Miłego dnia
Spełniane marzenia
-
marzenaF
- 1000p

- Od: 24 sie 2009, o 11:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Spełniane marzenia
Byłam sprawdziłam co przez noc urosło
Miłego dnia
Miłego dnia
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Spełnione marzenie Marzenki
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Wiosenko!
Krzew, o który pytasz to:
- ligustr jajolistny /Ligustrum ovalifolium "Aureum"
Miłego dnia
Krzew, o który pytasz to:
- ligustr jajolistny /Ligustrum ovalifolium "Aureum"
Miłego dnia
Wstąpiłam i ja na Twoją działeczkę
widzę że masz pomysł na jej zagospodarowanie a to już wielki sukces
Posadziłam taki gożdzik jak Twój i teraz (po 2 latach) jest strasznie rozrośnięty. Te haftowane ptaszyny są cudne.
Pogodę mamy piękną więc można jeszcze szaleć w ogrodach
Posadziłam taki gożdzik jak Twój i teraz (po 2 latach) jest strasznie rozrośnięty. Te haftowane ptaszyny są cudne.
Pogodę mamy piękną więc można jeszcze szaleć w ogrodach
Witam wszystkich sobotni wieczór
Agnieszko dzięki za odwiedziny. Ja również odwiedziłamTwój ogród .Bardzo ładny
a córce najbardziej podobały się pieski. Super że goździki tak szybko się rozrastają ,swoje na wiosnę podzielę to stworzą ładną już plamę . Musze jeszcze dosadzić innych roślin okrywowych bo widzę że u was bardzo ładnie to wygląda.Chciałam zapytać jak nazywa się drzewko które kwitnie na różowo na 1 stronie twoich postów
HEH HEJ GORYCZKO
Dzięki za wiadomość .
Proszę powiedz czy goryczki są dostępnym kwiatami w handlu czy też kupuje się nasiona.
MARZENKO jak minął dzień .Miałam jechać na działkę ale nastąpiła zmiana planów. Chciałam sprawdzić czy krety nie zaorały mi działki.
bo zanosi się na wojnę w tamtym roku przegrałam z kretami teraz zasadziłam się na nich kupując słoneczne odstraszacze dźwiękowe .Zobaczymy co z tego będzie.
Wspaniale, że masz znajomych w Lublinie może kiedyś się spotkamy kto wie
kto wie 
Agnieszko dzięki za odwiedziny. Ja również odwiedziłamTwój ogród .Bardzo ładny
HEH HEJ GORYCZKO
Dzięki za wiadomość .
MARZENKO jak minął dzień .Miałam jechać na działkę ale nastąpiła zmiana planów. Chciałam sprawdzić czy krety nie zaorały mi działki.
Wspaniale, że masz znajomych w Lublinie może kiedyś się spotkamy kto wie
Pozdrawiam - wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
JESZCZE PYTANIE
Jak sądzicie czy Liatrę można rozmnażać z nasion. Ja w tym roku zostawiłam do późnej jesieni zaschłe kwiatostany i później zebrałam ich puchate nasionka
(chyba to nasiona)
Jak sądzicie czy Liatrę można rozmnażać z nasion. Ja w tym roku zostawiłam do późnej jesieni zaschłe kwiatostany i później zebrałam ich puchate nasionka
Pozdrawiam - wiosenka
-
dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Tak liatrę rozmnaża się z nasion 
- piofigiel
- 1000p

- Od: 11 lis 2009, o 17:15
Witaj Wiosenko przyszedłem zobaczyć Twoją działkę. Jest tu bardzo miło, trawnik widać młody taki świeży, czysty , bez chwastów, ja już nie pamiętam kiedy mój był taki. Fajne roślinki już posadziłaś i ozdobne i drzeweczka owocowe, jeśli tylko jest miejsce to można sadzić różne rośliny. Widziałem że posadziłaś borówkę, będę się o nią dopytywał bo też posadziłem borówki.
Bardzo ciekawa ta liatra, pierwszy raz widzę taki kwiat, bardzo dekoracyjny.
Budujcie chatkę jak piszesz i relaksujcie się otoczeniem przyrody, gdzie człowiek lepiej wypocznie jak nie na działce. To taki trochę żart, wiem dobrze ile pracy kosztuje pielęgnowanie działki, ale można też wypocząć pracując z przyjemnością.
Życzę samych sukcesów w uprawach i wiele radości z obcowania z roślinkami.
Pozdrawiam Tomek
Bardzo ciekawa ta liatra, pierwszy raz widzę taki kwiat, bardzo dekoracyjny.
Budujcie chatkę jak piszesz i relaksujcie się otoczeniem przyrody, gdzie człowiek lepiej wypocznie jak nie na działce. To taki trochę żart, wiem dobrze ile pracy kosztuje pielęgnowanie działki, ale można też wypocząć pracując z przyjemnością.
Życzę samych sukcesów w uprawach i wiele radości z obcowania z roślinkami.
Pozdrawiam Tomek
WITAM WSZYSTKICH 
Jak fajnie spotykać ludzi
których ogrody nie maja odpoczynku zimowego tylko króluje wiosna ,lato jesień

Niewiele mam zdjęć ze swojej działki.Nie spodziewałam się , że będę tak odważna i pokarze swoje małe co nieco na forum.
No to jeszcze raz -pęcherznica do przycięcia na wiosnę
Czy są tylko dwa rodzaje pęcherznic
z żółtymi listkami i z bordowymi liśćmi - bo moja ma jakieś zielonkawe czy to tak ma być
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ab4 ... ba70d.html]
[/url
Jak fajnie spotykać ludzi

Niewiele mam zdjęć ze swojej działki.Nie spodziewałam się , że będę tak odważna i pokarze swoje małe co nieco na forum.
No to jeszcze raz -pęcherznica do przycięcia na wiosnę
Czy są tylko dwa rodzaje pęcherznic
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ab4 ... ba70d.html]
[/urlPozdrawiam - wiosenka
- Zabeczka101059
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Witaj Wiosenko
Ja swoje orliki uzyskałam z siewu, a teraz ciągle się sieją same
kwitną dosć długo i są bezproblemowe
Część bylin pozyskałam z siewu, wysiewam na rozsadniku wiosną, latem przeprowadzka na miejsce stałe a w następnym roku kwiaty. Polecam
Ja swoje orliki uzyskałam z siewu, a teraz ciągle się sieją same
Część bylin pozyskałam z siewu, wysiewam na rozsadniku wiosną, latem przeprowadzka na miejsce stałe a w następnym roku kwiaty. Polecam
Wiosenko, cudowne te Twoje obrazki
Rewelacja! Podoba mi się nie tylko wykonanie, ale i prześliczne wzory wybrałaś. Czy masz jakiś projekt chateczki, którą chcecie stawiać na działce? Pochwalisz się?
WITAM
w poniedziałkowy wieczór zawciągiem nadmorskim

To są kwiatki jednoroczne które miały kwitnąć do jesieni ale u mnie jakoś szybko zmarniały

IZA chatka będzie drewniana z tarasem i małym poddaszem użytkowym , kiedyś obiecałam córce, że jak kupimy działkę to będzie miała schody w domku. Co człowiek nie zrobi dla dziecka jeśli obieca
Jak wybudują to pewnie się pochwale
Dzidziu dzięki za wieści o orliku .JUŻ tak sobie myślałam skąd ja znajdę tyle roślin kwitnących a to się okazuje że można samemu wysiać
Z wami to człowiek nie zginie 

To są kwiatki jednoroczne które miały kwitnąć do jesieni ale u mnie jakoś szybko zmarniały

IZA chatka będzie drewniana z tarasem i małym poddaszem użytkowym , kiedyś obiecałam córce, że jak kupimy działkę to będzie miała schody w domku. Co człowiek nie zrobi dla dziecka jeśli obieca
Jak wybudują to pewnie się pochwale
Dzidziu dzięki za wieści o orliku .JUŻ tak sobie myślałam skąd ja znajdę tyle roślin kwitnących a to się okazuje że można samemu wysiać
Pozdrawiam - wiosenka
- Zabeczka101059
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Witaj Wisienko
Piękny zawciąg pokazałaś
Miłego dnia
Piękny zawciąg pokazałaś
Miłego dnia
-
Mariolas
- 500p

- Od: 20 paź 2009, o 23:47
Witaj
o i mnie ten zawciąg nadmorski zachwycił jest piekny działeczka jak i twoje poczynania też na plusik ...czekamy na wiosne i nowe zdjęcia
Pozdrawiam
o i mnie ten zawciąg nadmorski zachwycił jest piekny działeczka jak i twoje poczynania też na plusik ...czekamy na wiosne i nowe zdjęcia
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
Witaj Wiosenko !
Widzę, że będę miała bratnią duszę /też lubisz rośliny skalne/.
Miłego dnia.
Widzę, że będę miała bratnią duszę /też lubisz rośliny skalne/.
Miłego dnia.
WITAM SYMPATYCZNE OGRODOWE PANIENKI
Dzięki za odwiedziny GORYCZKO nie tylko będziesz miała bratnią duszę w roślinkach skalnych ale we wszystkich. Bardzo lubię zaglądać do twojego ogrodu.
CZEŚĆ MARIOLU przewędrowałam się po twojej posesji Okolica wygląda na bardzo ładną i ten lasek super. Możliwości ogrodnicze przed Tobą niesamowite.Czekamy na wiosnę- masz rację
Ja zwiedzam ogrody i ciągle znajduję cudowną roślinność .Zapisuje wszystko w zeszycie z zakupami ogrodniczymi . Ostatnio zachwyciłam się goryczką cóż to za piękna roślinka.
WITAJ ŻABECZKO lubię ten zawciąg bo ładnie się rozrasta ima takie delikatne kwiatuszki i dwa razy do roku kwitnie .W tym roku już mogłam się podzielić nim z moimi dziewczynami z działek
Dzięki za odwiedziny GORYCZKO nie tylko będziesz miała bratnią duszę w roślinkach skalnych ale we wszystkich. Bardzo lubię zaglądać do twojego ogrodu.
CZEŚĆ MARIOLU przewędrowałam się po twojej posesji Okolica wygląda na bardzo ładną i ten lasek super. Możliwości ogrodnicze przed Tobą niesamowite.Czekamy na wiosnę- masz rację
Ja zwiedzam ogrody i ciągle znajduję cudowną roślinność .Zapisuje wszystko w zeszycie z zakupami ogrodniczymi . Ostatnio zachwyciłam się goryczką cóż to za piękna roślinka.
WITAJ ŻABECZKO lubię ten zawciąg bo ładnie się rozrasta ima takie delikatne kwiatuszki i dwa razy do roku kwitnie .W tym roku już mogłam się podzielić nim z moimi dziewczynami z działek
Pozdrawiam - wiosenka