Kaktus może i wygląda na czubkach nieciekawie,ale takie ujęcie kici jest niesłychanie ciekawe. Super fotka. A jeśli chodzi o Grudniki,to przepięknie kwitną. To dopiero wspaniały widok!!! Gratuluję
Roślinki doniczkowe u Doroty
Re: Roślinki doniczkowe u Doroty
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kermit witam Ciebie serdecznie, wiesz ta kicia- Puma jest bardzo fotogeniczna :P , drugiej też nic nie brakuje, Pusia lubi po kwiatach na odmianę skakać :P
Ten grudniczek dostałam ze szczerego serca, dlatego tak pięknie kwitnie. Mam jeszcze dwa grudniczki, ukorzenione na początku tego roku, ale na ich kwiaty pewno przyjdzie mi długo czekać, na końcach nie widać, ani jednego zawiązku pączka kwiatowego.
Ten grudniczek dostałam ze szczerego serca, dlatego tak pięknie kwitnie. Mam jeszcze dwa grudniczki, ukorzenione na początku tego roku, ale na ich kwiaty pewno przyjdzie mi długo czekać, na końcach nie widać, ani jednego zawiązku pączka kwiatowego.
- Andziax007

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Dorotko pięknego beniaminka sobie sprawiłaś
Ja ostatni też kupiłam w biedronce jednego 
- korzo_m

Andzia dzisiaj były takie ładne sadzonki, cena przystępna bo 5,99zł, zastanawiałam się o jakich liściach wybrać, ale syn podpowiedział, że ta najładniejsza, chyba miał rację.
- Andziax007

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
U mnie te o których piszesz były z 2 tygodnie temu i nie kupiłam wtedy żadnego bo już brakło ale za to ostatnio nadrobiłam i kupiłam żółto-zielonego bo inne kolorki już mam
Widać że syn ma dobry gust
Widać że syn ma dobry gust
- korzo_m

Ja cały czas zastanawiałam się nad drugą, ale rozsądek zwyciężył. Wiem, że to roślinka bezproblemowa.
Nad gustem syna zastanawiałabym się , podjął zapewne za matkę szybką decyzję, miał już dość mojego grzebania wśród doniczek
Nad gustem syna zastanawiałabym się , podjął zapewne za matkę szybką decyzję, miał już dość mojego grzebania wśród doniczek
- m@jk@
- 500p

- Od: 9 wrz 2009, o 03:23
- Kontakt:
Ale Grudniczek pięknie i obficie kwitnie
poza tym ma bardzo ciekawy kolorek. A benka mam identycznego też z biedronki i jestem bardzo zadowolona z tego zakupu, myślałam, że po przywiezieniu do domu będzie zrzucał liście, ale moje przypuszczenia okazały się bezpodstawne, bo roślinka ma się nieźle, czego również życzę Tobie 
Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
Zapraszam do mnie
- korzo_m

m@jk@ cieszę się bardzo, że tyle nowych gości wita u mnie. Nawet nie pomyślałam ,że mój dzisiejszy zakup może się zbuntować i zrzucać liście, byłoby mi żal. Może i mnie uda się jak Tobie, roślinki wyglądały świeżo i zdrowo, nie raz to są takie w sprzedaży wymęczone chuderlaki, aż żal na nie patrzeć.
Grudniczek dla mne to też cacko, pięknie natura go ubarwiła
Grudniczek dla mne to też cacko, pięknie natura go ubarwiła
- m@jk@
- 500p

- Kontakt:
Ja tez skusiłam się na benka bo bardzo ładnie wyglądał
aż tryskał zdrowiem
i niech tak pozostanie.
Całkiem niezła była też jego cena, więc kto by się nie skusił - taki okaz za niską cenę
Całkiem niezła była też jego cena, więc kto by się nie skusił - taki okaz za niską cenę
Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Zapraszam do mnie
Zapraszam do mnie
- korzo_m

Wróciłam właśnie po zwiedzeniu Twoich parapetów Maju, cudny grudniczek z biało -lawendowym odcieniem. Mój benek ma trochę inny kolor liści.
Ja cały czas zastanawiam się nad drugim o całkiem zielonych liściach, ale chyba dalej rozsądek zwycięży
Ja cały czas zastanawiam się nad drugim o całkiem zielonych liściach, ale chyba dalej rozsądek zwycięży
- m@jk@
- 500p

- Kontakt:
Dorotko, a u mnie właśnie było na odwrót- miałam już benka z listkami o zielonej barwie, pięknie mi rośnie, więc chciałam też pokusić się o takiego barwnego, no i postanowiłam przy okazji go kupić. A swojego zielonego będę przycinała na wiosnę, więc jeśli miałabyś ochotę to przypomnij mi się, to wyślę Ci szczepkę takiego. Już ukorzeniałam go, więc mogę Ci powiedzieć, że spokojnie przy odrobinie ukorzeniacza Ci się przyjmie.
Zapraszam do mnie
Zapraszam do mnie
-
Krystyna.F
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- korzo_m

m@jk@ ja kiedyś miałam takiego z zielonymi liśćmi, ale z braku miejsca musiałam się go pozbyć. W lecie wywoziłam go na działkę ,wcześniej przycinając, radził sobie super. Jeżeli nie zapomnę to poproszę o gałązeczkę zielonego
KrystynaF moje koty naprawdę lubią kwiaty, druga na odmianę bardzo zainteresowana była nowym fikusem, grzebała w ziemii, musiałam chodzić z miotełką i sprzątać. Intrygowały ją też poruszające się listeczki. Nie zdążyłam zrobić jej zdjecia, ale ona chyba nie odpuści, więc pewno jeszcze mi się uda.
KrystynaF moje koty naprawdę lubią kwiaty, druga na odmianę bardzo zainteresowana była nowym fikusem, grzebała w ziemii, musiałam chodzić z miotełką i sprzątać. Intrygowały ją też poruszające się listeczki. Nie zdążyłam zrobić jej zdjecia, ale ona chyba nie odpuści, więc pewno jeszcze mi się uda.
- agaxkub

- Od: 3 paź 2007, o 09:59
korzo_m pisze:Andzia dzisiaj były takie ładne sadzonki, cena przystępna bo 5,99zł, zastanawiałam się o jakich liściach wybrać, ale syn podpowiedział, że ta najładniejsza, chyba miał rację.
a ja stałąm w biedronce i obracałam w rękach tego z jasno zielonymi listkami takiego neonowego....
ale rozsadek zwyciężył...
na razie rozdaje....
- agaxkub

- Od: 3 paź 2007, o 09:59
Dorotko nie zastanawiaj się już więcej... stoi i czeka na Ciebie u mnie...korzo_m pisze:Wróciłam właśnie po zwiedzeniu Twoich parapetów Maju, cudny grudniczek z biało -lawendowym odcieniem. Mój benek ma trochę inny kolor liści.

...Mój kuzyn oszalał!!!