Życzę wspaniałych kwitnień
Nałogowiec storczykowiec ;-)
- Haim
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 cze 2009, o 01:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Nałogowiec storczykowiec ;-)
Piękne nowości i jak duuużo
Witajcie
Właśnie dostałam prezent świąteczny od mojego przyjaciela -parę storczyków - niektóre kwitnące inne nie
Te poniżej były jeszcze z cudownymi kwiatkami ......... Oto wesoły piegusek o zaokrąglonych policzkach i uśmiechniętym karminowych usteczkach ....

I eteryczny z pozoru , delikatny jak zwiewny woal -w realu olbrzym ,ma naprawdę duże kwiaty 11cm. oraz duże liście i grube wysokie pędy

No a to stara bandziorka z parapetu
nie można ich pomijać , tak się chłopaki starają umilać zimowe wieczory

I eteryczny z pozoru , delikatny jak zwiewny woal -w realu olbrzym ,ma naprawdę duże kwiaty 11cm. oraz duże liście i grube wysokie pędy

No a to stara bandziorka z parapetu

- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
O rany...ale kolorowo 
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale cuda... Bardzo mi się podoba ten pierwszy piegowaty Phalaenopsis, ale inne też.
- MariaTeresa

- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Witam serdecznie
Większość w moim guście, przepiękne, tak trzymać
Większość w moim guście, przepiękne, tak trzymać
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
No i się doigrałam - dzisiejszy prezent wywołuje u mnie i zachwyt i przerażenie Miltonia
Nie wiem czy dam rade ją utrzymać przy życiu , czy też skończy marnie .... zobaczymy oby nam się udało ,trzymajcie kciuki
Mimo wszystko mam kochanych przyjaciół, którzy w ten sposób próbują poprawić mi nastrój - zresztą skutecznie
Teraz pozostaje tylko nie dać jej zmarnieć...

- MariaTeresa

- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Pięknie kwitnie, wygląda zdrowo. Zaczynałam od dokładnie takiego miltoniopsis'a. Podlewam dopiero jak przesycha podłoże na głębokości palca. Lubi wilgotne powietrze, ale ponieważ mam takie, nigdy nie zraszam.Rośnie dobrze.W zeszłym roku rozdzieliłam, bo dzieciak mi go rozbił (był w glinianej donicy). Powodzenia 
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
Piękne, mam identyczne. Moim zdaniem wymaga zwiekszonej wilgotności powietrza, bo inaczej liście wyglądają jak harmonijka. U mnie rośnie średnio ale mimo tego i tak kwitnie każdej zimy.
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Piękna miltonia niestety ja z tym storczykiem nie mam miłych doświadczeń..ale życzę powodzenia
niech ci cudnie rośnie
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Piękna, soczysta czerwień...Oby Ci rosła i kwitła co roku obficie, bo śliczna jest 
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Miltonia jest przecudna, ciekawe, czy pachnie.
Witajcie po Świętach - wszystkiego najlepszego , choć troszkę opóźnione z serca wszystkim życzone
Teraz pokażę małego bohatera ,który trafił pod mój dach niedawno z przeceny -ma etykietkę z napisem "Magic Toutch" i właśnie otworzył się na świat ...
Myślę że ten osobnik nie zamierza mnie opuścić
Kwiat jest niewielki jakby lekko nawoskowany , za to język ma długi , niezła papla z niego

Następny to dublecik - podobnego juz mam , choć ten ma odrobinę mniejszą głowę i nieco niebieskawą kredką pociągnięte brzegi usteczek
Podobają mi się też te romantyczne loczki na języku
Bezimienny , ale chętny do współpracy , ma sporo pąków , a i odrosty cały czas się wydłużają .....

Teraz pokażę małego bohatera ,który trafił pod mój dach niedawno z przeceny -ma etykietkę z napisem "Magic Toutch" i właśnie otworzył się na świat ...

Następny to dublecik - podobnego juz mam , choć ten ma odrobinę mniejszą głowę i nieco niebieskawą kredką pociągnięte brzegi usteczek

- dorotakol

- Od: 30 maja 2009, o 20:03
storczyki piękne, a opisy jeszcze piękniejsze!!!!!

Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
- AnnaL

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękny ten różowiutki 
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam