Roślinki Ani cz.5
- katrina26
- 1000p

- Od: 14 sie 2008, o 12:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Roślinki Ani cz.5
Aniu, te twoje benki super są
Szkoda że biedronkowe rozeszły się jak ciepłe bułeczki, ja od siebie mogę zaproponować pumilkę ;)
- Haim
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 cze 2009, o 01:16
Aniu, troszkę mnie nie było ale juz nadrabiam zaległości;)
Cieszę się, ze już wyzdrowiałaś a przy okazji pokazałaś śliczne benki, szczególnie ten alli mi się spodobał.
Ja mam tylko jednego benka z biedronki, kupionego wiosną i uformowanego na drzewko.
Teraz przestawiłam go do kuchni na parapet, zraszam i mam nadzieję, że nie zrzuci listków ;)
Pozdrawiam cieplutko
Cieszę się, ze już wyzdrowiałaś a przy okazji pokazałaś śliczne benki, szczególnie ten alli mi się spodobał.
Ja mam tylko jednego benka z biedronki, kupionego wiosną i uformowanego na drzewko.
Teraz przestawiłam go do kuchni na parapet, zraszam i mam nadzieję, że nie zrzuci listków ;)
Pozdrawiam cieplutko
- Andziax007

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
Kasiu bardzo chętnie....dziękuję
Witaj Asiu
Miło że mnie odwiedziłaś
Trzymam mocno kciuki żeby ani jeden listek nie opadł
Już się wychorowałam i mam że już nie będę chorować w tym roku
Witaj Asiu
Miło że mnie odwiedziłaś
Już się wychorowałam i mam że już nie będę chorować w tym roku
- Haim

- pingu
- 1000p

- Od: 23 maja 2009, o 22:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Patrycja Moje doniczkowce
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
Haim pisze:Aniu ... pokazałaś śliczne benki, szczególnie ten alli mi się spodobał.
Pozdrawiam cieplutko
Na temat Benków tu wkleiłem kilka linków - opisy pielęgnacji, odmiany, problemy, choroby i nie tylko. Przydatne informacje dla każdego.
Życzę miłego niedzielnego wieczoru.
Pozdrowionka
- Andziax007

- Kontakt:
Asiu, Patrycjo dziękuję ślicznie
Ja również życzę Wam miłego wieczoru
P.s. Czy wasze fuksje po wniesieniu do chłodnego i ciemnego pomieszczenia łysieją
Moim zostały same gałązki i zastanawiam się czy to normalne i na wiosnę znowu odbiją 
Ja również życzę Wam miłego wieczoru
P.s. Czy wasze fuksje po wniesieniu do chłodnego i ciemnego pomieszczenia łysieją
Ja swoją w tym roku wniosłem do kuchni,bo ma jeszcze kilka pączków do kwitnienia.
na razie liści nie zrzuca.Aniu na wiosnę powinna odbić,bo moja w tym roku same patyki były wiosną,zagęściła się i pięknie kwitła.
To normalne z fuksjami,przynajmniej z mojej obserwacji.
na razie liści nie zrzuca.Aniu na wiosnę powinna odbić,bo moja w tym roku same patyki były wiosną,zagęściła się i pięknie kwitła.
To normalne z fuksjami,przynajmniej z mojej obserwacji.
-
Krystyna.F
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mirek,czy ty swoją Fuksję przycinasz co roku na wiosnę? Jeśli tak,to ile od ziemi?
- Andziax007

- Kontakt:
Mirku to troszkę mnie uspokoiłeś bo myślałam że coś źle robię że są takie łyse
Ja w zeszłym roku miałam je normalnie na parapecie i strasznie się wybujała no i miała mączlika
W tym roku już nie mam miejsca na parapetach więc wzięłam je na korytarz
Oby tylko do wiosny wytrzymały....
Krysiu ja jak swoje przycinałam to tak na oko od 5 do 10cm miały gałązki
Ja w zeszłym roku miałam je normalnie na parapecie i strasznie się wybujała no i miała mączlika
W tym roku już nie mam miejsca na parapetach więc wzięłam je na korytarz
Oby tylko do wiosny wytrzymały....
Krysiu ja jak swoje przycinałam to tak na oko od 5 do 10cm miały gałązki
A ja się zastanawiam czy jej czasem z powrotem nie wynieść na zewnątrz bo w domu jej jeszcze nie zimowałem.
- Haim

Aniu, moje fuksje prawie wszystkie wyłysiały a stoją w chłodnym pokoju o temp. ok. 10 stopni, Listki mają tylko świeżo ukorzenione w tym roku ;)Andziax007 pisze:Asiu, Patrycjo dziękuję ślicznie![]()
Ja również życzę Wam miłego wieczoru![]()
P.s. Czy wasze fuksje po wniesieniu do chłodnego i ciemnego pomieszczenia łysiejąMoim zostały same gałązki i zastanawiam się czy to normalne i na wiosnę znowu odbiją
Ale już widać, że odbijają i wyrastają zielone listki, więc spokojnie, nic im nie będzie
-
Krystyna.F
- ZBANOWANY
Aniu,dziękuję!

- Andziax007

- Kontakt:
Mirku nie wiem jak u Ciebie jest teraz z pogodą ale u mnie w nocy są już przymrozki
Zostaw ją już w domu....ja jak wyżej pisałam dałam radę przezimować ją na parapecie
Tylko uważaj na lokatorów i podlewaj ją często....ja swoją podlewałam nawet 3 razy w tyg
Asiu u mnie na korytarzu też jest tyle stopni z tym że tam nie ma w ogóle światła, stoją w ciemnicy a drzwi otwiera się tylko jak wychodzimy na dwór
To fajnie że nic im nie będzie bo się zmartwiłam tymi łysymi gałązkami
Krysiu nie ma za co
Pisałam Ci ile mają gałązki po ucięciu nie od ziemi....ja zawsze na oko obcinam. Zależy jaką formę chcesz uzyskać i czy te gałązki ukorzenić chcesz 
Zostaw ją już w domu....ja jak wyżej pisałam dałam radę przezimować ją na parapecie
Asiu u mnie na korytarzu też jest tyle stopni z tym że tam nie ma w ogóle światła, stoją w ciemnicy a drzwi otwiera się tylko jak wychodzimy na dwór
To fajnie że nic im nie będzie bo się zmartwiłam tymi łysymi gałązkami
Krysiu nie ma za co
-
Krystyna.F
- ZBANOWANY
Chciałabym ją przerobić na formę drzewiastą,tylko nie bardzo wiem jak się fuksje w tym kierunku formuje? (nigdy nie kształtowałam roślin)