miałam kiedyś szczepke i nie przyjęło się ,a szkoda
Roślinki doniczkowe u Doroty
- ewelina8005
- 1000p

- Od: 24 lip 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Roślinki doniczkowe u Doroty
tolmeia kest super
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Andzia zielistka była sadzona jesienią zeszłego roku, ja na lato wystawiam zielistki na dwór, stoją sobie w cieniu, może takie warunki im służą.
Moim tolmeią też dolne listki zaschają, sukcesywnie je obrywam.
AgaZ tylko ta zielistka tak obrodziła, jedna ma również tak jak Twoja jeden przyrost ,pozostałe zero. Agnieszko ja się z Tobą podzielę tolmeią, nie szukaj, jak chcesz to proszę na pw.
elcia witam i dziękuję
agaxkub taka rodna, ale dwie inne odmiany może dlatego ,że są już kilkuletnie nie obrodziły. Aga nie zdążę w tym tygodniu się wyrobić, czeka mnie najazd rodzinny, więc muszę spełniać się w kuchni
ewelina tolmeia bardzo łatwo się przyjmuje, ja listeczki moczę w ukorzeniczu, wkładam do ziemii, zawsze się powiodło, jak chcesz to się podzielę.
Moim tolmeią też dolne listki zaschają, sukcesywnie je obrywam.
AgaZ tylko ta zielistka tak obrodziła, jedna ma również tak jak Twoja jeden przyrost ,pozostałe zero. Agnieszko ja się z Tobą podzielę tolmeią, nie szukaj, jak chcesz to proszę na pw.
elcia witam i dziękuję
agaxkub taka rodna, ale dwie inne odmiany może dlatego ,że są już kilkuletnie nie obrodziły. Aga nie zdążę w tym tygodniu się wyrobić, czeka mnie najazd rodzinny, więc muszę spełniać się w kuchni
ewelina tolmeia bardzo łatwo się przyjmuje, ja listeczki moczę w ukorzeniczu, wkładam do ziemii, zawsze się powiodło, jak chcesz to się podzielę.
- ewelina8005
- 1000p

- Od: 24 lip 2009, o 12:50
bardzo dziękuje
nie wiem co żle zrobiłam:)
- Andziax007

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Dorotko u mnie listki to i nawet od góry usychają....widocznie ma za suche powietrze
Będę musiała swoją zielistkę na dwór latem wynosić
Będę musiała swoją zielistkę na dwór latem wynosić
- korzo_m

ewelina każdemu z nas coś pada , ale nie zawsze jest to z naszej winy. Jak chcesz sadzonkę tolmei to proszę napisz na pw.
Andzia ja akurat tą zielistę mam zdobyczną , będąc rok temu na wystawie roślin w Chorzowie, w parku rabatki były obsadzone wokół zielistkami, ładnie to wygladało. Ja oczywiście kilka sadzonek urwałam, te zielistki mają inne zabarwienie listeczków. Od kilku lat zielistki w lecie sadzę do donic z innymi kwiatami balkonowymi, spróbuj za rok na pewno będziesz zadowolona, tylko nie wystawiaj na bardzo słoneczne miejsce. Zielistki wysychają od kaloryferów, najpierw usychają końce listków, mam ten sam problem, co pewien czas te wyschnięte końcówki uszczykuję.
Andzia ja akurat tą zielistę mam zdobyczną , będąc rok temu na wystawie roślin w Chorzowie, w parku rabatki były obsadzone wokół zielistkami, ładnie to wygladało. Ja oczywiście kilka sadzonek urwałam, te zielistki mają inne zabarwienie listeczków. Od kilku lat zielistki w lecie sadzę do donic z innymi kwiatami balkonowymi, spróbuj za rok na pewno będziesz zadowolona, tylko nie wystawiaj na bardzo słoneczne miejsce. Zielistki wysychają od kaloryferów, najpierw usychają końce listków, mam ten sam problem, co pewien czas te wyschnięte końcówki uszczykuję.
- korzo_m

- AGA Z

- Od: 14 paź 2009, o 11:20
Witaj Dorotko
Bardzo podoba Mi się liść laurowy.
Widziałam go kilka razy w "Mojej" hurtowni i zastanawiałam się czy go kupić. Czy jest kłopotliwy w uprawie
Zielistka bossska
Bardzo podoba Mi się liść laurowy.
Zielistka bossska
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Spis treści
-
marzena 63

- Od: 5 lip 2008, o 06:39
Ale duży ten Twój wawrzyn
Ja to bym tego rozmaryna ciachnęła na górze
,żeby ładnie rozkrzewił się od dołu.
Ja to bym tego rozmaryna ciachnęła na górze
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
- korzo_m

AgaZ ja go mam od maja , dostałam taki duży krzak , przez wakacje pięknie się rozrósł. Wiem ,że w naszym klimacie nie przezimuje, osoba która mi go darowała kazała chować do domku. Pięknie pachnie, a świeży dodany do potraw daje dużo lepszy smak i aromat, niż kupne lście wysuszone.
Jeżeli cena jest przystepna to kup bo warto.
marzena63 wawrzyn tak bardzo podrósł do góry, ja go przesadziłam do większej doniczki, dałam lepszej ziemii, może to go tak zdopingowało
Rozmaryn uszczyknę , cały czas o tym myślałam ,ale nie chciałam mu zaszkodzić . Dziękuję za rozwianie moich wątpliwości
Mam jeszcze takie zielistki, stoją na półce w kuchni

Jeżeli cena jest przystepna to kup bo warto.
marzena63 wawrzyn tak bardzo podrósł do góry, ja go przesadziłam do większej doniczki, dałam lepszej ziemii, może to go tak zdopingowało
Rozmaryn uszczyknę , cały czas o tym myślałam ,ale nie chciałam mu zaszkodzić . Dziękuję za rozwianie moich wątpliwości
Mam jeszcze takie zielistki, stoją na półce w kuchni

- Andziax007

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
Dorotko pięknie rozrośnięte zielistki
I trzykrotka jaka gęsta 
- korzo_m

Andzia trzykrotkę niedawno uszczykiwałam , już gałązki ukorzenione, ta stara pójdzie na kompost ,a nową posadzę.
- AGA Z

Śliczne zielistki. Ta na górze wygląda jak głowa (doniczka) z czupryną. Ach, ta wyobraźnia.
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Spis treści
- m@jk@
- 500p

- Od: 9 wrz 2009, o 03:23
- Kontakt:
Świetna zielistka 
Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
- korzo_m

AgaZ w tej doniczce na górze są posadzone dwie odmiany tych najbardziej pospolitych zielistek. Są one już stare, tego roku nie wypuściły młodych pędów, znak że trzeba odnowić. Super wyobrażnia, aż 5 razy chodziłam i na nią spoglądałam
, ale ja ślepa nie mam tak fajnych skojarzeń. Ty pewno po laniu wosku masz takie pomysły
m@jk@ ona ma inaczej wybarwione liście od tych popularnych, odpisałam Ci na pw nie ma sprawy
m@jk@ ona ma inaczej wybarwione liście od tych popularnych, odpisałam Ci na pw nie ma sprawy
- AGA Z

A wiesz, że może.korzo_m pisze:Ty pewno po laniu wosku masz takie pomysły
Generalnie mało pijam, ale jak wypiję to po piwie już gadam głupoty.
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Spis treści