Moje marzenie - maniusika - cz.1
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje marzenie - maniusika .
Janko!
Dobrze jest coś podpatrzeć u kogoś i potem wprowadzić
to do siebie. Można nauczyć się różnych roślin.
A czy mówiłam, że biały zawilec bardzo ładny.
Dobrze jest coś podpatrzeć u kogoś i potem wprowadzić
to do siebie. Można nauczyć się różnych roślin.
A czy mówiłam, że biały zawilec bardzo ładny.
- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
śliczny i bialutki , trochę ich zabezpieczyłam badylkami i może przetrwają najgorsze mrozy ...ten duży na pewno mam go już trzy lata ..
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Janeczko Droga
też zauroczył mnie Twój biały zawilec - cudny
Ja, na Forum zakochałam się w zawilcach, kupiłam kilka, dostałam od Oli i mam nadzieję, że będzie wśród nich biały, do mojego "Białego Zakątka". Na razie zakwitł delikatnie różowy, wysoki, kupiony na rynku

Ja, na Forum zakochałam się w zawilcach, kupiłam kilka, dostałam od Oli i mam nadzieję, że będzie wśród nich biały, do mojego "Białego Zakątka". Na razie zakwitł delikatnie różowy, wysoki, kupiony na rynku

- maniusika
,.znalazłam na jesieni jedną malutką sadzonkę białych zawilców , trochę ją zabezpieczyłam i jak wzejdzie na wiosnę możemy się zamienić na różową .. a oto moja kolekcja lili ,do niektórych dobrały się ślimaki
s

na jesieni jeszcze dokupiłam kilka azjatyckich i kilka orientalnych , były pomieszane więc nie wiem jakie kolory ale wzięłam bo po dwa zł pewnie nigdzie nie dostanę ..na wiosnę muszę ich zabezpieczyć przed slimakami ...
s

na jesieni jeszcze dokupiłam kilka azjatyckich i kilka orientalnych , były pomieszane więc nie wiem jakie kolory ale wzięłam bo po dwa zł pewnie nigdzie nie dostanę ..na wiosnę muszę ich zabezpieczyć przed slimakami ...
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Janeczko
super

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Na bulwki ranników trzeba będzie czekać do jesieni , ale zobaczę co da się zrobić , może u mnie się rozsiały i będę mogła kępkę wiosną wysłać .maniusika pisze:od niedawna poznaję nazwy kwiatów i ich piękno i mam coraz więcej zapisuję chciejstw ..nie mam jeszcze ranników a przydały by się na moje skalniaczki i do tego jeszcze tak wcześnie kwitną ..są na liście chciejstw ...
Genia
- maniusika
otworzyli w powiecie nowy ogrodnik ale tylko z nasionami ,cebulkami i kłączami , może wreszcie będzie można dostać trochę więcej kwiatów a nie tylko krzewy i drzewa ..interesują się nowościami i nawet proszą o podpowiedź o kwiaty jakie chciałoby się u nich kupić , bardzo proszę , możesz dołączyć je do ciemierników , może coś podoba się z mojego ogrodu to mogłabym się zrewanżowac ..,zobacz na Picasso tam mam więcej kwiatów pokazanych ...
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Janeczko , mogę dołączyć i białe ciemierniki , bo ich mam też sporo małych .maniusika pisze:otworzyli w powiecie nowy ogrodnik ale tylko z nasionami ,cebulkami i kłączami , może wreszcie będzie można dostać trochę więcej kwiatów a nie tylko krzewy i drzewa ..interesują się nowościami i nawet proszą o podpowiedź o kwiaty jakie chciałoby się u nich kupić , bardzo proszę , możesz dołączyć je do ciemierników , może coś podoba się z mojego ogrodu to mogłabym się zrewanżowac ..,zobacz na Picasso tam mam więcej kwiatów pokazanych ...
Ale mi rozmawiałyśmy chyba o zawilcach jesiennych .
Ciemierniki też juz wpisuję do zeszytu.
Genia
- maniusika
przyjmuję wszystkie kwiatuszki bo mam ogromny ogród od niedawna i nie bardzo mogę sobie dokupić z mojej malutkiej emerytury , dobrze że nie mam innych nałogów tylko kwiaty to pomalutku zawsze coś ciekawego dokupię a dużo się zamieniam a co mogę to sama ukorzeniam jak iglaki , tawułki i kupuję wszystko co dostanę na wysprzedażach .... dobrze że zięć chciał posadzić wzdłuż siatki srebrne świerki aby osłonić podwórko od wiatru bo tuje mu się nie podobały .., ,
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Janko!
Na moim zdjęciu obok migdałka jest buk czerwony pendula.
Jest u mnie na wcześniejszych zdjęciach /czerwone liście/
Miłej niedzieli.
Na moim zdjęciu obok migdałka jest buk czerwony pendula.
Jest u mnie na wcześniejszych zdjęciach /czerwone liście/
Miłej niedzieli.
- maniusika
to ten co mi się bardzo podoba ... chyba będę musiała nazbierać na niego kasę ...
- szyszunia
- 1000p
- Od: 4 lis 2009, o 13:38
Witaj Janeczko piękna kolekcja lilii ja je uwielbiam ale dopiero zaczynam zabawę. 

- szyszunia
- 1000p
- Od: 4 lis 2009, o 13:38
Janeczko może chcesz nasionka napisałam jakie mam w moim wątku to jak co to pisz na PW
Wow ależ ogromna bioróżnorodność wspaniale tyle roślin
dobrego Roku