W.o...Muzyce, którą lubię...
- cappuccino
- Przyjaciel Forum 
- Od: 25 cze 2007, o 19:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- cappuccino
- Przyjaciel Forum 
To prawda... To prawie tak, jak zaczynać od nowa... Ale powiem Ci szczerze, że teraz już moje zdziwienie? zażenowanie? niesmak? ( brakuje mi słowa) tym, że postanowili jednak występować pod starym szyldem troszeczkę osłabło. Po prostu jeśli słucham to Dżemu z Ryśkiem. Ale na początku to było dla mnie prawie jak profanacja...

Gosia
Szczęście w życiu nie polega na tym, żeby być kochanym. Największym szczęściem jest kochać.
( Sigrid Undset)

Szczęście w życiu nie polega na tym, żeby być kochanym. Największym szczęściem jest kochać.
( Sigrid Undset)
- empuza
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No to mi grają inne klimaty  cool jazz - Miles Davis, Stan Getz, swing, bebop
 cool jazz - Miles Davis, Stan Getz, swing, bebop

cool jazz - Miles Davis, Stan Getz, swing, bebop
 cool jazz - Miles Davis, Stan Getz, swing, bebop"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012

Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- cappuccino
- Przyjaciel Forum 
Matko kochana... Jakoś nie brałam pod uwagę, że może być takie wykonanie..... To jest cudowne.... Naprawdę super. Adminku daj to jeszcze raz. błagaaaaaaaaaamAdministrator pisze:Interesują mnie oprócz wieeelu polskichjapońskie, chińskie i tajskie , greckie itp, mogę być nawet "kalki innych.." , lecz ładne np baaardzo lubię piosenkarkę Faye Wang
Raz spróbujesz , ciężko się od niej oderwać....
Czy macie jakieś typy , sugestie i ulubione w tym stylu ?

Gosia
( Sigrid Undset)

( Sigrid Undset)
Beato, 
DZIĘKUJĘ za link!
Arielku, jak Twoje odczucia po filmie?
Mnie początkowo zbulwersował i to mocno... jakby nie było to nie tylko RR był "mocno imprezowy" a na filmie przedstawiono biedny zespół który użerał się z niesfornym wokalistą. Znam nieco inną historię.
Z drugiej strony podobała mi się szarość Śląska, szara rzeczywistość... nie próbowano z RR robić bohatera i podkolorowywać go na kształt J. Morrisona, myślę, że ten film może być "kubłem zimnej wody".
Dla mnie ten film ogólnie był bardzo przygnębiający i od tamtej pory zupełnie inaczej odbieram teksty...
Natomiast film o The Doors już zupełnie inaczej na mnie podziałał - jedna wielka impreza 8)
Osobiście jakoś nie kochałam się w Doorsach ale po obejrzeniu filmu (w tej chwili to już chyba blisko 10 razy go widziałam) nawet wybraliśmy się z "M" na grób Morrisona.
Inna obdarzona charyzmą osobowość muzyczna to Janis Joplin... Wspaniały głos i tragiczna historia Do tej pory lubię jej muzykę ale od czasu przeczytania "Perła" zmienił mi się sposób odbioru jej muzyki...
 Do tej pory lubię jej muzykę ale od czasu przeczytania "Perła" zmienił mi się sposób odbioru jej muzyki...
Mając jakieś pojęcie o danej postaci zupełnie inaczej odbiera się jego twórczość.

DZIĘKUJĘ za link!
Mnie początkowo zbulwersował i to mocno... jakby nie było to nie tylko RR był "mocno imprezowy" a na filmie przedstawiono biedny zespół który użerał się z niesfornym wokalistą. Znam nieco inną historię.
Z drugiej strony podobała mi się szarość Śląska, szara rzeczywistość... nie próbowano z RR robić bohatera i podkolorowywać go na kształt J. Morrisona, myślę, że ten film może być "kubłem zimnej wody".
Dla mnie ten film ogólnie był bardzo przygnębiający i od tamtej pory zupełnie inaczej odbieram teksty...
Natomiast film o The Doors już zupełnie inaczej na mnie podziałał - jedna wielka impreza 8)
Osobiście jakoś nie kochałam się w Doorsach ale po obejrzeniu filmu (w tej chwili to już chyba blisko 10 razy go widziałam) nawet wybraliśmy się z "M" na grób Morrisona.
Inna obdarzona charyzmą osobowość muzyczna to Janis Joplin... Wspaniały głos i tragiczna historia
 Do tej pory lubię jej muzykę ale od czasu przeczytania "Perła" zmienił mi się sposób odbioru jej muzyki...
 Do tej pory lubię jej muzykę ale od czasu przeczytania "Perła" zmienił mi się sposób odbioru jej muzyki...Mając jakieś pojęcie o danej postaci zupełnie inaczej odbiera się jego twórczość.
- ariel
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 24 paź 2006, o 22:46
- Kontakt:
Kubeł zimnej wody, świetnie to ujęłaś. Ja też odbieram teraz ich muzykę inaczej, bo mniej więcej wiem jak powstawała, w jakich okolicznościach. Z chęcią obejrzałbym film jeszcze raz, ale jest to dośc mocne i szokujące przeżycie, wiem co mnie czeka po obejrzeniu i jakoś ochota mi przechodzi.DorkaWD pisze:
mnie się wydaje, że ten film był taki sobie.. choć sentyment na pewno do niego czuje, bo miałam  przyjemność w nim statystować  Co do Dżemu, to na pewno dużo się zmieniło, grają inaczej, czasami się nawet mówi, że lepiej gra Cree niż obecny Dżem i ja się chyab z tym zgodzę. Byłam już na kilku koncertach Dżemu z Balcerem... i wiecie co, dołują mnie, ryczeć mi się chce.
  Co do Dżemu, to na pewno dużo się zmieniło, grają inaczej, czasami się nawet mówi, że lepiej gra Cree niż obecny Dżem i ja się chyab z tym zgodzę. Byłam już na kilku koncertach Dżemu z Balcerem... i wiecie co, dołują mnie, ryczeć mi się chce. 
Nie ma Rysia, nie ma Pawła... a piosenki ciągle ich.

Co do Dżemu, to na pewno dużo się zmieniło, grają inaczej, czasami się nawet mówi, że lepiej gra Cree niż obecny Dżem i ja się chyab z tym zgodzę. Byłam już na kilku koncertach Dżemu z Balcerem... i wiecie co, dołują mnie, ryczeć mi się chce.
  Co do Dżemu, to na pewno dużo się zmieniło, grają inaczej, czasami się nawet mówi, że lepiej gra Cree niż obecny Dżem i ja się chyab z tym zgodzę. Byłam już na kilku koncertach Dżemu z Balcerem... i wiecie co, dołują mnie, ryczeć mi się chce. Nie ma Rysia, nie ma Pawła... a piosenki ciągle ich.
Oczywiście, że tematyka jest różnorodnatomala pisze: Jeśli chodzi o Testament, nie pamiętam w tej chwili która z ich płyt, ale była poświęcona pierwszej interwencji USA w Iraku. Piszę to by sobie wielbiciele innych muzycznych gatunków nie myśleli, że jak metal to zaraz piekło, zło i djabeł rogaty

Nie tylko Testament poruszał podobne tematy. Sepultura na każdej swojej płycie poruszała tematy polityczne i jeszcze inne... ale to forum to nie miejsce na tego typu dyskusje
 Piękna ballada Metallicy - ONE opowiada o żołnierzu który wrócił z frontu jako kawałek mięsa, podtrzymywany na siłę przy życiu.
 Piękna ballada Metallicy - ONE opowiada o żołnierzu który wrócił z frontu jako kawałek mięsa, podtrzymywany na siłę przy życiu. Dość ciekawy muzycznie i tematycznie jest Haste the Day, przedstawiciel Christian Metalcore.
Tomala, jeśli podoba Ci się Korn (ja też ich lubię ;-)) to pewnie polubisz też Haste the Day ;-)
Myślę, że możesz polubić Killing Joke i White Zombie ;-) Kiedyś poszliśmy do kina na jakiś film który okazał się beznadziejny ale za to muzyka była świetna w wykonaniu tych właśnie zespołów - więc czas nie był do końca stracony ;-)
Ale ciężko się zrobiło ;-) hihi Jak się ma "M" muzyka rockowego to i człowiek w tych cięższych klimatach się poobraca
 Chyba już sie starzeje
  Chyba już sie starzeje  bo zdecydowanie ściąga mnie na inne klimaty ;-)
 bo zdecydowanie ściąga mnie na inne klimaty ;-)Do niedawna nawet nie zdawałam sobie sprawy jak dobre mamy zespoły reaggowe np. Habakuk , Indios Bravos czy Maleo Reggae Rockers (podoba mi się ta płyta z 2006) www.maleo.pl

I ta nietypowa uroda
 I ta nietypowa uroda