W moim ogródeczku ... Halina 2009 cz3
-
Mariolas
- 500p

- Od: 20 paź 2009, o 23:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W moim ogródeczku ... Halina 2009 cz3
Halineczko piekne bratki ja tez muszę wzbogacić w nie mój ogród
Dziękuje za piękne zdjęcie w zimowy dzień ogladać ciepłe widoki 
- HalinaK
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Iguniu
Irenko
Grażynko
pięknie dziękuję za życzenia świąteczne
Dzisiaj pojechałam z M na działeczkę, było zimną i wiał silny wiatr, ale trochę zdjęć porobiłam
Mój ogródek w dniu dzisiejszym

Żeby zachęcić Was do sadzenia w ogrodach berberysów, ponieważ są one naprawdę cudną ozdoba ogrodu zimą

Nooo, i sumak octowaty, ponieważ on też pięknie zdobi teraz mój ogród

Mahonia

rododendron

i jakaś wierzba, chyba ? ... też ładnie się prezentuje

i wierzba mandżurska

Dzisiaj pojechałam z M na działeczkę, było zimną i wiał silny wiatr, ale trochę zdjęć porobiłam
Mój ogródek w dniu dzisiejszym

Żeby zachęcić Was do sadzenia w ogrodach berberysów, ponieważ są one naprawdę cudną ozdoba ogrodu zimą

Nooo, i sumak octowaty, ponieważ on też pięknie zdobi teraz mój ogród

Mahonia

rododendron

i jakaś wierzba, chyba ? ... też ładnie się prezentuje

i wierzba mandżurska

- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Halinko dziękuje za piękne zimowe widoki z działki.
U nas jest cały czas +2 stopnie i śnieg się topi .
Jest brudno i nieprzyjemnie.
Szkoda , ze ta piękna zima nie dotrwała do świąt.
U nas jest cały czas +2 stopnie i śnieg się topi .
Jest brudno i nieprzyjemnie.
Szkoda , ze ta piękna zima nie dotrwała do świąt.
Halinko gdyby nie ta biała pierzynka na ziemi to patrząc na zdjęcie z baziami można pomyśleć, że to Wielkanoc. Jakoś u ciebie kalendarz leci prędzej do przodu.
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Rzeczywiście, Twoje berberysy pięknie wyglądają w tym śniegu, Halinko
Mahonia również, ale największy podziw (i zazdrość) wzbudził we mnie rododendron! On ma zupełnie nie zwinięte liście
A mój cały w rulonikach ... Myslałam, że jak się robi zimno, to jest normalne, ale po tym, jak zobaczyłam Twojego, to już nie wiem
A mój cały w rulonikach ... Myslałam, że jak się robi zimno, to jest normalne, ale po tym, jak zobaczyłam Twojego, to już nie wiem
Halinko! Śliczne zdjęcia zimowe! Berberysy cudne.
Jak długo już rosną? Ja mam 2 sztuki, ale nie są jeszcze tak okazałe jak u Ciebie. Moje mają 2 lata, ale ziemia jest licha, to pewnie słabiej rosną. Dzisiaj też pojechalam na działke, ale szybko uciekłam, bo bylo nieprzyjemnie i wietrznie. Teraz u mnie za oknem zero stopni i zaczyna padac mżawka. OKROPNA POGODA! 
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
- judyta

- Od: 10 lut 2008, o 14:08
Izo zwijanie liści u Rh jest ponoć normalne-ogranicza przed nadmiernym ogrzewaniem i transpiracją. Ale to co się porobiło z tych liści
tej zimy..to już obłęd-u mnie też ruloniki...zastanawiam się czy to już nie odmrożenia?!
Halinko-jestem w pełni przekonana do berberysów po takiej sesji zdjęciowej...a do ogników już dawno byłam..tylko jakoś do nich szczęścia nie mam
Przepiękna zima !!
tej zimy..to już obłęd-u mnie też ruloniki...zastanawiam się czy to już nie odmrożenia?!
Halinko-jestem w pełni przekonana do berberysów po takiej sesji zdjęciowej...a do ogników już dawno byłam..tylko jakoś do nich szczęścia nie mam
Przepiękna zima !!
serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Judyto, tak myślałam dotąd, ale dlaczego Rh Halinki ma takie "otwarte" liście? ...
- judyta

Nie wiem Izuś
..sama byłam zaskoczona i podobnie jak Ty przyrównywałam do swojego. Mój przy tym wygląda jak ścierka.
Ale myślę sobie, że u Halinki może jest jakoś osłonięty drzewami, albo tam tak nie mrozi i nie wieje
W ubiegłym roku narzuciłam na swoje Rh fizelinę i wtedy tylko lekko wygięły blaszki liściowe, a w tym niestety nie osłoniłam i wiszą ruloniki...ale u mnie wygwizdów jest i było -20 stopni.
Ale myślę sobie, że u Halinki może jest jakoś osłonięty drzewami, albo tam tak nie mrozi i nie wieje
W ubiegłym roku narzuciłam na swoje Rh fizelinę i wtedy tylko lekko wygięły blaszki liściowe, a w tym niestety nie osłoniłam i wiszą ruloniki...ale u mnie wygwizdów jest i było -20 stopni.
-
Mariolas
- 500p

- Od: 20 paź 2009, o 23:47
Oh jakie cudne widoki pokazałaś berberysy okazałe i takie piekne mój to dzieciątko przy nich 
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Izuniu Droga
moje rododendrony rosną pod sosnami w zacisznym miejscu i zauważyłam, że odkąd mają więcej cienia, to wyglądają lepiej
One chyba nie lubią za dużo słońca 
Izuniu, moje mają takie zwinięte liście w suche upalne lato.
Na zimę ich jeszcze nigdy, niczym nie otulałam.
Wokół ziemi gdzie rosną rozkładam gałęzie iglaków i to wszystko - jak wszystkie dorosłe roślinki przechodzą szkołę przetrwania
Olu
dziękuję
Irenko
jak zobaczyłam te bazie, to sama byłam w szoku, a jak one cudnie pobłyskują na drzewie.
Iguniu
masz rację. W Starym Sączu nie zanosiło się na topnienie śniegu, a jak wróciliśmy do Nowego, to kolo garażu chlapa, na termometrze +2.
W Starym Sączu zimno strasznie było i ten silny wiatr, aż grał na gałęziach świerków. Przez chwilę staliśmy, żeby posłuchać tej uroczej muzyki.
Goryczko
ślicznie dziękuję.
Grażynko
moje berberysy rosną już 5 lat, nie podcinałam ich tylko obcinałam gałęzie, które wchodzą w ścieżkę.
Judytko Droga
cieszę się, bo berberysy zasługują na to, żeby rosły w naszych ogrodach, a w dodatku są takie bezproblemowe, tyle tylko, że kują.
Ogniki ładnie rosną w miejscach osłoniętych i nasłonecznionych i nie trzeba ich wtedy okrywać na zimne.
Mariolko
nawet się nie oglądniesz, a będziesz miała taki duży krzaczek, one bardzo szybko rosną.

A tu w przyszłości ma być mój "Biały Zakątek". Brzoza ma być punktem centralnym i miejscem wypoczynku, a na razie mieści się tutaj przedszkole - wszystkie nowe roślinki, o które szczególnie dbam i nie spuszczam z oka
Wokół ziemi gdzie rosną rozkładam gałęzie iglaków i to wszystko - jak wszystkie dorosłe roślinki przechodzą szkołę przetrwania
Olu
Irenko
Iguniu
W Starym Sączu zimno strasznie było i ten silny wiatr, aż grał na gałęziach świerków. Przez chwilę staliśmy, żeby posłuchać tej uroczej muzyki.
Goryczko
Grażynko
Judytko Droga
Ogniki ładnie rosną w miejscach osłoniętych i nasłonecznionych i nie trzeba ich wtedy okrywać na zimne.
Mariolko

A tu w przyszłości ma być mój "Biały Zakątek". Brzoza ma być punktem centralnym i miejscem wypoczynku, a na razie mieści się tutaj przedszkole - wszystkie nowe roślinki, o które szczególnie dbam i nie spuszczam z oka
- judyta

..tak przypuszczałam, że są osłonięteHalina Kwak pisze:moje rododendrony rosną pod sosnami w zacisznym miejscu i zauważyłam, że odkąd mają więcej cienia, to wyglądają lepiejOne chyba nie lubią za dużo słońca
Muszę, koniecznie muszę wzbogacić ogród w ogniki. Widziałam kompozycję trzech kolorów obok siebie...przecudnie to wyglądało.
Moja pierwsza próba zasadzenia skończyła się niepowodzeniem, przypuszczam, ze przedobrzyłam z osłoniętym miejscem-posadziłam zbyt blisko ściany domu na południowej wystawie-chyba się upiekł
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
u mnie też rododendrony i azalie lepiej rosną osłonięte od wiatru drzewami ,natomiast ogniki i irgy rosną u mnie w słońcu i ładnie kwitną i owocują , najbardziej im szkodzi wiosenny przymrozek gdy juz zaczną rozwijać się pąki ,wtedy przemarzaja jak moje w tym roku ,odbiły i ładnie rosną ale owoców juz nie miały ..
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Halinko, śliczne zimowe zdjęcia
Rh wygląda bardzo zdrowo
Wracam do szaleństw w kuchni
Miłego dnia
Wracam do szaleństw w kuchni
Miłego dnia