Mój ogródek - KarolinaL

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Ewuniu, tak serio, te słoneczniki też bardzo mnie cieszą, mają w sobie tyle pozytywnej energii! :D
A siewki, no cóż, łubin wzeszedł, ostróżki też, a dzielżan nie :cry: Obserwuję doniczkę uważnie, ale obawiam się, że przedwcześnie pochwaliłam się nasionkami :oops: :( A może on po prostu wie, że to nie wiosna... Jak się coś pojawi, to zawiadomię :)

W ramach rekompensaty kilka widoczków nieba:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Cóz tam niebo - Karolinko -cosmoso-nachyłek toż to rewelacja! Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zgadzam się z KaRo, fantastyczny kwiatek! Chociaż... takie niebo jak na drugim zdjęciu (mam na mysli kolor), to rzadko u nas bywa... Czy to na pewno nasze niebo? ;)
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Krysiu, mam nadzieję, że ta "czekoladka" okaże się byliną (miała być), to wtedy będę mogła się dzielić. Nasionka na wszelki wypadek zbiorę, ale czy coś z tego wzejdzie to nie wiem, bo chyba do nasion (zwłaszcza tych przez siebie zbieranych) nie mam ręki :?

Izuniu, wszystkie nieba są jak najbardziej nasze :lol: Zdjęcia zrobiłam w przeciągu dziesięciu minut (w różnych kierunkach), taka dziwna pogoda wczoraj była :roll: Potem jeszcze chciałam tęczę pstryknąć, ale mi nie wyszła :( :wink:
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Karolinko rekompensata cuuuuudowna i tyle pięknych barw uchwyciłaś ;:31
Śliczne :wink:
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
Ewa_888
---
Od: 11 maja 2007, o 11:17

Post »

Karolinko, właśnie czekałam na tego dzielżana. Może nasionka nie są jeszcze dojrzałe, a może faktycznie potrzebują przemrożenia.
Ale przynajmniej zeszły Ci ostróżki. Ja na swoje czekam z niecierpliwością.
No właśnie Karolinko takie sadzoneczki to kiedy bedziesz wysadzać na rabatki. Czy jesienią czy przezimujesz je w domu a wysadzisz wiosną? Całuski
Pozdrawiam Ewa

Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Basiu, dzięki! :D :D

Ewuś, ja pierwszy raz sieję byliny, a zdaje mi się, że to nie jest na to pora :( Jeśli urosną jeszcze trochę, to jakoś we wrześniu wysadzę do gruntu, a jak nie to przetrzymam w domu i zobaczymy. To na razie taki eksperyment. Wiosną spróbuję znowu jak Pan Bóg przykazał :D

A takiego pająka się boicie? :wink:
Obrazek

Karmnik po deszczyku.
Obrazek
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Taki "diamentowy pajączek" to nawet u mnie nie wywołuje żadnych negatywnych emocji.
Awatar użytkownika
cappuccino
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 25 cze 2007, o 19:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja przy całej mojej niechęci do pająków uważam, że ten jest śliczny.....
Gosia
Szczęście w życiu nie polega na tym, żeby być kochanym. Największym szczęściem jest kochać.

( Sigrid Undset)
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No prawda, jak już muszę mieć pająki w ogrodzie, to wolałabym tylko takie :lol: Przy okazji jeszcze jeden diamencik do kolekcji :wink: Ale niby śliczny, a jak tak spojrzałam na zdjęcie w powiększeniu, to jednak lekki dreszczyk był. Wyobraźcie sobie jakby tak nagle zlazł z tego liścia takim pajęczym ruchem, brrr... ;:202

Z moim słonecznikiem-podglądaczem już się zaprzyjaźniłam, gadamy sobie przez okno :D Miło, że przez najbliższe dni bedę miała słońce w zasięgu ręki nawet w pochmurne dni. Oprócz niego wysokością zaskakuje mnie też jeden z kosmosów, który jest mojego wzrostu :shock: czyli, no hm, dość wysoki :wink:
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dziś rano po deszczowej nocy wybrałam się do ogrodu na poszukiwanie diamentów. Oto co znalazłam (niektórym zdjecoim trzeba się lepiej przyjrzeć, ale wszędzie diamenciki są :D ):

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

W ogóle bardzo lubię takie przedpołudniowe światło w ogrodzie, wszystko tak świeżo wygląda witając nowy dzień...

Obrazek Obrazek
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Słońce o poranku jest najpiękniejsze :D A Twoje damenty sa cudne, a pierwszy zwłaszcza :D
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
cappuccino
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 25 cze 2007, o 19:09

Post »

I takie nastrojowe te zdjęcia..... Ech........... Lato się kończy....
Gosia
Szczęście w życiu nie polega na tym, żeby być kochanym. Największym szczęściem jest kochać.

( Sigrid Undset)
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Basiu, Gosiu, dzięki, że wpadłyście! :D Diamenty już słoneczko skradło :? Lato może i się kończy, ale dzisiaj dało mi się we znaki, pracowałam na słońcu i naprawdę nieźle mnie przypiekło. A wszystko dlatego, że wreszcie mam wrzosy! ;:1 Poszłam do ogrodniczego po dwa krzaczki, kupiłam cztery (oczywiście, dobrze, że nie dziesięć... :oops: :? ) w różnych kolorach. Trochę robót ziemnych przy tym było, bo musiałam zorganizować miejsce, więc teraz padam z nóg... Fotki zrobię jutro :wink:
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50

Post »

KarolinaL pisze:Dziś rano po deszczowej nocy wybrałam się do ogrodu na poszukiwanie diamentów.
Witaj Karolinko ! Jesteś pewna, że spędziłaś dzisiejszą noc w Poznaniu ? ;:2
U mnie ani jedna kropla nie spadła :shock: :shock:

Jeśli chodzi o diamenty, są wspaniałe . U mnie, jak pamiętasz dużo, ale drobniutkich .. , a u Ciebie taaki okaz !
Świetnie go ujęłaś na tym liściu ;:333

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”