Mój ogród....
- Tacca
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój ogród....
Adamie ogród masz piękny, pokaż proszę całe oczko,

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Adam piękne jesienne zdjęcia ,choć wolę wiosenne i letnie , ale co zrobić do wiosny jeszcze daleko . Ja też chętnie zobaczyłabym oczko .
Genia

Genia
MagdaMagdaMisia pisze:jarmuż cudojeśli miskant ma nasionka to też się piszę ;)
Warzywny akcent da Ciebie. Miskant dopiero co zakwitł jak zapisał w encyklopedii Mariusz Surowiński, kwitnienie w Polsce jest zjawiskiem rzadkim, bez problemu może być rozmnażany przez podział kłącza.
Dzięki Uwielbiam "wyciągać detale z niekoniecznie najpiekniejszego tła,kiedyś może usiądę na ławeczce i pomyślę: zrobiłem wszystko tak by było pięknie...mme33 pisze:adamian znów mnie rozbroiłeś kolejną porcją fantastycznych fotek
Dostrzegasz podobne detale jak ja
A ogród w szacie jesiennej wygląda u Ciebie imponująco
AgnieszkaAgniesia pisze:pewnie, że chcę, taka magnolia z nasion, ho ho, rarytasadamian pisze: Agniesia
Zobaczę czy coś z nasion wyrośnie, magnolia zaowocowała pierwszy raz i teraz kusi by ich było więcej, chcesz podzielę się
Naleweczka się klaruje
;:83
naleweczką też nie pogardzę, a jakby do tego jarmuż, pychotka... piękny ten czerwony, jeszcze takiego nie widziałam!
mój miskant kwitnienie sobie odpuścił, może za młody, za mały - kilka źdźbeł, dopiero pierwszy rok u mnie. a to Forum ma to do siebie, że podglądamy i... też chcemy, zdobywamy, gromadzimy, i... chcemy jeszcze i jeszcze

Porcja nasion zabukowana dla Ciebie:) Miskant to kapryśne zielsko, u mnie kwitnienie pewnie zostało indukowane letnią suszą, która przyhamowała wzrost liści na korzyć kwiatostanów, a i u nas sezon wegetacyjny dłuższy niż u Ciebie
 Jarmuż i naleweczka to mi się gryzie, ale ...
 Jarmuż i naleweczka to mi się gryzie, ale ...z Pinotage czemu nie

Geniu, Danusiu
Dziękuję za odwiedziny, niestety musze Was zmartwić ale zdjęcia oczka mam kiepskiej jakości, podobnie mam mało zdjęć ogrodu z innych pór roku. Od kiedy jestem tu z Wami będzie dużo fot
:}
- Greta
- Od: 4 mar 2007, o 20:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Adanian.
Tak patrzę i patrzę i ...to są moje klimaty , a Twój ogród jest jednym z moich ulubionych.
Wspaniałe prowadzony , naturalistyczny ... supppper!
A te jesienne widoczki och ... u Ciebie jesień powinna trwać cały rok.

Tak patrzę i patrzę i ...to są moje klimaty , a Twój ogród jest jednym z moich ulubionych.
Wspaniałe prowadzony , naturalistyczny ... supppper!
A te jesienne widoczki och ... u Ciebie jesień powinna trwać cały rok.
Dziękuję Greto

Cieszę się, że spodobało Ci się u mnie. Faktycznie jesień jest moją ulubioną porą roku, to jest czas podsumowania ogrodniczego roku, zbioru winogron i... nowych aranżacji na przyszły rok. Układ mojego ogrodu z początku mojego eksperymentowania był zupełnie inny, z czasem wyszło na to że rzędowe nasadzenia zostały przełamane luznymi rabatami , pojawiło się oczko wodne. Na wiosnę pewnie będzie trochę "odpustowo" na przyszły rok przygotowałem rabaty z roślin cebulowych, pustynników, liliowców i irysów bródkowych najbardziej marzą mi się jednak trawy, bardzo, bardzo dużo traw... Dokupiłem już zebrinusy ale to dopiero początek
 i... nowych aranżacji na przyszły rok. Układ mojego ogrodu z początku mojego eksperymentowania był zupełnie inny, z czasem wyszło na to że rzędowe nasadzenia zostały przełamane luznymi rabatami , pojawiło się oczko wodne. Na wiosnę pewnie będzie trochę "odpustowo" na przyszły rok przygotowałem rabaty z roślin cebulowych, pustynników, liliowców i irysów bródkowych najbardziej marzą mi się jednak trawy, bardzo, bardzo dużo traw... Dokupiłem już zebrinusy ale to dopiero początek 

Cieszę się, że spodobało Ci się u mnie. Faktycznie jesień jest moją ulubioną porą roku, to jest czas podsumowania ogrodniczego roku, zbioru winogron
 i... nowych aranżacji na przyszły rok. Układ mojego ogrodu z początku mojego eksperymentowania był zupełnie inny, z czasem wyszło na to że rzędowe nasadzenia zostały przełamane luznymi rabatami , pojawiło się oczko wodne. Na wiosnę pewnie będzie trochę "odpustowo" na przyszły rok przygotowałem rabaty z roślin cebulowych, pustynników, liliowców i irysów bródkowych najbardziej marzą mi się jednak trawy, bardzo, bardzo dużo traw... Dokupiłem już zebrinusy ale to dopiero początek
- Greta
- Od: 4 mar 2007, o 20:32
Adamian 
coś jest magicznego w trawach... jeszcze wiosną tego roku byłam stanowczo na NIE dla traw wszelkiego rodzaju, bo jak kupiłam ogród , to była ich masa , zwłaszcza pampasowych i innych ogromnych , z którymi walczylam zaciekle , a teraz bardzo tego żałuje 

... a to wszystko przez Twoje piekne foty i forumkowych trawiastych maniaków.

coś jest magicznego w trawach... jeszcze wiosną tego roku byłam stanowczo na NIE dla traw wszelkiego rodzaju, bo jak kupiłam ogród , to była ich masa , zwłaszcza pampasowych i innych ogromnych , z którymi walczylam zaciekle , a teraz bardzo tego żałuje

... a to wszystko przez Twoje piekne foty i forumkowych trawiastych maniaków.
- e-genia
Geniu, Danusiu
Dziękuję za odwiedziny, niestety musze Was zmartwić ale zdjęcia oczka mam kiepskiej jakości, podobnie mam mało zdjęć ogrodu z innych pór roku. Od kiedy jestem tu z Wami będzie dużo fot
:}[/quote]
Adam trudno poczekamy do przyszłego roku , mam nadzieję że wytrzymasz z nami .

:}[/quote]
Adam trudno poczekamy do przyszłego roku , mam nadzieję że wytrzymasz z nami .
Geniu 
No nie wiem czy ze Forumowicze ze mną wytrzymają 

Pozdrawiam

No nie wiem czy ze Forumowicze ze mną wytrzymają

Pozdrawiam
- e-genia
Wytrzymają ,Wytrzymają ,spoko.adamian pisze:Geniu
No nie wiem czy ze Forumowicze wytrzymają
Pozdrawiam
A ja jakoś do traw nie mam przekonania , Jedyne które mi się podobają to trawy pampasowe .
No i może dobrze że jeszcze mi się nie podobają bo i tak nie miałabym gdzie sadzić .
Genia

- ursulka
- Od: 2 paź 2009, o 23:12
Adasiu - Twoje zdjęcia są po prostu GENIALNE! To Ty mi tu słodzisz w moim ogrodzie, a u Ciebie ..mmmmm... piękne rośliny (i rzadkie!), piękne kompozycje, a do tego mistrzowskie zdjęcia. 
Strasznie mi się podobają Nawet niepozorna (i niezbyt przeze mnie lubiana trzykrotka) wyglada jak gwiazda!
 Nawet niepozorna (i niezbyt przeze mnie lubiana trzykrotka) wyglada jak gwiazda!
To zdjęcie z pierwszej strony (chyba trzecie), tam gdzie sosna z perspektywy "żabiej" - toż to wyglada jak krajobraz mezozoiczny. Niemal słychać jak dinozaury nadchodzą...
A z tej samej strony zdjęcie (chyba siódme) z modrzewiami na pieńku! Zjawiskowy krajobraz nie wiadomo skąd. A co to za roślinka na pieńku po prawej stronie tego samego zdjęcia - strzyżona (chyba) na kulkę? Czyżby żywotnik "sznurkowiec"?
Co do reszty - jestem zachwycona Twoim postrzeganiem świata. Przyznaj się, rośliny to tylko pretekst?
Czuję się podpuszczona do robienia lepszych zdjęć! Pozdrawiam serdecznie i podziwiam Ula
  Ula

Strasznie mi się podobają
 Nawet niepozorna (i niezbyt przeze mnie lubiana trzykrotka) wyglada jak gwiazda!
 Nawet niepozorna (i niezbyt przeze mnie lubiana trzykrotka) wyglada jak gwiazda!To zdjęcie z pierwszej strony (chyba trzecie), tam gdzie sosna z perspektywy "żabiej" - toż to wyglada jak krajobraz mezozoiczny. Niemal słychać jak dinozaury nadchodzą...
A z tej samej strony zdjęcie (chyba siódme) z modrzewiami na pieńku! Zjawiskowy krajobraz nie wiadomo skąd. A co to za roślinka na pieńku po prawej stronie tego samego zdjęcia - strzyżona (chyba) na kulkę? Czyżby żywotnik "sznurkowiec"?
Co do reszty - jestem zachwycona Twoim postrzeganiem świata. Przyznaj się, rośliny to tylko pretekst?
Czuję się podpuszczona do robienia lepszych zdjęć! Pozdrawiam serdecznie i podziwiam
 Ula
  UlaRe: Mój ogród....
Ula 
Dziewczyno, takich recenzji to w życiu bym się nie spodziewał tym bardziej że fotografią jak i ogrodnictwem zajmuję się amatorsko. Dziękuję serdecznie, to takie miłe.
Roślinka na pieńku to T.occidentalis "Filiformis", a formę jej podpatrzyłem w szkółce w Dobrzeniu koło Brzegu Opolskiego. Cudowne miejsce z ogromną kwaterą różnokolorowych iglaków.

Dziewczyno, takich recenzji to w życiu bym się nie spodziewał tym bardziej że fotografią jak i ogrodnictwem zajmuję się amatorsko. Dziękuję serdecznie, to takie miłe.
Roślinka na pieńku to T.occidentalis "Filiformis", a formę jej podpatrzyłem w szkółce w Dobrzeniu koło Brzegu Opolskiego. Cudowne miejsce z ogromną kwaterą różnokolorowych iglaków.
Witaj, wspaniały ogród, ciekawie dobrane rośliny i wiele moich ukochanych iglastych  sośnica to młody okaz
 sośnica to młody okaz  , zdjęcie tylko fragmentaryczne.
 , zdjęcie tylko fragmentaryczne.

sośnica to młody okaz
 sośnica to młody okaz  , zdjęcie tylko fragmentaryczne.
 , zdjęcie tylko fragmentaryczne.Re: Mój ogród....
Sławek
Sośnica pierwszy rok, trochę blada i nie wiem czy moja ziemia gliniasta jej odpowiada,zobaczę jak przezimuje, Twoja wygląda na zdrowy okaz. Dzięki za odwiedziny Pozdrawiam

Sośnica pierwszy rok, trochę blada i nie wiem czy moja ziemia gliniasta jej odpowiada,zobaczę jak przezimuje, Twoja wygląda na zdrowy okaz. Dzięki za odwiedziny Pozdrawiam
- ursulka
- Od: 2 paź 2009, o 23:12
Adasiu i Sylwesterku - wyszło zabawnie, bo my tu własnie dyskutujemy w moim wątku, jak nazywa się ten "sznurkowiec", co to rośnie u mnie przy bramce - a tu proszę!  idetyko taki sam, tyle, że  szczepiony na pieńku! I do tego nazwany z imienia i nazwiska! Thuja occidentalis "Filiformis". I jeszcze wiadomo, gdzie kupić! Super   

Sylwek, co Ty na to? Kupujemy?

Sylwek, co Ty na to? Kupujemy?