Ranczo Nokły cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Re: Ranczo Nokły cz.3

Post »

Witaj Tadeuszu z postów dowiedziałam się, że całym ogrodem zajmujecie się przeważnie oboje. Wasz ogród podziwiam cały czas za niezwykły porządek, starannie dobrane piękne rośliny. Równie dokładnie opisujesz zdjęcia jak i udzielasz fachowych odpowiedzi. Jesteście wspaniałymi ludźmi a wasz wyjątkowo piękny i zadbany ogród potwierdza to. Miłego wieczoru dla ciebie i żony.
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam,ogród medalowo zabezpieczony przed mrozem,wszędzie czyściutko... :D :D :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
sylwekw

Post »

tadeusz48 pisze: Kontynuacja zdjęć roślin rosnących na Rabacie Południowej

Obrazek
Tadeuszu czy przeprowadzałeś jakieś specjalne zabiegi na tym berberysie, że się tak rozrósł na boki czy on tak sam z siebie.
Też mam jeden krzaczek tej odmiany ale jest umiejscowiony pomiędzy dwoma innymi i ma jak na razie pokrój bardziej kolumnowy. Taki krzewiasty bardziej mi się podoba ale jeśli on tak rośnie to muszę mu zmienić miejsce bo tam gdzie jest w tej chwili nie da rady :-)

Obrazek
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

GRAŻYNO-dziękuję za odwiedziny, przygotowania do zimy dopiero skończyłem, chyba przyroda czekała na mnie, bo zapowiadają ochłodzenie, dobrze że zima się nie śpieszyła, wystarczy co październikowa zima narobiła szkód w ogrodzie.

Pokazując guzikowca , podpisałem go jako ośnieża, przepraszam za pomyłkę, mam jedną i drugą roślinę, zdjęcie guzikowca z prawidłowym podpisem poniżej.

Obrazek

Guzikowiec jest bezproblemowym krzewem , szybko rośnie i szybko kwitnie, nie imają się go żadne choroby, czy szkodniki.

IRENO- dziękuję za odwiedziny, rzeczywiście w ogrodzie pracujemy wspólnie z małżonką, często ( ale nie za często) pomaga nam córka, jak w pracy wolne, czy urlop. Dziękuję za miłe słowa pod naszym adresem.

MARYLO- dziękuję za odwiedziny, od nas już niedaleko do Syberii, i zimą jak czasami od niej zawieje ( na szczęście ostatnimi czasami coraz mniej), dlatego trzeba dobrze się przygotować do zimy, zwłaszcza jak mam czas i czym okryć.

SYLWKU-- dziękuję za odwiedziny,przy berberysie "Maria" nie wykonuję żadnych prac, nie przecinam go , rośnie bezproblemowo, nie ma blisko innych roślin. Na rabacie tej rosną jeszcze młode rośliny, ponadto dokonując nasadzeń staram się wyobrazić sobie na ile się roślina rozrośnie.

Kontynuacja zdjęć roślin rosnących na Rabacie Południowej

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p
Od: 26 lis 2008, o 21:26

Post »

Tadeuszu cudowne zdjęcia pokazujesz.W sam raz na poprawienie nastrojów już prawie zimowych.
Guzikowiec u ciebie jest już wielkim krzewem i wygląda pięknie .
Podziwiam za ogromną pasję z jaką uprawiasz swój ogród ;:138
Magdalena pozdrawia :)
Zapraszam do ogrodu
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Witaj Tadeuszu,
Widzę, że roślinki swoje poubierałeś w piżamki przed zimowym snem, ha, ha . Widać troskę o swe podopieczne. Roślinom życzę miłego , zdrowego snu, a Wam odpoczynku od prac zimowych, ale ciagle będę zgladała, bo zdaje się fotek nie zabraknie :lol:
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Tadeuszu, Twoje ranczo to prawdziwy raj na ziemi. Tu jest wszystko: wspaniała kolekcja roślin ozdobnych - krzewów liściastych i iglastych, piękne kwiaty, wypielęgnowana trawa. Jest też co i gdzie zjeść. Widać, że cała rodzinka czuje się tu wspaniale. Wszystko pięknie rozplanowane. Gratuluję! Ciekawie wyglądają te pojedyncze krzewy na trawniku. Świetne warunki do zabawy w chowanego. :D
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Witaj Tadeusz w dzisiejszy deszczowy dzień pospacerowałem po Twoim ogrodzie, iglaki coraz większe i ładniejsze, ale Białobok to rewelacja. Gratuluję.
Pozdrawiam Zenek
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

MAGDALENO- dziękuję za wizytę w naszym ogrodzie,guzikowiec jest jednym z piękniejszych naszych krzewów. Roślin do pokazania mam dużo, mam nadzieję że dzięki tym zdjęciom szybciej zima minie. Dziękuję za miłe słowa o naszej pracy w ogrodzie.

OLU- dziękuję za odwiedziny, roślinki śpią dobrze, ale i przewiewnie okryte, dopóki mogę i mam czym staram się je zabezpieczyć przed zimowymi chłodami, które u nas czasami bywają iście syberyjskie. Do pokazania zostało mi jeszcze około 350 roślin, mam nadzieję że zajmie mi to czas do wiosny.

IZO- dziękuję za spacer po naszym ogrodzie, znajomym ( którzy jeszcze nie byli w naszym ogrodzie) mówię zachęcając ich do odwiedzin że odwiedzając nas mogą za życia zobaczyć jak raj wygląda. Ogród zaczęliśmy budować w terenie dziewiczym, nic nas nie ograniczało w naszej wizji ogrodu ( oprócz kasy)którego głównym zadaniem miał być nieskrepowany wypoczynek na łonie przyrody.

ZENKU- dziękuję za odwiedziny, mój ogród jest gotowy na przyjęcie zimy, a mnie czeka chwilowe bezrobocie. Po świętach gdy pozwoli pogoda mam tylko jedno zadanie- ukończenie montażu szklarni w nowym miejscu. Udało mi się zdobyć" BIAŁOBOKA" zdobyć w ubiegłym roku , drugą roślinkę ciekawą, zdobytą również w ubiegłym roku prezentuję dzisiaj.

Kontynuacja zdjęć roślin rosnących na Rabacie Południowej

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Tadeuszu do Waszego Rancza zawsze warto zajrzeć, można coś ciekawego zobaczyć i nowego się dowiedzieć. Z tym berberysem o który pytał Sylwek, to może Ty masz pokroju krzewiastego, a Sylwek kolumnowego i dlatego inaczej rosną. Myślę że gdyby zaczął go przycinać, upodobniłby się do Twojego krzewu. Teraz hodowcy wymyślają kształty roślin pod potrzeby klientów, jedna roślina może być drzewiasta, krzewiasta, szczepiona na pniu jaka tylko się zamarzy. Ja poznałem u Was już parę roślin o których istnieniu nie miałem pojęcia:kielichowiec, guzikowiec , na pewno dowiem się o jeszcze innych. Bardzo miło jest do Was zaglądać, wszędzie panuje niesłychany porządek i oczywiście jest co oglądać :lol:

Pozdrawiam Tomek :wit
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Oryginalne pstroigłowe sosny.
x-o-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 cze 2007, o 20:16

Post »

Tadeuszu u Was tak "letnio" ze zdjeciami sie robi.
Przygotowania do zimy zakończone ;:138

pozdrawiamy
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Tadeusz - Ty na bezrobociu? - nie wierzę :) ... Ciebie robota lubi...hihihi
Nie wierzę że siedzisz w domu i swoje Ranczo oglądasz w komputerze.
Ja włókniną swoich roślinek jeszcze nie opatulałam, świerkiem grubiutko obłożyłam wbijając do ziemi i sznurkiem obwiązałam. Mam nadzieję że zdążę do zimy. Dnia brakuje do domu wracam w nocy.
Awatar użytkownika
Asssika
100p
100p
Od: 26 paź 2009, o 19:25

Post »

Witaj Tadeuszu, wpadłam się przywitać ... bo znowu i wciąż oglądam Twój ogród , jest jak narkotyk - wciąga i nie można mu się oprzeć :D , a teraz uciekam bo już siódma rano a praca czeka. pozdrawiam J.
czasami nie cel jest ważny ale by do niego dążyć...

Moja walka z wiatrakami?
Awatar użytkownika
Aga2
200p
200p
Od: 31 mar 2009, o 11:54

Post »

Witam Tadeuszu ,aż zazdroszcze Twoim roślinkom. Wszystko takie zadbane !!!
Zaraz idę doczyścić dokładniej swoje cebule mieczyków :oops: Wrzosowisko dorodne , ja dopiero od tej wiosny .
Mam pierwszą róże od jesieni na pniu Bonice zastanawiam się czy już jej kaptur z włókniny robić czy czekać do samego końca bo po niedzieli podobno -9 stopni C
Pozdrawia Agnieszka.
Mój ogród
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”