Asiu, tunel foliowy jest dobry wiosną i jesienią, ewentualnie w czasie deszczowego lata. Poza tym to storczyki lepiej się czują na wolnym powietrzu. NO i latem w takiej folii jest baaardzo gorąco, trzeba też pilnować,żeby liści orchideom nie poparzyło
Aniu 7 listopada przejrzałam twoje 7 nowych stron oranżerii i już mi się u Ciebie podoba.Chciałabym
jeszcze przejrzeć poprzednią część ale wymaga to trochę czasu.Jadnak z tego co przeczytałam
domyślam się że twoja oranżeria jest chyba na balkonie.Może gdybym przeczytała poprzednią
część byłabym uświadomiona.Mam 17 storczyków,większa część już przekwitła niektóre kwitną inne
będą kwitły.To dobrze że kwitną w różnym czasie bo zawsze są jakieś kwiaty.
Ja też chciałam obejrzeć Twoją oranżerię w poprzednich wątkach, ale zdjęcia są niedostępne
Czy to przez fotosik?
A tak nawiasem mówiąc marzy mi się taka szklarnia....
Anaka pisze:Evluk, ale przeglądałaś mało aktywnie , bo brak tylko części zdjęć.Większość jest dostępna
heh- cenię wysoko poczucie humoru wraz z celną ripostą Aniu
Ale, na początku (chyba) są zdjęcia samej oranżerii prawda? Bardzo mnie intryguje Twoja oranżeria, bo mam zakusy na własną
Aniu bardzo serdecznie dziekuje za info.
Röllke ma jeszcze aktywna strone internetowa ale w calym jego sortymencie nie ma Doricentrum.
Napisala mu meila z zapytaniem. Mam nadzieje ze mi odpowie.
O wyniku będę cie informowac.
jeszcze raz wielkie Dzięki
Anno, wielokrotnie przeglądałam wątek orchidaria, orchidee, kibicuję oranżerii ...
I przyłączam się do próśb o zdjęcia całości - proszę, choć kilka ...
Alusiu, jestem ciekawa Twoich poszukiwań. Może spróbuj też u innych niemieckich producentów i hodowców.
Ewelina, jutro coś pstryknę. Tylko zaklinaj jaśniejszy dzień