Róża licheńska albo Rosarium Uestersen
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oliwko, śliczna jest Alba Maxima na zdjęciu z planem ogólnym, ale czy możesz mi powiedzić jak nazywa się iglak, który widać po lewej stronie zdjęcia w góry? Ja wycięłam w sobotę starą, schorowaną śliwkę, która rośla koło mojej sosny czarnej i mam miejsce na posadzenie jednego drzewka. To będzie pierwsze moje drzewko, bo wszystkie które mam w ogrodzie posadzili moi poprzednicy. Podoba mi się właśnie taka jadła?/sosna? jak Twoja lub głóg pośredni. Nie mogę tylko ustalić jak się ten iglak nazywa.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
- oliwka
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To prawdopodobnie jest ta jodła:Bogusia2 pisze:Oliwko, śliczna jest Alba Maxima na zdjęciu z planem ogólnym, ale czy możesz mi powiedzić jak nazywa się iglak, który widać po lewej stronie zdjęcia w góry? Ja wycięłam w sobotę starą, schorowaną śliwkę, która rośla koło mojej sosny czarnej i mam miejsce na posadzenie jednego drzewka. To będzie pierwsze moje drzewko, bo wszystkie które mam w ogrodzie posadzili moi poprzednicy. Podoba mi się właśnie taka jadła?/sosna? jak Twoja lub głóg pośredni. Nie mogę tylko ustalić jak się ten iglak nazywa.
http://www.tabaza.info/modules.php?name ... wo&tid=538
- mikrobia
- 200p
- Od: 24 maja 2007, o 22:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Róż licheńskich cd.
I stało się...dzisiaj o godz. 15.30 moja Rosarium trafiła do przygotowanego dla niej gruntu.
Oprócz Rosarium U. przy sanktuarium rośnie jeszcze jedna róża, równie piękna, choć już nie tak okazała pod względem wielkości:

Oprócz Rosarium U. przy sanktuarium rośnie jeszcze jedna róża, równie piękna, choć już nie tak okazała pod względem wielkości:

Najlepszym ogrodnikiem jest natura. LD Probiotics apifarma.pl
EM-Foto-Album/mikrobia/
Kupię, sprzedam lub wymienię...
EM-Foto-Album/mikrobia/
-
- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Kontakt:
Mikrobio!
jeśli dobrze mysle i jest to młody Abraham D.......to "on" Ci jeszcze pokaze!!!!!

jeśli dobrze mysle i jest to młody Abraham D.......to "on" Ci jeszcze pokaze!!!!!

nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- mikrobia
- 200p
- Od: 24 maja 2007, o 22:11
- Kontakt:
Re: Róża licheńska
Niestety po Rosarium U. zostało tylko wspomnienie w postaci suchego badylka wystającego z gruntu....zimą 2008 została przypadkowo złamana, tego - niewątpliwie haniebnego czynu - dokonał mój mąż, który w ramach przeprosin obdarował mnie taką różyczką:

Do kiedy kwitną róże? Domyślam się, że jest to cecha odmianowa, ale czy są takie, które kwitną np. od wiosny do późnej jesieni?

Do kiedy kwitną róże? Domyślam się, że jest to cecha odmianowa, ale czy są takie, które kwitną np. od wiosny do późnej jesieni?
Najlepszym ogrodnikiem jest natura. LD Probiotics apifarma.pl
EM-Foto-Album/mikrobia/
EM-Foto-Album/mikrobia/
- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Róża licheńska albo Rosarium Uestersen
Ładna Mary Rose, są róże kwitnące tylko raz i takie które kwitną od czerwca do przymrozków - z małymi przerwami - tych drugich kwitnących do przymrozków jest więcej.