Powolna metamorfoza
- Ave
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Powolna metamorfoza
Ja pikole... ale tego masz... i jakie superowe...
A zdjęcia...
wręcz artystyczne...
i z fajnego poziomu robione... nie ubrudziłeś się ? 
A zdjęcia...
-
marzenaF
- 1000p

- Od: 24 sie 2009, o 11:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Super patynka
efekt godny mistrza a stworzyla to natura ,bosko 
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Spełnione marzenie Marzenki
- riane

- Od: 24 lut 2008, o 12:02
I o to chodzi! Piękne mchy i spółka. U mnie podobne rosną sobie. I wszyscy ciosają kołki na głowie, żeby zerwać. A mi się podoba!
A tak w ogóle to się wpisuję, żeby łatwiej śledzić Twój wątek
A tak w ogóle to się wpisuję, żeby łatwiej śledzić Twój wątek
Agata
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Krzysiu - pokaż dokładniej tą ścieżkę z kręgów i karmników ( chyba
)....
- Grzesiu

- Od: 25 gru 2008, o 13:31
Mariolka a co nie widzisz?coma95 pisze:Krzysiu - pokaż dokładniej tą ścieżkę z kręgów i karmników ( chyba)....
spójrz w bok
Piękne te mehe hehe......mechy
Widziałem dziś takie jedne ładne już....
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
ŻartowniśGrzesiu pisze:Mariolka a co nie widzisz?coma95 pisze:Krzysiu - pokaż dokładniej tą ścieżkę z kręgów i karmników ( chyba)....
Takie malutkie zdjęcia a ja chcę większe i dokładniejsze, takie instruktażowo-poglądowe
-
babi52

- Od: 10 lis 2008, o 00:31
Krzysztof jaki pięknie spatynowany ogród. U mnie najbardziej rączo patynuje się trawnik
Pozdrawiam Kaśka
Pozdrawiam Kaśka
Bishop, brawo, brawo!!! Śliczne i dużo!!!
A gdyby tak urządzić MCHALNIK , podobnie jak skalniak - to byłoby poduchowo!!! I to byłoby wyzwanie!
A gdyby tak urządzić MCHALNIK , podobnie jak skalniak - to byłoby poduchowo!!! I to byłoby wyzwanie!
Ogród nad Oranią
Z miłością do Ogrodu - Orania
Z miłością do Ogrodu - Orania
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Krzysiu powiedz czemu wszyscy zachwycają się tym mchem , ja pamiętam ja na poprzedniej działce mchem zarastały trawniki ,dróżki i kamienie , nie wiedziałam co z nim zrobić ,w tym na razie mam spokój.
Czy nie masz czasem za kwaśnej gleby ?Ale pytanie dlaczego na kamieniach?
Genia
Czy nie masz czasem za kwaśnej gleby ?Ale pytanie dlaczego na kamieniach?
Genia
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Bishopie-znakomite te pozieleniałe mchami cegły.Świetne zdjęcia.Stare to te cegły za bardzo nie są,dysponuję gotycką palcówką z odciskiem psiej łapki i i kilkoma barokowymi...
- agape

- Od: 23 lip 2008, o 21:33
Naprawdę! Nie spodziewałam się, sądziłam, że lwia cześć to zdobycze z safari fotograficznego!
Klimatyczne na 102!
Klimatyczne na 102!
- bishop

- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
Ewo, moim aparatem nie da się fotografować mchów stojąc. Ale odkąd mam ogródkowe zacięcie brudzenie się ziemią nie jest moim problemem
Marzeno, minikosmos ogródka czasem tworzy zdumiewające krajobrazy. Tylko trzeba tą mini-skalę dostrzec...
Agato, miło mi. Lubię mchy, a że było mi ich mało, to zacząłem sadzić też karmniki. A mchy chyba zauważyły, że ich nie wyganiam, i znalazły sobie u mnie azyl.
Mariolu, nie bardzo wiem, co pokazywać. Początki robienia ścieżki już kiedyś pokazywałem, więc może teraz pokażę, jak się rośliny rozrastały? Niedżwiedzie futro rok temu było cienkimi badylkami... Nazwy plików są datami zrobienia zdjęcia. A małe dla wygody, spokojnie możesz klikać dla powiększenia. Fotosik za jedyne 47 PLN/rok zgodził mi się zwiększyć limit transferu do 5 GB

Grzesiu, chyba muszę się pojawić w końcu na waszych wrocławskich spotkaniach, bo przestaję rozumieć o czym mówicie
Kasiu, od trawnika się zaczęło. Jak zauważyłem mech w trawniku, to wyrywałem z niego trawę, która go zachwaszczała
Oranio, a mchy to nie są czasem idywidualiści? Rosną tam gdzie same chcą, a nie gdzie chcą ogrodnicy?
Ewo, byłbym znów greenhornem
Podobno czlowiek i tak głupi umiera...
Gieniu, może dlatego, że mech jest ładny? Niektóry swój przywoziłem aż z gór
Z tą kwaśną glebą to sam nie wiem, mieszkam na Jurze, a tu mnóstwo wapienia w glebie. Nie powinna być kwaśna, chyba, że miejscowo. Chyba kiedyś czytałem, że te betonowe mchy są zasadolubne. A mam tez pod rynną kawałek dachowego mchu, śliczniutki jest
Ewo Janino, stary, dobry, drogi, ładny - to wszystko pojęcia względne. Tym cegłom daleko do gotyku, ale poprzednie tysiąclecie jeszcze pamiętają
Aga, fajnie tak wyjść na safari na ogródek, nie?
Marzeno, minikosmos ogródka czasem tworzy zdumiewające krajobrazy. Tylko trzeba tą mini-skalę dostrzec...
Agato, miło mi. Lubię mchy, a że było mi ich mało, to zacząłem sadzić też karmniki. A mchy chyba zauważyły, że ich nie wyganiam, i znalazły sobie u mnie azyl.
Mariolu, nie bardzo wiem, co pokazywać. Początki robienia ścieżki już kiedyś pokazywałem, więc może teraz pokażę, jak się rośliny rozrastały? Niedżwiedzie futro rok temu było cienkimi badylkami... Nazwy plików są datami zrobienia zdjęcia. A małe dla wygody, spokojnie możesz klikać dla powiększenia. Fotosik za jedyne 47 PLN/rok zgodził mi się zwiększyć limit transferu do 5 GB

Grzesiu, chyba muszę się pojawić w końcu na waszych wrocławskich spotkaniach, bo przestaję rozumieć o czym mówicie
Kasiu, od trawnika się zaczęło. Jak zauważyłem mech w trawniku, to wyrywałem z niego trawę, która go zachwaszczała
Oranio, a mchy to nie są czasem idywidualiści? Rosną tam gdzie same chcą, a nie gdzie chcą ogrodnicy?
Ewo, byłbym znów greenhornem
Gieniu, może dlatego, że mech jest ładny? Niektóry swój przywoziłem aż z gór
Ewo Janino, stary, dobry, drogi, ładny - to wszystko pojęcia względne. Tym cegłom daleko do gotyku, ale poprzednie tysiąclecie jeszcze pamiętają
Aga, fajnie tak wyjść na safari na ogródek, nie?
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- Grzesiu

- Od: 25 gru 2008, o 13:31
Już tłumaczę.....
Mchy i Karmnika widziałem w Ogrodzie japońskim....
A Mariola nie widzi nas jak robi foty w obiektywie.....i musi spojrzeć po za aparat
Patrzy czy nadal stoimy.....
Mchy i Karmnika widziałem w Ogrodzie japońskim....
A Mariola nie widzi nas jak robi foty w obiektywie.....i musi spojrzeć po za aparat
Patrzy czy nadal stoimy.....