamieniu to jaszczurka czy krokodyl ?jej to chyba ciepło ?
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

To jest jakiś krokodyl chyba nilowy jeżeli dobrze pamiętam. Ale tego tam tyle że
nie sposób zapamiętać. :roll: Były nawet takie o połowę mniejsze od tego
fajne :D
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Krzychu, widzę, że nawet śnieg nie zniechęca do przechadzek po okolicy :) wiele się tam u Was zmieniło, wiele miast walczy teraz o trurystów i chcę za wszelką cene przyciągnąć czymś wyjatkowym :) ten maraton - wyścig szczurów jest bardzo korzystny dla nas co ważniejsze :) a co do przechwałek spółdzielni to - "ten typ tak ma" :D :D znająć zycie nawet nie widzieli na oczy tych drzew, ale przechwałki zawsze są wskazane w tym fachu :D :D :D wiosną zobaczysz to ocenisz :)
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

krzysiek86 pisze:Gosiu
A teraz mam pytanko. Czy Ktoś może słyszał o klonie zielono listnym :) Ostatnio spółdzielnia się chwali że posadziła nowe drzew i na tej
liście znalazły się takie klony. Ja wiem że klonów jest masa ale o takich jeszcze w życiu nie słyszałem. :)
Takiego określenia używa się kolokwialnie w stosunku do wszystkich roślin,sądzę,że o to chodziło.
Nie podano gatunku ani odmiany ale podkreślono,że nie są to klony czerwonolistne .
Gdyby tę liste sporządzał fachowiec-amator, pewnie usiłowałby dotrzeć do bliższej identyfikacji ale przyjęto zapewne iż ogółowi - wspólnocie,której przedstawiono owa listę ma wystarczyć taka info.
Tak to odbieram.
Np na forum omawiamy zielonistne koniczynki i czerwonolistne szczawiki :lol: :wink:

A zima u Ciebie Krzysio wcale nie wygląda na tęgą,wcale nie masz więcej śniegu niż ja :D
Spacerujesz po ogrodzie dla przyjemności czy tak pośrednio dla nas?
Ja nie wyściubiam nosa jak nie muszę,dzis świeci słońce i to dla niego zaraz wychodze z domu ;:3 ;:138
Pozdrawiam w Nowym Roku :D
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie :D
A spacerować to ja lubię dla samej przyjemności a jak fotki mogę popstrykać to jestem cały szczęśliwy.
Ogrodu zimą jeszcze nie widziałem nigdy więc postanowiłem to zmienić i zobaczyć co tam się dzieję.
I powiem szczerzę że więcej do oglądania jest w lecie :;230 ;:224 choć kotlina z dinozaurami pod śniegiem
mi się podobała, wielbłądy na śniegu i pawie siedzące na grzędzie jak to Gosia trafnie powiedziała :;230

No a wracając do listy drzew to powiem szczerzę że wolałbym żeby podali nazwy łacińskie i obok polskie dla osób
mniej zainteresowanych tematem. Cieszę się że sadzą nowe drzewa bo jest to bardzo ważne ale mogli
też do tego podejść troszkę bardziej fachowo. Ale i tak miło że napisali kilka słów na ten temat.
Osiedle mam bardzo zielone więc nie powinienem narzekać a teraz dzięki spółdzielni pospaceruje dla zdrowia
i zidentyfikuję zielono listne klony :D
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53

Post »

Witaj Krzysiu ale u Ciebie ciekawe foteczki :roll: :shock: dinozaury i wielbłądy w śniegu :roll: :lol:

Ja mam dziś coś ciekawego,pisałeś,ze lubisz paprocie drzewiaste :roll:

Obrazek

Obrazek

Zdjęcia zrobił mój M jak był w pracy,na jakimś osiedlu :D Taki ogródeczek przyblokowy :D
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Krzysiu czytam dzisiaj u ciebie, że już kwitnie jaśminowiec i zachodzę w głowę ;:112 co jest grane.
A to początek wątku :;230 .Ale skoro kwitną to niech kwitną :D

Obrazek

a to moje paprocie

Obrazek
:wit
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20

Post »

O muszę podziękować za foty z zoo :D Opowiadaj warto się obecnie do niego wybrać? a i co ciekawego w okolicy można jeszcze zobaczyć, może uda mi się na weekendzie wyskoczyć jak napiszę pracę na temat Rejestracja odmian roślinnych- może ktoś coś wie na ten temat :?: :D
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 kwie 2007, o 14:46

Post »

Witaj Kzysiu! myślę że już mi nic nie zakłóci spacerów na forum, ;:196 o zmianach pisałam trochę u siebie,fotek z podrózy na razie nie dodam bo są przegrane na płyte bo stawialiśmy system jak ich się doszukam to chętnie pokażę
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Hejka :D
Aniu widok niesamowity, normalnie są piękne te paprocie. Po prostu cuda na kiju :;230 ;:138 :roll: Podobają mi się strasznie :wink:
Marylko na widzisz tak wyszło a kwiaty jaśminowca chętnie sobie pooglądałem :D
Mariusz no oglądania jest sporo. ZOO w zimę mało ciekawe bo troszkę dziwnie ogląda się zwierzęta w klatkach a nie na wybiegach
ale co zrobić, takie warunki panują. Oprócz tego ładnie na pewno skansen się prezentuję i planetarium fajnie jest pokaz obadać
a jak się to znudzi to silesia otwarta i czeka na klientów :;230
Zosiu no to w wolnej chwili zobaczę co tam ciekawego się dzieje na Twoim wątku :D :roll:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Witaj Krzyś. Znów moja ulubiona sesja z zoo. dziękuję za zwierzaki. Wszystkie foty w twoim wątku świetne. Pozdrawiam Noworocznie. Wszystkiego dobrego. ;:196 :wit
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
coccinella
1000p
1000p
Od: 8 kwie 2008, o 12:42

Post »

Jak mnie tu daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaawno nie było.

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!

Pamiętasz Krzysiu mostek z rzeczką?
Obrazek
Pozdrawiam, Iwona.
moje wątki
ten się nie myli co nic nie robi
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 kwie 2007, o 14:46

Post »

Krzysiu! :wit wpadłam się przywitać super zwierzaczki
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p
Od: 26 maja 2008, o 20:25

Post »

Krzysiu;troszkę się obrobiłem z odwiedzinami, jeszcze muszę zajrzeć do Geni i Zosi.Wypad do ZOO fajny,może też się wybiorę do naszego mini-zoo.
Byłem zobaczyć co na działce,parę fotek wstawiłem.Było mało śniegu,chociaż dzisiaj trochę popadało,myślę,że u Ciebie jest go więcej,tak zapowiadają w TV.Najważniejsze,że nie było włamań i złodziejstwa,odpukać..... .Wkleję parę zdjęć z Bieszczad. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
1.Zachód słońca nad Soliną.2.Cisna-mgła.3 i 4 Lutowiska też mgła.
Wszystkich pozdrawiam. Ryszard
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”