Moja młoda działeczka - aanula cz.1
- Iwcia&Patyrek
- 500p 
- Od: 5 sie 2007, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam
Gratuluja przemiany ogrodu. Coś niesamowitego. Zastanawiam się jak zakładałaś nowy trawnik? Czy i jak usuwałaś stary? Z wielkością ogrodu faktycznie tak jest, że z roku na rok wydaje się coraz mniejszy .. a oferty sklepów ogrodniczych są coraz bogatsze. Problemem jest to, że chciałoby się wszystko u siebie miec.. A niestety się nie da

Gratuluja przemiany ogrodu. Coś niesamowitego. Zastanawiam się jak zakładałaś nowy trawnik? Czy i jak usuwałaś stary? Z wielkością ogrodu faktycznie tak jest, że z roku na rok wydaje się coraz mniejszy .. a oferty sklepów ogrodniczych są coraz bogatsze. Problemem jest to, że chciałoby się wszystko u siebie miec.. A niestety się nie da

- aanula
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 21 cze 2007, o 10:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Co do trawnika to nie usuwałam starego...... Działkę kupiłam jesienią ( początek września) w stanie widocznym na zdjęciachIwcia&Patyrek pisze:Witam
Gratuluja przemiany ogrodu. Coś niesamowitego. Zastanawiam się jak zakładałaś nowy trawnik? Czy i jak usuwałaś stary?
 i nie bardzo mogłam już coś zrobić, więc zaczęłam od porządnego wygrabienia tych suchości i podlewałam...podlewałam i  podlewałam... Wiosną następnego roku też zaczęłam od porządnego wygrabienia, napowietrzenia, nawożenia i podlewania....podlewania....podlewania.... W miejscach, w których nić nie rosło dosiałam nowej trawki i efekty są jakie widać. Oczywiście ciągle go pielę
 i nie bardzo mogłam już coś zrobić, więc zaczęłam od porządnego wygrabienia tych suchości i podlewałam...podlewałam i  podlewałam... Wiosną następnego roku też zaczęłam od porządnego wygrabienia, napowietrzenia, nawożenia i podlewania....podlewania....podlewania.... W miejscach, w których nić nie rosło dosiałam nowej trawki i efekty są jakie widać. Oczywiście ciągle go pielę   bo nie lubię jak mi zakwita mlecz albo babka  8)  Koszę regularnie....co tydzień....
  bo nie lubię jak mi zakwita mlecz albo babka  8)  Koszę regularnie....co tydzień....   Najbardziej lubię jak mocno słońce przygrzewa bo wtedy mam opalanko bez leżenia
  Najbardziej lubię jak mocno słońce przygrzewa bo wtedy mam opalanko bez leżenia   przyjemne z pożytecznym  ;:2  .... a potem przyjemny relaks i na ochłodę zimne piwko ....
 przyjemne z pożytecznym  ;:2  .... a potem przyjemny relaks i na ochłodę zimne piwko ....  
- aanula
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 21 cze 2007, o 10:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorota T. pisze:Prawdziwa metamorfoza.

Piąkne roślinki i miejsce.
Pozdrawiam.
Dorota
 .... jak oglądam Twoje roślinki i caaaały Twój ogród to ja wzdycham z podziwu i zauroczenia
 .... jak oglądam Twoje roślinki i caaaały Twój ogród to ja wzdycham z podziwu i zauroczenia   mój to pikuś w porównaniu z Twoim
  mój to pikuś w porównaniu z Twoim   

Becia ... u mnie koniczyna rośnie lepiej niż trawamasz piekne kwiatki i trawnik tez, mój powoli rosnie, ale równolegle z konieczynką, którą pryskam, ale która kocha mój trawnik niestety...... Confused pozdrawiam i gratuluję efektów
 nie bardzo się nią przejmuję
  nie bardzo się nią przejmuję   może w przyszłym roku spróbują się jej pozbyć...zobaczymy... 8) Na razie zagęszcza mi trawnik  8)  8)  8)
  może w przyszłym roku spróbują się jej pozbyć...zobaczymy... 8) Na razie zagęszcza mi trawnik  8)  8)  8)

pozdrawiam i gratuluję efektów
 pozdrawiam i gratuluję efektów

Bardzo dziękuję  ;:91  Tylko jeszcze chciałabym wiedzieć, czy one kwitną o tej porze roku też czy to znowu jakieś szaleństwo przyrody ....  8)
  Bardzo dziękuję  ;:91  Tylko jeszcze chciałabym wiedzieć, czy one kwitną o tej porze roku też czy to znowu jakieś szaleństwo przyrody ....  8)