Walerianę jej dosadźgagawi pisze: Passiflorę -matkę mocno przycięłam wczesną jesienią i wstawiłam do chłodnego pomieszczenia, a ta zamiast spać, rosnie jak oszalałamuszę jej chyba zaaplikować jakiś środek nasenny...tylko jaki???

Walerianę jej dosadźgagawi pisze: Passiflorę -matkę mocno przycięłam wczesną jesienią i wstawiłam do chłodnego pomieszczenia, a ta zamiast spać, rosnie jak oszalałamuszę jej chyba zaaplikować jakiś środek nasenny...tylko jaki???

(zboczenie jakieś,czy co..z czego ja się cieszę?
 (zboczenie jakieś,czy co..z czego ja się cieszę?  )Współczuję Ci ,zawężonego wstępu do netu...
 )Współczuję Ci ,zawężonego wstępu do netu...  ,będzie lepiej...
 ,będzie lepiej... 

, najpierw podleję ją melisą a jak to nie pomoże- to z grubej rury
 , najpierw podleję ją melisą a jak to nie pomoże- to z grubej rury  
  , mogłam ją tylko nieznacznie skrócić, a tak sama ją sprowokowałam do szaleńczego wzrostu
 , mogłam ją tylko nieznacznie skrócić, a tak sama ją sprowokowałam do szaleńczego wzrostu  

- do naroża działki, zainspirował mnie link, który Ci zapodałam
 - do naroża działki, zainspirował mnie link, który Ci zapodałam 

W każdym bdź razie szerokość będzie miała 2m, głębokość metr i wysokość ok. 2,25.
  W każdym bdź razie szerokość będzie miała 2m, głębokość metr i wysokość ok. 2,25.

, będzie wściekle żarówiasta rabata ( 2 x Bonita Renaissance, 2 x Chippendale, Aloha Kordesa, Charles Austin, William Morris i Crovn Princess Margareta ) + biała Iceberg i Fioletowa Rhapsody in Blue + dużo, dużo niebiesko-białych paziów
 , będzie wściekle żarówiasta rabata ( 2 x Bonita Renaissance, 2 x Chippendale, Aloha Kordesa, Charles Austin, William Morris i Crovn Princess Margareta ) + biała Iceberg i Fioletowa Rhapsody in Blue + dużo, dużo niebiesko-białych paziów 

gagawi pisze:Aga-8 szt. same pomarańczowe, będzie wściekle żarówiasta rabata ( 2 x Bonita Renaissance, 2 x Chippendale, Aloha Kordesa, Charles Austin, William Morris i Crovn Princess Margareta ) + biała Iceberg i Fioletowa Rhapsody in Blue + dużo, dużo niebiesko-białych paziów

Miałabym ok 1-metrową lukę na samym szczycie pergoli
  Miałabym ok 1-metrową lukę na samym szczycie pergoli  
  ), to zdecyduję się na nie, bo są niezwykle piękne
 ), to zdecyduję się na nie, bo są niezwykle piękne