Mój ogródek - chatte, cz.7
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ogródek - chatte, cz.7
Danusiu, nie bądź taka drobiazgowa ;) Uwierz mi, ze do wiosny mamy już całkiem blisko

- Alionuszka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Izuś szkoda,że nie ma takiej możliwości ,aby usnąć i obudzić się wiosną...,ale pora zimowa też ma swoje dobre strony,to czas na wykonanie wszelkich zaległych prac ,,które się wcześniej zaplanowało,w moim przypadku,szycie ,malowanie,ciągłe dopieszczanie wnętrza,dobra lektura...itp.
Listopad to czas niesprzyjający nam pod względem zdrowotności,ja już mam to za sobą,a Tobie życzę dużo zdrówka.
Listopad to czas niesprzyjający nam pod względem zdrowotności,ja już mam to za sobą,a Tobie życzę dużo zdrówka.
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- chatte
- Przyjaciel Forum

Neluś, odkąd pamiętam, zawsze marzyłam, zeby móc odlatywać na zimę do ciepłych krajów, jako czynią ptacy
cokolwiek by nie robic, jakkolwiek by czasu nie wypełnic, na dworze i tak bedzie zimno i - w najlepszym przypadku - biało.
A infekcje niestety zdarzają się w najróżniejszych miesiącach . U mnie często w lutym i marcu.
Może w tym roku nam się upiecze i wytrwamy do lata w zdrowiu. Potem to już bezpiecznie ;)
A infekcje niestety zdarzają się w najróżniejszych miesiącach . U mnie często w lutym i marcu.
Może w tym roku nam się upiecze i wytrwamy do lata w zdrowiu. Potem to już bezpiecznie ;)
-
minismok

- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Kontakt:
do wiosny daleko .......i dobrze!
wyjasniam ze burchle to niepożądane nierównosci, wybrzuszenia, odpady-wyrzuty wystające na powierzchni równej,gładkiej , nieskazitelnej.......hmmm moga byc na drodze, cieście, zdrowiu,liściach.......itd,itp
niestety na burchle na sumieniu nagietek nie zadziała
Ave ,Kocica nie ma bąbli bo ma je Oranżada
Kociczko kupuję miksturę o. Klimuszki u Bonifratrów na serducho i łyknę czasem z piersióweczki i jest ok!
cmokasy
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- chatte
- Przyjaciel Forum

Smoku Miły, dlaczegóż to siejesz wrogą propagandę?
Przecież do świąt niedaleko, zaraz po świętach Nowy Rok, a wiadomo, ze na Nowy Rok przybywa dnia na barani skok i zaraz wiosna przychodzi ;)
Dzięki za objaśnienie wielce tajemniczego dla mnie słowa "burchle". Od razu informuję, że na sumieniu takowych nie posiadam
Taki młody Smok i kłopoty z serduchem ma?
Ale zioła o. Klimuszki + pozytywne myslenie + humor = Zdrowy Smok

Cmokasy!
Przecież do świąt niedaleko, zaraz po świętach Nowy Rok, a wiadomo, ze na Nowy Rok przybywa dnia na barani skok i zaraz wiosna przychodzi ;)
Dzięki za objaśnienie wielce tajemniczego dla mnie słowa "burchle". Od razu informuję, że na sumieniu takowych nie posiadam
Taki młody Smok i kłopoty z serduchem ma?
Cmokasy!
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja tam poczekam spokojnie do wiosny...
Czy wiecie że teraz mamy dużo więcej wolnego czasu na forum i inne sprawy ?
Ogródki też niech od nas odpoczną... należy im się.
Przez cały sezon kopanie, grzebanie i przesadzanie, więc niech też sobie trochę "dychną" od nas...
Czy wiecie że teraz mamy dużo więcej wolnego czasu na forum i inne sprawy ?
Ogródki też niech od nas odpoczną... należy im się.
Przez cały sezon kopanie, grzebanie i przesadzanie, więc niech też sobie trochę "dychną" od nas...
-
minismok

- Kontakt:
Kociczko nie jestem młoda tylko zdziecinniała
ale miło że się zwiodłaś,a sece hmm sługa z wadą wrodzoną
........ale jak kocha to rośnie
a eliksir z głogu,czarnej porzeczki,wiśni, rokitnika,żurawiny i ZIOŁA WąKROTY działa obiecująco
cmokasy z gór
ale miło że się zwiodłaś,a sece hmm sługa z wadą wrodzoną
a eliksir z głogu,czarnej porzeczki,wiśni, rokitnika,żurawiny i ZIOŁA WąKROTY działa obiecująco
cmokasy z gór
- chatte
- Przyjaciel Forum

Gabi, istotnie, mamy więcej czasu - na razie ;)
Nie zdążyłam obciąć trawy pokładającej się na ziemi i wpadającej do oczka, a teraz ciągle pada i nie mam jak tego zrobic
Poza tym jeszcze muszę róże okopczykować i przykryć liśćmi cebulowe, dlatego ... czekam na mróz
No co? Chcę to już mieć z głowy i definitywnie zamknąć sezon 
Smoku, na wrodzone wady recepta ta sama
Nie próbuj zwieść czarownicy, bo ona zaglądała Ci w oczęta, a tam wypisane, ze Smok nie doszedł jeszcze do magicznej liczby Wieszcza ;)
Nie zdążyłam obciąć trawy pokładającej się na ziemi i wpadającej do oczka, a teraz ciągle pada i nie mam jak tego zrobic
Smoku, na wrodzone wady recepta ta sama
Nie próbuj zwieść czarownicy, bo ona zaglądała Ci w oczęta, a tam wypisane, ze Smok nie doszedł jeszcze do magicznej liczby Wieszcza ;)
-
minismok

- Kontakt:
zapomniałam o znaku
przy wąkrocie........ki czort?.....jedynie Ty Miła mozesz wiedzieć 
- chatte
- Przyjaciel Forum

Poszukałam, znalazłam: wąkrota azjatycka, (której w ogóle nie wymienia Wikipedia), jest stosowana w chorobach serca, ale jako roslina nie występująca w Polsce nie znajduje się w kręgu kocich zainteresowań
O. Klimuszko twierdził, że każda kraina ma dość własnych ziół, zeby nie trzeba było sprowadzać żadnych z innych kontynentów, czy nawet sąsiednich krajów.
O. Klimuszko twierdził, że każda kraina ma dość własnych ziół, zeby nie trzeba było sprowadzać żadnych z innych kontynentów, czy nawet sąsiednich krajów.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Izuś a wracając jeszcze do tego "siwego" to znalazłam jeszcze inną odmianę a mianowicie Bylicę Pursha "Silver Queen" ale się dosyć mocno rozrasta przez rozłogi. Wysoka dosyć bo sięga nawet 90 cm ale nie widziałam jej na żywo.
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Izuś, podoba mi się Twój tok myślenia
Byle do świąt i będzie z górki
tylko gdzie tam do świąt jeszcze

Byle do świąt i będzie z górki
tylko gdzie tam do świąt jeszcze
- chatte
- Przyjaciel Forum

Elżuniu, a znalazłaś gdzieś zdjęcie tej bylicy? Chociaż jak ona taka wysoka i rozrasta się rozłogami, to chyba bym jej nie chciała. Za to chyba bedę miała (ukorzeniam) taką srebrzystą roslinke , która Anulka nazywa "magą włoską". Tworzy urocze krzewinki wielkości lawendy, może trochę wyższe. Jak się wszystkie ukorzenią, to będę miała kilka na zbyciu ;)
Aniu, co Ty mówisz?
Mnie zawsze święta zaskakują jak drogowców zima. Najpierw mi sie wydaje, ze jeszcze mam tyyyyyle czasu, a potem nagle dowiaduję się, ze został tylko tydzień do wigilii! Tobie się tak nie zdarza? ...
W każdym razie trzeba myśleć pozytywnie ;)
Aniu, co Ty mówisz?
W każdym razie trzeba myśleć pozytywnie ;)
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
mnie nie
a szkoda
ale to pewnie dlatego, że siedzę w domu cały czas z dwójką dzieci i każdy dzień mam taki sam...
a szkoda
ale to pewnie dlatego, że siedzę w domu cały czas z dwójką dzieci i każdy dzień mam taki sam...
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witaj Izo! Ostrogowca dla Ciebie zapisuję. Bylica Stellera rzeczywiście ładna ale ja tak nieumiejętnie posadziłem bylice, że wyższe zagłuszyły mniejsze
Na wiosnę bedę przesadzał. Ze srebrnych ładną jest też luizjańska, tylko wyższa i bardziej się rozłazi. I jeszcze taka drobniutka bylica na skalniak ale zapomniałem nazwy. Natomiast w tym misz-maszu nie wiem gdzie mam piołun od Ciebie
A przecież od bylic zaczęła się nasza znajomość
Bylice 'Limelight' porosły do nieba. Zachowały gen dzikości