Rada w sprawie roślin cebulowych

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Rada w sprawie roślin cebulowych

Post »

Ulaw mieszkałam w okolicach Olsztyna wiele lat i miałam ogród. Powiem Ci tak, jeśli kupiłaś zwykłe popularne odmiany to przezimują bez większych problemów - śniegu na Warmii jest sporo.Jeśli zaś kupiłaś jakieś rarytaski i zima będzie bezśnieżna to czarno widzę.
Na pewne zalecenia pracowały pokolenia ogrodników i lepiej z ich doświadczenia czerpać niż tracić czas i pieniądze. :D
Pozdrawiam Kaśka
ulaw102
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 27 paź 2009, o 22:16

Post »

Witam po zimie :) Mam pytanko dotyczące okrytych cebulek. W październiku zeszłego roku posadziłam do gruntu cebule hiacyntów, krokusów, czosnków, tulipanów, irysów, zawilców, cebulicy i narcyzów. Te, które tego wymagają zostały przykryte gałązkami świerku. Teraz zastanawiam się czy już przyszedł czas na ich odkrycie? Jestem początkującym ogródkowiczem i potrzebuje wsparcia doświadczonych osób ;:180
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jeśli ziemia juz rozmarzła to trzeba odkryć. Tulipany,krokusy ,żonkile już powinny wychodzić z ziemi a okrycie skutecznie im to utrudni.
Serdecznie pozdrawiam Danuta
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”