Ogród piofigla cz1.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród piofigla cz1.

Post »

Agato witam ponownie, dziękuję za odwiedziny. Malwy trochę zasłaniają szpecące nogi od słupa energetycznego, który "zdobi nasz ogród". Niech sobie rosną, lubimy je. :D
Alino dzięki że wpadłaś i zapraszam serdecznie zawsze. Zerknąłem do Twojego wątku i okazało się że już tam kiedyś byłem, poznałem po przepięknych kobiercach kwitnących bylin, bajka te ścieżki, super. :D
Stasiu60 witam Cię Stasiu serdecznie. Muszę Państwu powiedzieć, że ze Stasiem znamy się nie tylko z forum, ale i z realnego życia. Jest to ogrodnik, bardziej warzywny i powiedziałbym strączkowy, myślę że chętnie udzieli rad ze swojego doświadczenia. Wpadaj Stasiu kiedy chcesz ;:136
Wiosenka witam w naszym ogrodzie, około 15 lat temu złapałem bakcyla i na razie trwam. Jest kilka powojników, ale nie mamy do nich ręki, brakuje nam miejsc osłoniętych od wiatru gdzieś przy ścianach. :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Leosta dziękuję za miłe słowa i że nas odwiedziłaś :D
Aszka dzięki że wpadłaś, zerknąłem na Twoją stronę "moje róże", zainteresuję się nią bo wprowadzamy róże do ogrodu, nieśmiało :D
Iza witam, rozwar u nas dopiero raczkuje, to piękna roślina, byłem już w Twoim wątku, zaraz wracam :uszy
Jolanta miło że wpadłaś, dzięki za pochwałę róż, dopiero w tym roku wsadzone :wit
Administrator dzięki. Świetne forum, wspaniali forumowicze, dobrze się Tu czuję. ;:138
Danuta dziękuję za odwiedziny. Piękny ten Twój "Danusiny miszmasz. Tutaj na forum jest tyle piękności do obejrzenia, że chyba muszę się zwolnić z pracy :tan
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj TOMKU, znowu zajrzałem do Twojego ogrodu, coraz piękniejsze pokazujesz rośliny.
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p

Post »

Witaj Tadeuszu dzięki, pokazuję skromnie co mamy, tutaj na forum większość osób to Kolekcjonerzy, ale przecież trzeba równać do najlepszych :D

Pozdrawiam Tomek :wit
Awatar użytkownika
wiosenka
500p
500p
Od: 11 lis 2009, o 19:59

Post »

Witaj Tomku[/b] Clematisy śliczne ;:138 Pozdrawiam wpadnę później :wit na dłużej z przyjemnością można posiedzieć u ciebie w ogrodzie
Pozdrawiam - wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tomku Twój ogród jest piękny i wcale nie ma tu większości kolekcjonerów ,ale na pewno
wszyscy kochamy nasze ogrody i chcemy je udoskonalać .
Klematisy piękne .
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Tomku,
"nie macie ręki do powojników" ?? Patrząc na zdjęcia, nie odnoszę takiego wrażenia, wręcz odwrotnie ! Myślę,że stanowią wielką ozdobę ogrodu, a przecież nie musi być ich dużo
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Tamaryszek pisze:Witaj Tomku,
"nie macie ręki do powojników" ?? Patrząc na zdjęcia, nie odnoszę takiego wrażenia, wręcz odwrotnie ! Myślę,że stanowią wielką ozdobę ogrodu, a przecież nie musi być ich dużo
właśnie miałam to napisac u Tamaryszek mnie ubiegła :wit
Żeby moje tak rosły i kwitły...a teraz to nie wiem nawet czy je zobaczę na wiosnę... :?
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p

Post »

Dziękuję Wiosence Geni Izie Grażynie za mile słowa o naszych powojnikach. Są jednak z nimi problemy, jednego dotknął tzw. uwiąd, do jesieni nie dał znaku życia, szkoda bo miał 15 cm kwiaty,w tym roku co prawda tylko 5 szt. ale zawsze. Drugi rosnący na ogrodzeniu,ma od ziemi tylko 2 gałązki, dopiero 80 cm nad ziemią się rozgałęzia, nie przycinamy go bo się boimy że nie odpuści, też ma duże kwiaty. Trzeci taki bladoróżowy, 3 rok rośnie u nas i ma co rok po 5 kwiatów. Jedynie polish spirit rośnie jak szalony, jednak ma mniej okazałe kwiaty ale długo kwitnie.

Jeszcze parę kwiatków, chyba bez sensu wybrałem, nie pasują do siebie.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
wiosenka
500p
500p
Od: 11 lis 2009, o 19:59

Post »

WITAJ TOMKU :wit
Kwiaty śliczne jeszcze do tego potrafisz robić dobre zdjęcia ;:138 Udanej niedzieli :wit
Pozdrawiam - wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p

Post »

Dzięki Wiosenko co do jakości zdjęć własnych, to raczej zawsze mam zastrzeżenia. Najlepiej wychodzą mi zdjęcia z bliska, makro, najgorzej duże plany, może coś trzeba zmienić w ustawieniach nie wiem. :D

Pozdrawiam Tomek :wit

Dzisiaj piękna pogoda zrobiłem parę fotek :

Nasze borówki

Obrazek

A to ogród w słońcu

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Uwielbiam zdjęcia iglaczków , piękne wyglądają w słońcu .
A te w doniczkach będziesz sadzić teraz jesienią ?
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 mar 2009, o 20:39

Post »

Achhh ta jesień - jestem pełna podziwu :)
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

Tak,takie zdjęcia przekonują mnie ,że trzeba jednak mieć iglaki.Nie jest tak szaro i buro ;:108
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p

Post »

Witaj Geniu mnie zdjęcia w słońcu najgorzej wychodzą, te rośliny w doniczkach skupione są w jednym miejscu tylko na zimę, w lecie stoją w innych miejscach ogrodu :D
Witaj Magda Misia dziękuję za odwiedziny, zapraszam ponownie :D
Aszka witam Cię , w rzeczywistości iglaki wyglądają znacznie lepiej, dzisiejsze zdjęcia marnie mi wyszły :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Powiedz Tomku, ile lat czekasz na takie krzewy iglaste, jak te w doniczkach?
Po zdjęciach wcale nie widać, że grudzień się zbliża.
Zdjęcia na słońcu jest trudniej zrobić, trzeba coś poprzestawiać, ja mam od tego męża :lol:
Widząc iglaki w Twoim ogrodzie jesiennym i jeszcze kilku innych na forum doszłam do wniosku, że muszę ich mieć więcej.
Kilkanaście kupionych ostatnio spędzi zimę w drewnianych skrzyniach jako sezonowa dekoracja, a wiosną wysadzę do ogrodu :wink:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”