Ogrodowe marzenia
Re: Ogrodowe marzenia
To ja odpowiem za Gospodynię, że to wilczomlecz groszkowy 

- jollla500
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zytko obejrzałam zdjęcia z wigilii i tak jak bym je u Ciebie spędziła   piękna relacja...
 piękna relacja...
Zytko u ,mnie też zima na całego ale taką zimę to lubię wszędzie pięknie i biało....
 wszędzie pięknie i biało....
Buziaki Kochanie

piękna relacja...
 piękna relacja...Zytko u ,mnie też zima na całego ale taką zimę to lubię
 wszędzie pięknie i biało....
 wszędzie pięknie i biało....Buziaki Kochanie

- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Witam Jadziu -to kilkoletni Ognik czerwony ja nie mam Rajskich Jabłuszek, aczkolwiek myślę o nich pozytywnie, więc morze w przyszłości?
Krzaczek o który pytasz -Gosia odpowiedziała że to - wilczomlecz groszkowy zabłąkał się w wiosennej paczce od Joli był taki malusieńki a wyrósł olbrzymi.
Nic o nim nie wiem - czy przezimuje?
W ubiegłym roku dostałam kilka paczek pocztowych - największą od Joli...
Tadeusza nie obrażając - bo z Rancza załadowałam dwa bagażniki samochodowe... 

Joluś Witaj dziękuję za odwiedziny.
Dziewczyny już: odpoczywają, odwiedzają się wzajemnie, bawią gifami bo wszystkie wyprodukowane w lecie zdjęcia pokazały a ja jeszcze nie zdążyłam pokazać wszystkich swoich kwitnących roślinek.
O skromnej kolekcji iglaków nawet nie wspomnę....
Kany - w czterech odsłonach

Krzaczek o który pytasz -Gosia odpowiedziała że to - wilczomlecz groszkowy zabłąkał się w wiosennej paczce od Joli był taki malusieńki a wyrósł olbrzymi.
Nic o nim nie wiem - czy przezimuje?
W ubiegłym roku dostałam kilka paczek pocztowych - największą od Joli...
Tadeusza nie obrażając - bo z Rancza załadowałam dwa bagażniki samochodowe...

Joluś Witaj dziękuję za odwiedziny.
Dziewczyny już: odpoczywają, odwiedzają się wzajemnie, bawią gifami bo wszystkie wyprodukowane w lecie zdjęcia pokazały a ja jeszcze nie zdążyłam pokazać wszystkich swoich kwitnących roślinek.
O skromnej kolekcji iglaków nawet nie wspomnę....
Kany - w czterech odsłonach

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzięki za nazwe zaraz muszę to zapisac gdyz niestety u mnie SKS co do nazw . Piękne cany

- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Witaj Zytuś   

Dzięki za fotki świetlenia i za ceny 100 m węża świetlnego na PW ja znalażłem za 299 po promocji.. na all.. , zazwyczaj świecę od 16:30 do 23:00.. Sąsiad oświecił dużo dom soplami z żarówkami typu diody LED i one są podobno bardzo energooszczędne a świeci te swiatełka chyba od 16:00 do 01:00  i mówił że licznik tak nie szaleje
 , zazwyczaj świecę od 16:30 do 23:00.. Sąsiad oświecił dużo dom soplami z żarówkami typu diody LED i one są podobno bardzo energooszczędne a świeci te swiatełka chyba od 16:00 do 01:00  i mówił że licznik tak nie szaleje   .
 . 
Mam ochotę na tego węża jeszcze.. , albo na szopkę z świecącymi figurkami .
 .
Kanny prześliczne , mnie ostatnio udało sie zdobyć kilka pieknych odmian od forumowicza .
  . 
A pod choinką widzę było sporo prezentów :P .
Pozdrawiam serdecznie

Dzięki za fotki świetlenia i za ceny 100 m węża świetlnego na PW ja znalażłem za 299 po promocji.. na all..
U nas w zeszłym miesiacu było 320.. , a teraz..zyta.malek pisze: M tłumaczy tym że to dobra decyzja była podjęta - bo rachunki za energię elektryczną i tak są w granicach do 300zł miesięcznie. Na ubiegłoroczne oświetlenie wszystkich drzew w sadzie i o ogrodzie
licznik energetyczny reagował (wstrząsowo - wystrzałowo) po kieszeniach.
 , zazwyczaj świecę od 16:30 do 23:00.. Sąsiad oświecił dużo dom soplami z żarówkami typu diody LED i one są podobno bardzo energooszczędne a świeci te swiatełka chyba od 16:00 do 01:00  i mówił że licznik tak nie szaleje
 , zazwyczaj świecę od 16:30 do 23:00.. Sąsiad oświecił dużo dom soplami z żarówkami typu diody LED i one są podobno bardzo energooszczędne a świeci te swiatełka chyba od 16:00 do 01:00  i mówił że licznik tak nie szaleje   .
 . Mam ochotę na tego węża jeszcze.. , albo na szopkę z świecącymi figurkami
 .
 .Kanny prześliczne , mnie ostatnio udało sie zdobyć kilka pieknych odmian od forumowicza
 .
  . A pod choinką widzę było sporo prezentów :P .
Pozdrawiam serdecznie
|| Mój spis linków  ||  Zagłosuj na nasze forum   ||    Pozdrawiam , Artur  || 
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||

|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- 
				Monia68
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Zytuś, najlepsze życzenia noworoczne dla Was Wszystkich   

- 
				goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P. 
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
Witam Zyto!
Jeżeli nie znalazłaś starego wątku, na pewno pokażę jeszcze te azalie
w nowym wątku, wszak to dalej będą wspomnienia.

Jeżeli nie znalazłaś starego wątku, na pewno pokażę jeszcze te azalie
w nowym wątku, wszak to dalej będą wspomnienia.
- 
				Monia68
Zytuś, chyba źle się wyraziłam mówiąc o azalii pontyjskiej   Oczywiście pachnie tak samo intensywnie jak lilie, chociaż inaczej
   Oczywiście pachnie tak samo intensywnie jak lilie, chociaż inaczej   

Czy mogłabyś dać namiary na te sklepy z kwasolubnymi? Chętnie obejrzałabym ich ofertę. Kolekcjonowanie rh rzeczywiście może być kosztowne, zwłaszcza kupując rzadkie odmiany i naprawdę duże krzewy. Ubiegłej wiosny widziałam malutkiego rh za 850 zł, miał czysto niebieskie kwiaty- cudo!! Nie kupiłam, poczekam aż chociaż trochę stanieje 

Kochana, czy można Ciebie nie lubić 
   Ja lubię bardzo i zawsze staram się zajrzeć

Kolorowych snów

Czy mogłabyś dać namiary na te sklepy z kwasolubnymi? Chętnie obejrzałabym ich ofertę. Kolekcjonowanie rh rzeczywiście może być kosztowne, zwłaszcza kupując rzadkie odmiany i naprawdę duże krzewy. Ubiegłej wiosny widziałam malutkiego rh za 850 zł, miał czysto niebieskie kwiaty- cudo!! Nie kupiłam, poczekam aż chociaż trochę stanieje

Kochana, czy można Ciebie nie lubić

Kolorowych snów

- Aska
- Od: 13 kwie 2006, o 14:36
Zyto - wilczomlecz groszkowy zamiera po 2-3 latach, ale w dobrych warunkach powinnaś mieć trochę siewek.

- Zyta
- Kontakt:
Jadziu, Artur, Moniś, Krysiu - Witam
Jasno i biało...zimno ale przyjemnie - tak minął dzisiejszy dzień. Nie lubię ponurej zimy.
Obserwowałam dzisiaj ptaki są głodne. Sikorek żadnego roku tyle nie było co tej zimy.
U nas w sprzedaży nie ma słoniny ze skórką, kupiłam więc bez i stał się wypadek....-jedną z trzech zawieszonych słonin Sikorki tak wyjadły,że oberwała się z drutu i razem z nimi leciała na śnieg, trzy sikorki odbiły się jeszcze w locie, a dwie już ze śniegu , tchu mi brakowało.

Dalsze wspomnienia... - mieczyki

Moniś - dziękuję za te miłe słowa...a namiary na rh - to byłam tu ->
http://www.cieplucha.com.pl/?lang=pol&str=0
Asieńko nie patrzyłam do atlasu i nie wiem jak ten wilczomlecz groszkowy kwitnie, zapomniałam o nim - siedział skromny wśród kwiatów, gdy inne zmarzły on się wycwanił i poszedł do nieba, zastanawiam się czy go nie przesadzić na większą przestrzeń?

Jasno i biało...zimno ale przyjemnie - tak minął dzisiejszy dzień. Nie lubię ponurej zimy.
Obserwowałam dzisiaj ptaki są głodne. Sikorek żadnego roku tyle nie było co tej zimy.
U nas w sprzedaży nie ma słoniny ze skórką, kupiłam więc bez i stał się wypadek....-jedną z trzech zawieszonych słonin Sikorki tak wyjadły,że oberwała się z drutu i razem z nimi leciała na śnieg, trzy sikorki odbiły się jeszcze w locie, a dwie już ze śniegu , tchu mi brakowało.

Dalsze wspomnienia... - mieczyki

Moniś - dziękuję za te miłe słowa...a namiary na rh - to byłam tu ->
http://www.cieplucha.com.pl/?lang=pol&str=0
Asieńko nie patrzyłam do atlasu i nie wiem jak ten wilczomlecz groszkowy kwitnie, zapomniałam o nim - siedział skromny wśród kwiatów, gdy inne zmarzły on się wycwanił i poszedł do nieba, zastanawiam się czy go nie przesadzić na większą przestrzeń?
- 
				Monia68
Zytuś, stonę Ciepłuchy dobrze znam, ale nigdy nie myślałam o niej w kategorii sklepu   Niemniej bardzo Ci dziękuję
  Niemniej bardzo Ci dziękuję   Tak sobie myślę, że chyba nie zdecydowałabym się na kupno rh przez internet...wolę jednak zobaczyć krzew na własne oczy
  Tak sobie myślę, że chyba nie zdecydowałabym się na kupno rh przez internet...wolę jednak zobaczyć krzew na własne oczy   

Buziaczki

Niemniej bardzo Ci dziękuję
  Niemniej bardzo Ci dziękuję   Tak sobie myślę, że chyba nie zdecydowałabym się na kupno rh przez internet...wolę jednak zobaczyć krzew na własne oczy
  Tak sobie myślę, że chyba nie zdecydowałabym się na kupno rh przez internet...wolę jednak zobaczyć krzew na własne oczy   
 Buziaczki

- Zyta
- Kontakt:
Witaj Moniś ja też nie kupowałam żadnych roślinek przez internet, aczkolwiek jest on pomocny w podjęciu decyzji no i w orientacji cenowej.
Kupuję sporo przez internet, na część zakupów decyduję się dopiero gdy obejrzę je w sklepie.
Teraz biegam po necie i sklepach w realu- szukam aparatu foto... trudna decyzja.
W sobotę jest Bal Mistrzów Sportu - mój przyszły zięć jest redaktorem Przeglądu Sportowego więc i w pewnym sensie współorganizatorem imprezy...- będę wodzić wzrokiem za nim po szklanym ekranie.
W sobotę odwiedzi nas też ks po Kolendziee u nas jest obiadokolacja, zastanawiam się co upitrasić?
Tak aby weselej się zrobiło....bocian

Kupuję sporo przez internet, na część zakupów decyduję się dopiero gdy obejrzę je w sklepie.
Teraz biegam po necie i sklepach w realu- szukam aparatu foto... trudna decyzja.
W sobotę jest Bal Mistrzów Sportu - mój przyszły zięć jest redaktorem Przeglądu Sportowego więc i w pewnym sensie współorganizatorem imprezy...- będę wodzić wzrokiem za nim po szklanym ekranie.
W sobotę odwiedzi nas też ks po Kolendziee u nas jest obiadokolacja, zastanawiam się co upitrasić?
Tak aby weselej się zrobiło....bocian

- 
				Monia68
Witaj, Zytuś   Ależ u Ciebie kolorowo!!
  Ależ u Ciebie kolorowo!! 
Kochana, w sprawie aparatu nie doradzę Ci, bo się na tym nie znam. Kupiłabym jednak cyfrową lustrzankę.
Ksiądz pewnie lubi zjeść, to może przygotuj golonkę w piwie 

Miłego dnia

Ależ u Ciebie kolorowo!!
  Ależ u Ciebie kolorowo!! 
Kochana, w sprawie aparatu nie doradzę Ci, bo się na tym nie znam. Kupiłabym jednak cyfrową lustrzankę.
Ksiądz pewnie lubi zjeść, to może przygotuj golonkę w piwie

Miłego dnia

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zytuś dobrze ,ze pokazałaś tego zwiastuna wiosny . Zaraz cieplejsze myśli krążą w głowie

- Zyta
- Kontakt:
Witam Monisię i Jadzię - odnośnie pitraszenia, dobra podpowiedz   

Podpatrzone... spodobało mi się tak że do swojego wątku skopiowałam

Podpatrzone... spodobało mi się tak że do swojego wątku skopiowałam