I mnie tak się zdajeeleka pisze:Ale te grzybki zwiastują początek prawdziwego grzybobrania.A właśnie o czymś takim marzę.
Broniuszowy zakątek:)
...no i zaczyna się nasze polskie bajkowe babie lato...
na razie jeszcze budują swoje ulotne twierdze nie do zdobycia, ale już za chwilę tych kilku wielonogich podróżników popłynie w nieznane na swych powietrznych, siwych, jak włosy babuleńki, statkach... polecą hen! za siódmą górę i rzekę... albo tylko do następnej gałęzi 8)

na razie jeszcze budują swoje ulotne twierdze nie do zdobycia, ale już za chwilę tych kilku wielonogich podróżników popłynie w nieznane na swych powietrznych, siwych, jak włosy babuleńki, statkach... polecą hen! za siódmą górę i rzekę... albo tylko do następnej gałęzi 8)

Broniusz
Ja mogę się pod tym podpisać, bo mam tak samo ja Ewelina.Ewelina pisze:Pająki to jest właśnie to, czego późnym latem/jesienią nie znoszę w ogrodzie , w lesie...Podziwiam misterne pajęczyny,ale z daleka. Nie daj Boże w coś takiego wejść , brrr![]()
Natomiast grzybobranie po prostu uwielbiam chodzenie po lesie, słuchanie ciszy, wdychanie zapachu sosen i wilgotnego mchu...
- empuza
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Broniuszu, spacerkiem zwiedziłam raz jeszcze stronę po stronie Twojego ogrodu.
Nie będę wykrzykiwała "ochów" i "achów", bo pora juz nie ta i ptaki bym wystrachała ale powiem cichutko " Szapoba Broniuszu!"
Nie będę wykrzykiwała "ochów" i "achów", bo pora juz nie ta i ptaki bym wystrachała ale powiem cichutko " Szapoba Broniuszu!"
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
-
barbarka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 maja 2007, o 22:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Broniuszu wspaniale , cuownie no po prostu nieziemsko przedstawia się jesień w Twoim ogrodzie ;:2
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki