Spełniane marzenia
- HalinaK
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Spełniane marzenia
Wiosenko,
proszę odbierz PW 
Dziękuje - początki są trudne, ale się nie zniechęcam 
Pozdrawiam - wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
Ogródek zapowiada się bardzo ładnie.
Roślinki urosną bardzo szybko, ani się obejrzysz.
Pozdrowienia.
Pozdrowienia.
Pozdrawiam. Zosiek.
mój ogródek
mój ogródek
- Rodusik

- Od: 21 sty 2009, o 10:09
Witaj
Podoba mi się na twojej działce.Jest dość spora ale zaczyna być ładnie zagospodarowana. Powodzenia
Podoba mi się na twojej działce.Jest dość spora ale zaczyna być ładnie zagospodarowana. Powodzenia
Pozdrawiam, Mariola
Ogród Rodusika
Ogród Rodusika
Witam was moi mili . Dodałam kilka zdjęć zrobionych na początku października . To jest w tym roku , na jesień posadzony berberys Erecta. Jak myślicie , czy trzeba go na wiosnę przyciąć ?

Pozdrawiam - wiosenka
- HalinaK

Wiosenko,
berberys bardzo ładnie się przebarwił i pokazał swój urok, a jak będzie obsypany czerwonymi koralikami, to dopiero będzie piękny 
HALINKO
Czy on ma mieć koraliki ? Bo mnie o tym nic nie wiadomo , bo po opadnięciu liści na krzewie nic nie pozostało ( może dlatego , że młoda roślinka?)
Czy on ma mieć koraliki ? Bo mnie o tym nic nie wiadomo , bo po opadnięciu liści na krzewie nic nie pozostało ( może dlatego , że młoda roślinka?)

Pozdrawiam - wiosenka
- ZENOBIUSZ

- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Witaj Wiosenko masz bardzo ładny ogród , który tworzysz od podstaw.Za kilka lat będziesz podziwiać swoje dzieło.
Ja wszystkie swoje berberysy skracam na wiosne o kilka ocze, aby sie ładnie się rozkrzewiały.
Ja wszystkie swoje berberysy skracam na wiosne o kilka ocze, aby sie ładnie się rozkrzewiały.
Pozdrawiam Zenek
Pozdrawiam - wiosenka
Zajrzałam na twoje włości .I zazdroszczę ci, że ty to zaczynałaś od gołego pola, bo ja na wsi to zastałam zarośla, które przez rok karczowałam.Teraz pół ogrodu to już ogród, a reszta do przygotowania pod ogród.
Powoli dojdziesz do tego , że sama się zdziwisz, że aż tak zmieniłaś ten kawałek ziemi.
Powoli dojdziesz do tego , że sama się zdziwisz, że aż tak zmieniłaś ten kawałek ziemi.
Pozdrawiam wszystkich
Tegoroczny i zarazem jednoroczny kasztanowiec. A szkoda. Obok zdjęcie przyjętego już jałowca. Nie znam dalszej części nazwy ale bardzo ładnie komponują się żółtawe przyrosty z srebrno niebieskim środkiem. Prawdopodobnie ma dorastać do 1.5m średnicy i 50cm wysokości.

Tak wygląda pobliski las do którego bardzo często chodzimy jak nam dopiecze słoneczko
i znajdujemy kurki z których robimy sos lub jajecznice na kurkach. 
Tegoroczny i zarazem jednoroczny kasztanowiec. A szkoda. Obok zdjęcie przyjętego już jałowca. Nie znam dalszej części nazwy ale bardzo ładnie komponują się żółtawe przyrosty z srebrno niebieskim środkiem. Prawdopodobnie ma dorastać do 1.5m średnicy i 50cm wysokości.

Tak wygląda pobliski las do którego bardzo często chodzimy jak nam dopiecze słoneczko

Pozdrawiam - wiosenka
- HalinaK

wiosenko,
dziękuję za zdjęcia ogrodu iii lasu, którego Ci zazdroszczę ... jak ja kocham leśny klimat
... niestety las mam trochę daleko, dlatego postanowiłam, że posadzę sobie swój własny lasek, tylko czy się na niego doczekam 
Na razie rosną małe świerki i jodełki
Na razie rosną małe świerki i jodełki
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj, Wiosenko
Duże wyzwanie przed Tobą i widać juz pierwsze efekty 
Berberysy bardzo dobrze poddają się cięciu, swoje duże tnę dwa razy w sezonie, a czasami i częściej, gdy gałęzie przeszkadzają
Koniecznie musisz przyciąć wiosną, ładnie sie rozkrzewi.
Jak często bywasz na tej działce?
Powodzenia życzę
Berberysy bardzo dobrze poddają się cięciu, swoje duże tnę dwa razy w sezonie, a czasami i częściej, gdy gałęzie przeszkadzają
Jak często bywasz na tej działce?
Powodzenia życzę
- Zabeczka101059

- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Miłego dnia Wiosenko
No widok lasu rozbroił mnie całkowicie
Zazdroszczę Ci, że masz go w zasięgu ręki no i te brzozy, ech
No widok lasu rozbroił mnie całkowicie
Zazdroszczę Ci, że masz go w zasięgu ręki no i te brzozy, ech
HALINKO
Urośnie twój las .Pamiętasz jak pisałaś mi, że że ogród mój również urośnie. Więc kochana mamy wyzwanie nie lada ty czekasz na swój piękny las a ja na ogród .
Ty masz swoje królestwo na wyciągnięcie ręki a ja muszę dojechać 50 km . Właśnie dzisiaj miałam jechać ale przychodzą znajomi i muszę realizować się w kuchni . PA PA
Urośnie twój las .Pamiętasz jak pisałaś mi, że że ogród mój również urośnie. Więc kochana mamy wyzwanie nie lada ty czekasz na swój piękny las a ja na ogród .
Ty masz swoje królestwo na wyciągnięcie ręki a ja muszę dojechać 50 km . Właśnie dzisiaj miałam jechać ale przychodzą znajomi i muszę realizować się w kuchni . PA PA
Pozdrawiam - wiosenka