Piszesz o kopczykowaniu, wystraszyłam się bo ja jeszcze do tej pory
nic nie okrywałam

jutro nadrabiam zaległości nie spieszyłam się

a teraz przebieram nogami
 Pozdrawiam cieplutko

i biegnę dalej
  i biegnę dalej 
W szydełkowanie serwetek i poszewek na poduszeczki ,robienie na drutach czapeczek/rękawiczek a nawet kapcitu.ja pisze:Qrczę! Ja też już nie pamiętam kiedy ostatnio miałam igłę w rękachjolami pisze: Oczywiście dzięki za pochwały....rozumiem, że rzuciłaś okiem na moje robótki?? Jak ja dawno nic nie zrobiłamPrzez ostatnie prawie 1,5 roku tylko działka mi w głowie...
Nawet przestałam kupować gazety z robótkami. Może tej zimy coś "podziubię"...
 wyszywanie serwetek i ja się kiedyś bawiłam
  wyszywanie serwetek i ja się kiedyś bawiłam   , na pewno nie był to taki mastersztyk jak Twój Jolu ale takie robótki nieżle odstresowywały jak maleństwa w końcu zasypiały . Wiele lat temu przerzuciłam się na szycie , pamiętam kupiłam na raty superaśną maszynę do szycia ze wszystkimi możliwymi bajerami i przez długi czas dzielnie służyła
 , na pewno nie był to taki mastersztyk jak Twój Jolu ale takie robótki nieżle odstresowywały jak maleństwa w końcu zasypiały . Wiele lat temu przerzuciłam się na szycie , pamiętam kupiłam na raty superaśną maszynę do szycia ze wszystkimi możliwymi bajerami i przez długi czas dzielnie służyła   aktualnie stoi w szafie czeka na lepsze czasy
 aktualnie stoi w szafie czeka na lepsze czasy   .
 .

Takie umiejętności, to kiedyś były jak posag
 Takie umiejętności, to kiedyś były jak posag 

i czeka na lepsze czasy
 i czeka na lepsze czasy  

Właśnie teraz robię czapkę na drutach, ale jak na razie to więcej pruję niż robię, bo nie mogę utrafić z ilością oczek na ściągacz czapkielsi pisze: Teraz nie mam chyba tyle cierpliwości, ale na szalik i czapkę jeszcze się czasem skuszę

jutro będą u Ciebie
 jutro będą u Ciebie   . Nie wiem czy to ważne
 . Nie wiem czy to ważne   ale tu gdzie zapięcie to góra roślinek
  ale tu gdzie zapięcie to góra roślinek   .
 . 

Nareszcie mozna było iść na działkę
 Nareszcie mozna było iść na działkę  Zdjęć działkowych nie robiłam, bo i nie ma co pokazywać...
 Zdjęć działkowych nie robiłam, bo i nie ma co pokazywać...  żadnego kolorku
 żadnego kolorku  ...
 ... Kiedyś pod drzwiami altanki zostawiła mi prezent - nornicę
 Kiedyś pod drzwiami altanki zostawiła mi prezent - nornicę  I to mi się podoba....
 I to mi się podoba....  

gość, warto o niego zadbać :P
  gość, warto o niego zadbać :P 

.
 .