Ja wiosną kupiłam 3 skrętniki. Wytrzymały 2 lub 3 tygodnie.
U Aneci.
- AGA Z
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 paź 2009, o 11:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: U Aneci.
Zalanie chyba jest gorsze od przesuszenia.
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Spis treści
Nowości śliczne.
Czekam aż pokażą swoje piękne buźki by upajać się ich widokiem.

Aga to i tak lepiej bo ja pierwszego uśmierciłem w tydzień.

Czekam aż pokażą swoje piękne buźki by upajać się ich widokiem.
Aga to i tak lepiej bo ja pierwszego uśmierciłem w tydzień.
Anetko fajniutkie nowości sobie sprawiłaś
Będzie kolorowo i kwitnąco.Teraz tylko czekać jak się hibki i grudniczki rozkwitną...

Będzie kolorowo i kwitnąco.Teraz tylko czekać jak się hibki i grudniczki rozkwitną...
- Anetta
- 1000p

- Od: 17 sie 2009, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Buziaki dla wszystkich za pochwały
Pingu wiesz te moje też są mocno podlane, teraz mnie trochę wystraszyliście ale odpukać
Aga ale mi szkoda Twoich skrętniczków, jeżeli tak przeżywasz jak ja stratę roślinki to pewnie łzy się lały...
Wiesiu i ja czekam na rozkwit i powoli już widać pręciki w tym ciemniejszym :P a Krysia Ci pewnie dała popalić za ukatrupienie skrętnika
Mireczku Z hibkami będzie gorzej bo nie dość że były trochę zmiętoszone to ziemia w nich jest zbita a korzonki wystają z doniczki, masakra! Będę musiała za tydzień jakiś przesadzić więc pewnie zrzucą pączki ale cóż
Pingu wiesz te moje też są mocno podlane, teraz mnie trochę wystraszyliście ale odpukać
Aga ale mi szkoda Twoich skrętniczków, jeżeli tak przeżywasz jak ja stratę roślinki to pewnie łzy się lały...
Wiesiu i ja czekam na rozkwit i powoli już widać pręciki w tym ciemniejszym :P a Krysia Ci pewnie dała popalić za ukatrupienie skrętnika
Mireczku Z hibkami będzie gorzej bo nie dość że były trochę zmiętoszone to ziemia w nich jest zbita a korzonki wystają z doniczki, masakra! Będę musiała za tydzień jakiś przesadzić więc pewnie zrzucą pączki ale cóż
Anetko może wstrzymaj się z przesadzaniem hibków??
Poczekaj aż przekwitną.Ich kwiaty trzymają się 2 dni tylko.
Później możesz ich przesadzić.Przynajmniej ja bym tak zrobił.
Też kupiłem kiedyś hibka,doniczka mała,korzonki wychodziły przez otwory,ziemia zbita była..
Po przekwitnięciu przesadziłem .Od kwietnia prawie stał w miejscu,troszkę tylko podrósł, a teraz ma kilka pączków pewnie za 2 dni buźki się im otworzą..?
Poczekaj aż przekwitną.Ich kwiaty trzymają się 2 dni tylko.
Później możesz ich przesadzić.Przynajmniej ja bym tak zrobił.
Też kupiłem kiedyś hibka,doniczka mała,korzonki wychodziły przez otwory,ziemia zbita była..
Po przekwitnięciu przesadziłem .Od kwietnia prawie stał w miejscu,troszkę tylko podrósł, a teraz ma kilka pączków pewnie za 2 dni buźki się im otworzą..?
- APe

- Od: 21 wrz 2009, o 23:17
Ej Mireczku-dwa dni tylko
U mnie kwitną około tygodnia.Jak mają duże pączki przestawiam je w jak najchłodniejsze miejsce w domu.
- AGA Z

- Od: 14 paź 2009, o 11:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
2 dni
Mój ledwo rano się rozwinął, a następnego ranka leżał na parapecie
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Spis treści
Dała mi popalić,oj dała!anetta pisze:Wiesiu i ja czekam na rozkwit i powoli już widać pręciki w tym ciemniejszym :P a Krysia Ci pewnie dała popalić za ukatrupienie skrętnika![]()

Przez tydzień miałem sajgon w domu,ale ja znam sposób na jej serducho:
(choć całkiem niemało mnie to kosztowało)!!!- Anetta
- 1000p

- Od: 17 sie 2009, o 16:23
Ale się ucieszyłam że dialodżek się u mnie wywiązał i to jeszcze o moich najulubieńszych kwiatuszkach
U mnie też kwiatki utrzymywały się krótko, o tygodniu to nawet nie marzyłam że tak mogą, Aniu dałaś nam nowe wyzwanie tylko z tym chłodnym miejscem będzie kiepsko u mnie
Aga szkoda że masz takie niemiłe przeżycia z tymi hibkami jak nie robale to szybkie przekwitanie, ale miłość nie wybiera i Tobie przeznaczone są hojki :P
Mirku ale ten Twój hibciuś jest śliczny i taki inny bo płateczki ma skręcone, bardzo mi się podoba i czekam z niecierpliwością na zdjęcia teraźniejszego kwitnienia.
Wiesiu skąd ja to znam, za kwiatuchy to chyba wszystko bym wybaczyła, szkoda że mój przeskrobać nic nie chce hehe
Dziękuję że mnie odwiedzacie i piszecie

U mnie też kwiatki utrzymywały się krótko, o tygodniu to nawet nie marzyłam że tak mogą, Aniu dałaś nam nowe wyzwanie tylko z tym chłodnym miejscem będzie kiepsko u mnie
Aga szkoda że masz takie niemiłe przeżycia z tymi hibkami jak nie robale to szybkie przekwitanie, ale miłość nie wybiera i Tobie przeznaczone są hojki :P
Mirku ale ten Twój hibciuś jest śliczny i taki inny bo płateczki ma skręcone, bardzo mi się podoba i czekam z niecierpliwością na zdjęcia teraźniejszego kwitnienia.
Wiesiu skąd ja to znam, za kwiatuchy to chyba wszystko bym wybaczyła, szkoda że mój przeskrobać nic nie chce hehe
Dziękuję że mnie odwiedzacie i piszecie
- Edyta 74

- Od: 6 sty 2009, o 16:58
Anetko,ślicznie kwitnie Ci grudniczek .Ten pierwszy kwiatuszek też jest uroczy,czy to cyklamen?
Roślinki z wymiany pięknie Ci rosną.
Roślinki z wymiany pięknie Ci rosną.
Fajnie i kwitnąco na parapeciku
Spodobała mi się osłonka z zielonej trzykrotki.
Roślinki z wymiany fajniusie.Niech ładnie rosną.
Spodobała mi się osłonka z zielonej trzykrotki.
Roślinki z wymiany fajniusie.Niech ładnie rosną.