Ogródek KaRo cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam wszystkich....

Krzysztofie-
chwasty nie zawładnęły moim ogrodem na szczęście , trudno jest im się przebić w moim buszu, ale datury skapciały doszczętnie ,renimuję je właśnie...
Nie było też tym razem takiej osoby,której obecność w moim ogrodzie przyprawiałaby mnie o szybsze bicie serca ,więc i strat nie mam żadnych.
Mam szczęście ale i moja nieobecność była króciutka prawie niezauważalna...Obrazek

Ewelino -
pisałam właśnie jak nędzne mam w tej chwili róże ,nigdy tak nie było jeszcze.
Owszem kwitną ale to nie to co zwykle bywało...
"New Dawn" ma kilka ,kilkanaście kwiatów więc nie martw się,że jej się nie podoba u Ciebie,to nie to- to taki nieprzyjazny rok dla róż.
A ponieważ już prawie jesień więc wielkich nadziei mieć nie możemy choć ,kto wie jaka jeszcze pogoda nas czeka i jak zachowają się nasze krzewy...
Moja "Sympathie" - nie ma od tygodni nawet jednego kwiatka :(
Ja co prawda nie mam szans na powiększenie mojej działki ale kto wie,kto wie- mogę jeszcze zagospodarować dwa trawniki - choć nie uśmiecha mi się to na dzisiaj... Obrazek

Kasiu-
Oczywiście napiszę o moim ewentualnym spotkaniu z "Papa Meiland"

Pozdrawiam wszystkich serdecznie :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Dzięki Figo za zainteresowanie różą. Ja też pytam na moim terenie o tą różę. Do tej pory nie spotkałam, ale jeszcze poszukam u ogrodników.Jest jeszcze jedna róża parkowa Tour de Malakoff , która charakteryzuje się nieziemskim zapachem. Dorasta do 170 cm wysokości i ma lilioworóżowe kwiaty. Jest to odmiana róży stulistnej i nie ma kolców. To by dopiero był nabytek. :!: Zapytajcie - może gdzieś się znajdzie. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moja lista jest coraz dłuższa jak pójdę do ogrodnika to chyba wydam majątek :P a będę musiała zamówić bagażówkę :P ale chociaż będę wiedziała co kupić :P
Dziękuję serdecznie :P
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Figo, nie martw się na zapas, zobaczysz, że połowy roślin z Twojego zamówienia i tak nie będzie :lol: :lol: :lol: Poza tym w centrum ogrodniczym z reguły płaci się gotówką, a nie kartą, a to jakby bardziej boli :roll:
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
Ewa_888
---
Od: 11 maja 2007, o 11:17

Post »

KaRo, na zdjęcia od Ciebie też bardzo, bardzo czekam. Oczywiście wiesz jakie lubię. Proszę bardzo pięknie ;:180
Pozdrawiam Ewa

Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Awatar użytkownika
anu-la
200p
200p
Od: 19 cze 2007, o 16:44

Post »

A mnie najbardziej podobajs się róże angielskie. Piękne są :D Aż sie przy nich zadumałam. Krysiu a jak Twoje Fuksje?

Pozdrawiam

Anu-La
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Dziś mam niesprawny komputer ,poruszam się jak mucha w smole ,odpowiem obszerniej jak tylko coś się zmieni na puls.
Dostępu do zdjęć nie mam :( ,
fuksje padły,przywiozłam 20 szt pędów na sadzonki (trzy rodzaje) stjoą w wodzie od dziś i muszą puścić korzenie ale czy tak bedzie??? :roll:
Pozdrawiam Was :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Fuksje na pewno puszczą z 20 szczepek :?: , coś z pewnością zostanie.
Poczekam, aż przyjdziesz do siebie, odpoczniesz a komputer - kiedy będzie naprawiony to myślę że uraczysz nas zdjęciami. :lol: :lol: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Ewa_888
---

Post »

Oj, dzisiaj jakiś pechowy dzień. Ale będzie dobrze. Raz pod wozem, raz pod wozem jak z przekąsem mówią moje dzieci. Fuksje na pewno wypuszczą korzenie. Pozdrowienia
Pozdrawiam Ewa

Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Za rogiem stoi już jesień...
A mnie jest szkoda lata....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Udało mi się tego lata podpatrzeć coś niesamowitego...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I jeszcze inny ptaszek....

Obrazek
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Krysiu, rzeczywiście zdjęcia jaskółczego śniadanka ( to jaskółki , prawda ?) są niezwykłe ! A psiak- czy to Twój Labradorek ? Jeśli tak , to jest chyba kuzynem / kuzynką mojej suni. Wiesz co, do Ciebie zawsze warto zajrzeć, bo zawsze masz jakieś ciekawe zdjęcia :D
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Ewa_888
---

Post »

Oj KaRo gdzie wyśledziłaś te jaskółeczki. Jakie piękne żółtodzioby :D .
I wodoki super. Szkoda tylko tej pięknej brzozy, bo chyba niedługo na tej skarpie pociągnie.
Czy Ty tak szkolisz swoją Redę? (nie wiem czy dobrze napisałam, ale chyba tak ma na imię Twoja pupilka). Pozdrawiam
Pozdrawiam Ewa

Mój ogródek.
Awatar użytkownika
ulina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2007, o 20:31

Post »

Oj udało Ci się KaRo nie tylko podejrzeć, ale utrwalić i podzielić się z nami pięknem przyrody. ;:168
Zdjęcia jak zawsze niezwykłe. ;:138
Pozdrawiam, Halina
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Ale świetne zdjęcia zrobiłaś Krysiu! I ten pies! :D :D :D No proszę, muszę to pokazać mojej retrieverce, niby to pies wodny, a pływać nie chce za nic na świecie :wink:
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Zdjęcia naprawdę rewelacyjne.Ptaszki, piesek i las w odbiciu wody.Wspaniale, że podzieliłaś się tak uroczymi widokami.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”