Genia
Nowy ogród Jacka cz.3
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Nowy ogród Jacka cz.3
Moje wilczomlecze te co mam na razie są piękne , na zimę je troszkę okryję ,a z Twoim jest pewnie to co mówił Grzesiu.
Genia
Genia
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gratuluję i troszkę zazdroszczę kominka! Chyba jednak dobrze, że ja go nie mam bo nic bym nie robiła tylko gapiła się w płomienie
Nie wiem dlaczego i skąd, ale uwielbiam żywy ogień...
Czy ja od Ciebie przetacznik goryczkowy też dostałam?
Czy ja od Ciebie przetacznik goryczkowy też dostałam?
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jacku zazdroszczę kominka, to naprawdę coś wspaniałego- ogień w domu. Ten wspaniały nastrój i ciepełko
Zawsze o tym marzyłam, ale na razie raczej nie ma mowy o tym 
- jollla500

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jacku ja też bym chciała Cię poznać, może wiosną uda Ci się przyjechać do Wrocławia
miłego wieczoru 
- Raczek

- Od: 31 mar 2007, o 21:26
Jacku,czy w wolnej chwili mógłbyś zrobić zestawienie swoich przetaczników?
Ja podobnie ja Iza dostałam kilka od ciebie i niestety nie mogę się połapać,który jak się nazywa.
Tym bardziej,że kwitnie u mnie teraz tylko jeden.Jeśli można to poproszę zdjęcie przed kwitnieniem i w czasie kwitnienia.
Dostałam od ciebie też szałwię i nie mogę jej znaleźć,widzę tylko same listki roślin od ciebie.
Ja podobnie ja Iza dostałam kilka od ciebie i niestety nie mogę się połapać,który jak się nazywa.
Tym bardziej,że kwitnie u mnie teraz tylko jeden.Jeśli można to poproszę zdjęcie przed kwitnieniem i w czasie kwitnienia.
Dostałam od ciebie też szałwię i nie mogę jej znaleźć,widzę tylko same listki roślin od ciebie.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Jacku, mój M chyba nie jest taki straszny
Przyłączam się do prośby Ani, zależałoby mi zwłaszcza na niskich odmianach przetaczników.
Miłego dnia
Przyłączam się do prośby Ani, zależałoby mi zwłaszcza na niskich odmianach przetaczników.
Miłego dnia
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hej, hej! Jest tu kto? Mam nadzieję, że wszystko w porządku i tylko jesteś mocno zapracowany...
Halo halo 
- jollla500

A no właśnie gdzieś się Jacek zapodział
puk puk Jacku gdzie jesteś 
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witajcie moi drodzy
Trochę byłem w rozjazdach, trochę miałem roboty i gości, dlatego mnie nie było na forum. W starym ogrodzie pięknie kwitnie ciemiernik biały. Szkoda, że nie miałem aparatu, bo wygląda zjawiskowo o tej porze roku. Poza tym cieszę się niezmiernie, bo dziś dostałem pacioreczniki o pomarańczowych kwiatach
Mariolu, czkawki nie miałem ale jest mi miło, że wspominaliście mnie
Ja natomiast wspominałem Wrocław, w którym przeżyłem wiele wspaniałych chwil i nabrałem wiatru w żagle życia.
Geniu, mam nadzieję, że tak faktycznie jest z moim wilczomleczem, bo szkoda by mi go było stracić. Zapowiadał się bardzo pięknie.
Izo, kominek to jest to
Przetacznik goryczkowy na pewno dostałaś, może nawet dwa kolory. Jego mam sporo i szybko rośnie.
Agnieszko, wiele ludzi zakłada kominki ale to raczej w domach a nie na blokach
Pamiętaj jednak, że warto realizować swoje marzenia
Jolu, ja też bym Cię z chęcią poznał, ale moja praca nie pozwala mi na częste wyjazdy
Zwłaszcza wiosną może to być niewykonalne.
Aniu, postaram się zrobić zestawienie przetaczników, ale to będzie wymagało czasu więc musicie poczekać. Chyba już Ci jakieś identyfikowałem przetaczniki? A szałwia, jeśli ją dostałaś, to na pewno mile Cię zaskoczy w przyszłym roku bujnym wzrostem i nie będziesz miała wątpliwości, że to ona
Moniko, większość moich przetaczników to niskie odmiany. Wyjątkiem jest przetacznik długolistny. Dostaniesz pozostałe na wiosnę
A wiesz, że miałem przygotowane narcyzy dla Ciebie i zapomniałem je posadzić? MUszę po niedzieli naprawić ten błąd.
Alu, dzięki za troskę. Już jestem.
Mariolu, czkawki nie miałem ale jest mi miło, że wspominaliście mnie
Geniu, mam nadzieję, że tak faktycznie jest z moim wilczomleczem, bo szkoda by mi go było stracić. Zapowiadał się bardzo pięknie.
Izo, kominek to jest to
Agnieszko, wiele ludzi zakłada kominki ale to raczej w domach a nie na blokach
Jolu, ja też bym Cię z chęcią poznał, ale moja praca nie pozwala mi na częste wyjazdy
Aniu, postaram się zrobić zestawienie przetaczników, ale to będzie wymagało czasu więc musicie poczekać. Chyba już Ci jakieś identyfikowałem przetaczniki? A szałwia, jeśli ją dostałaś, to na pewno mile Cię zaskoczy w przyszłym roku bujnym wzrostem i nie będziesz miała wątpliwości, że to ona
Moniko, większość moich przetaczników to niskie odmiany. Wyjątkiem jest przetacznik długolistny. Dostaniesz pozostałe na wiosnę
Alu, dzięki za troskę. Już jestem.
- e-genia

Jacku jak kiedyś będziesz w starym ogrodzie a znajdziesz siewki od tego ciemiernika to Cię poproszę ,muszę wypróbować czy u mnie tez jesienią by kwitł . ja mam białe ciemierniki ale moje kwitną dopiero w kwietniu .
cieszę się że już jesteś
Genia
cieszę się że już jesteś
Genia
- jollla500

Jacku fajnie ze zajrzałeś
miłego dnia życzę 
- JacekP

Geniu, witaj
Widocznie masz innego ciemiernika. Mój zawsze zakwita w listopadzie na biało, potem kwiatki różowieją i zielenieją i trwa to aż do wiosny. niestety nigdy się nie rozsiał i chyba zaryzykuję podział, bo chciałbym go mieć w nowym ogrodzie też. W tym czasie (luty) zakwitał ciemiernik cuchnący, dlatego kojarzyłem ciemierniki z zimowymi kwiatami. Dopiero na forum dowiedziałem się, że kwitną też normalnie.
Witaj Jolu
Witaj Jolu
- e-genia

Jacku ja też swoje dzielę ,nawet lepiej bo odmładzasz roślinę .
Ja mam taki bordowy który nie rozsiewa się przynajmniej u mnie .
A biały mimo że staram się pościnać przekwitnięte kwiatostany i tak zawsze jeszcze kilka roślinek się zasieje .
Ja mam taki bordowy który nie rozsiewa się przynajmniej u mnie .
A biały mimo że staram się pościnać przekwitnięte kwiatostany i tak zawsze jeszcze kilka roślinek się zasieje .
- JacekP

Witaj Geniu! No to zachęciłaś mnie do podziału, bo słyszałem, że ciemierniki tego nie lubią. Więc jak się uda, będzie też dla Ciebie sadzonka
Ciemierniki mają teraz bardzo ładne liście dlatego zdobią ogród nawet zimą te, co nie kwitną. Ten od Ciebie też dobrze wygląda
Ciemierniki mają teraz bardzo ładne liście dlatego zdobią ogród nawet zimą te, co nie kwitną. Ten od Ciebie też dobrze wygląda