W.o...Kotach - 1cz.(06.08-06.08)
One polują wybitnie dla sportu. Pożywienie stoi na każde życzenie kota tak więc nie są głodne. Njmłodsza Shakira jest chyba najbardziej zajadła na ryjówki, mało tego jest chuda jak pająk. Ma długie łapy i chudy tułów . Ostatnio nawet tak na nia mówimy: pająk, pajęczyca, masakra, maszkara.
Ale spróbuje Twojej rady Broniuszu. Będę trenować odruch Pawłowa.
Ale spróbuje Twojej rady Broniuszu. Będę trenować odruch Pawłowa.
Być wolnym to móc nie kłamać
(Albert Camus)
(Albert Camus)
Zgłosić problem w najblizszym schronisku, pogadać z sąsiadem czy nie ma nic przeciwko akcji sterylizacji.jozef pisze:codziennie rano nad moim oczkiem spotykam koty..chyba bardzo im się podobają rybki..sąsiad na działce założył niekontrolowaną hodowlę kotów..pognali go z bloku i teraz przeniósł je na działkę..tun też wszyscy mają go dość..i co mam z tym fantem zrobić? proszę o radę......
Wykastrowac wszystkie koty i pozwolić im żyć skoro dane im było bycie na tym świecie. Ale nie dopuszczać do dalszego rozmnażania , bo problem będzie narastał.
Świetna stopka/podpis !
(Albert Camus)
(Albert Camus)
- Józef
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2006, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Elize..przypuszczam że prędzej sąsiad dałby się wysterylizować a poza tym ciekawe jak je wyłapać..póki co (o ile wiem) to on stosuje bardziej tradycyjne metody ograniczania populacji..sprawdza czy zaraz po urodzeniu kocięta potrafią pływać a dokładniej mówiac nurkować..wielokrotnie już sprawdzał ,wie że nie potrafią..ale może kiedyś taki się trafi..najgorzej jest z tymi które urodzą się np na strychy sąsiada..i wyjdą już jako podrostki..te trudno zagonić do wiaderka..
dziś naliczyłem ich siedem..wygrzewały się na jego działce..a ile ich jest to tego nikt nie wie..
dziś naliczyłem ich siedem..wygrzewały się na jego działce..a ile ich jest to tego nikt nie wie..
Jestem absolutnie przeciwna topieniu kociaków z tzw założenia. Czyli jak będą nowe to się do wiadra wsadzi, to smutne, nie rozumiem takich miłosników kotów którzy stosują takie metody.
Jak je wyłapać ? Schronisko dysponuje specjalnymi klatkami, które pozostawia się z przynętą, a po wejściu kota klatka zamyka się. Następnie kot trafia na sterylizację a po kilku dniach zostaje wypuszczony w to samo miejsce skąd był schwytany.
Trzeba mieć tylko trochę dobrej woli. Gdybyśmy wszyscy za to się wzięli problem bezdomnych kotów znacznie zmniejszyłby się.
Jak je wyłapać ? Schronisko dysponuje specjalnymi klatkami, które pozostawia się z przynętą, a po wejściu kota klatka zamyka się. Następnie kot trafia na sterylizację a po kilku dniach zostaje wypuszczony w to samo miejsce skąd był schwytany.
Trzeba mieć tylko trochę dobrej woli. Gdybyśmy wszyscy za to się wzięli problem bezdomnych kotów znacznie zmniejszyłby się.
(Albert Camus)
(Albert Camus)
Koty są zwierzętami nietypowo reagującymi na niektóre leki. Co dobre dla człowieka niekoniecznie jest dobre dla kotów. Np. aspiryna : już jedna tabletka podana kotu powoduje krwawienia z żołądka , uszkodzenie wątroby i szpiku kostnego, zwierzę umiera.
Surowa wieprzowina to źródło zakażenia wirusem choroby Aujeszkyego zwanej wścieklizna rzekomą. Choroba ta przypomina wściekliznę zwierze ma trudności w połykaniu, straszny świąd , napady szału. Choroba kończy się zawsze śmiercią. Wirusy giną pod wpływem temperatury. Tak więc wieprzowina ugotowana czy upieczona jest dla kota bezpieczna.
Pamiętajmy o tym posiadacze kotów aktualni i przyszli.
Surowa wieprzowina to źródło zakażenia wirusem choroby Aujeszkyego zwanej wścieklizna rzekomą. Choroba ta przypomina wściekliznę zwierze ma trudności w połykaniu, straszny świąd , napady szału. Choroba kończy się zawsze śmiercią. Wirusy giną pod wpływem temperatury. Tak więc wieprzowina ugotowana czy upieczona jest dla kota bezpieczna.
Pamiętajmy o tym posiadacze kotów aktualni i przyszli.
(Albert Camus)
(Albert Camus)
- Józef
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2006, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
droga Elizo..od tolerancji do miłości droga dość daleka..
kiedyś w radiu kierowców podali taką wiadomość ..70 procent kierowców naciśnie na hamulec widząc psa przebiegającego przez jezdnię ,a te same 70 procent widząc kota doda jeszcze gazu..to nie moje ..ja tylko cytuję bo jeszcze niczego nie przejechałem..no nie licząc ślimaków bo żeby te ominąć to przed działką musiałbym brać auto na plecy i iść zygzakiem..
kiedyś w radiu kierowców podali taką wiadomość ..70 procent kierowców naciśnie na hamulec widząc psa przebiegającego przez jezdnię ,a te same 70 procent widząc kota doda jeszcze gazu..to nie moje ..ja tylko cytuję bo jeszcze niczego nie przejechałem..no nie licząc ślimaków bo żeby te ominąć to przed działką musiałbym brać auto na plecy i iść zygzakiem..
Przesyłam Ci link:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=273
Sa tam dwie metody. Ja sam korzystam z tej drugiej zaproponowanej przez Nemo.
Tylko pamiętaj, żeby zminiejszyc rozmiar zdjęcia do 130KB
Powodzenia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=273
Sa tam dwie metody. Ja sam korzystam z tej drugiej zaproponowanej przez Nemo.
Tylko pamiętaj, żeby zminiejszyc rozmiar zdjęcia do 130KB

Powodzenia
Broniusz