Mój ogródek - KarolinaL

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Karolino, mostek i ścieżka super, a jagódki się przyjmą, moi znajomi posadzili w ogrodzie i się przyjęły. Ja posadziłam w ubiegłym roku czerwone borówki i rosną, na razie nie owocują.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Grzegorz B

Post »

Karolinko :shock: :shock: :shock:, ale Ci fantastycznie wyszedł ten mchowy zakątek. Jestem pod wielkim wrażeniem Twojego dzieła ;:111 ;:111 ;:111 ... Na razie świetnie wygląda, oby tylko wszystko się przyjęło. Będę oczywiście trzymał kciuki :wink:
Chatka, też bardzo mi się podoba. Sama ją robiłaś :?:
Wiesz, u Ciebie robi się tak bajecznie, że krasnoludki na pewno do Ciebie zawitają :wink:

Karolinka, widzę że, z tym "łopatkowaniem" to już bijesz wszelkie rekordy. Jeszcze trochę to nie będziemy wiedzieć czy zaglądamy do lasu, polanę czy do Twojego ogrodu ;:112
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38

Post »

Karolinko jesteś niesamowita pokłony i brawa ;:180 ;:138
Wszystko wyszło Ci tak cudownie ,że aż dech zapiera :D
Normalnie poskakałabym z radości na takie widoczki ;:87 ;:87 ;:87
Super
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Arielku, Krysiu, naprawdę mnie pocieszyliście ;:138 , to może jednak się uda z tymi jagodami :D :D :D Obawiam się tylko czy im przypadkiem korzenie nie przeschły, bo one nie mają jednolitej bryły korzeniowej, tylko takie rozłogi (nie iwedziałam wcześniej :oops: ) i większość ziemii mi się po prostu osypała :?

Grzesiu, jeśli chodzi o łopatkowanie, to na rozstaju dróg między Rosnówkiem a Trzebawiem (Wlkp. Park Narodowy) rośnie moja ukochana brzoza... Bardzo chętnie bym ją do siebie przeniosła, tylko że jest trochę spora :roll: :wink: i łopatka Gardeny nie wystarczy :lol: , ale jeszcze poćwiczę i... :wink:
Chatka jest własnej roboty, zapałki naklejone na tekturkę, nie wiem tylko czy krasnoludkom spodoba się taka prowizorka:wink:
Teraz czekamy na Twój mchowy zakątek :D

Basiu, powiem nieskromnie, że mi się to też podoba... :oops: :D Ten mech jest taki cudny i tak pięknie pachnie, lubię też jak się komponuje z kamieniami. Ale kamienie i mech to w końcu nie moje dzieło :wink:

A trochę zachwytów zostawcie na efekt końcowy, bo to jeszcze nie wszystko :wink: :D (ale jestem bezczelna... :oops: )
Awatar użytkownika
cappuccino
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 25 cze 2007, o 19:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O kurcze, kurcze, kurcze.... tylko parę chwil mnie nie było a tu proszę...... Coś wspaniałego.... Twoję pomysły naprawdę mnie zaskakują. super suuuuuuuuuuuuuuuuuper. Wrzasnęłabym ale dzieci śpią. Uwielbiam czytać Twoje posty bo nawet jak mam największą handrę to się "japa" musi uśmiechnąć...
Gosia
Szczęście w życiu nie polega na tym, żeby być kochanym. Największym szczęściem jest kochać.

( Sigrid Undset)
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Gosiu, miło, że znów jesteś :D Dziękuję za uznanie, ciepłe słowa i wiadomość PW :wink: . Jest mi bardzo miło! ;:6
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Chyba przywiozłam dziś za dużo mchu... :lol: Już nie miałam gdzie go upychać :wink: Teraz mam chyba ze sześć gatunków, oczywiście pojęcia nie mam jak się nazywają :( , ale poszperam niebawem w internecie, może kilka uda się zidentyfikować. Jeśli się przyjmą, to za rok przekonamy się które są najbardziej ekspansywne. Nie umiem jeszcze porządnie mchu sfotografować, jak pstrykam z fleszem, to wychodzą nieprawdziwe kolory, jak bez, to kolory lepsze, ale nieostro :? Więc zamieszczam serię eksperymentalnych, ostrych i nieostrych, z fleszem i bez, słowem miszmasz mchowy :wink: No to dziś zdjęcia zielono-zielone :wink: . Wylopatkowałam jeszcze trawę, która wypisz wymaluj wygląda jak kostrzewa sina, ale fotki nie mam, bo bateire padły :?

Obrazek

O, tego szukałam dzisiaj (jak widać znalazłam :D ), strasznie mi się podoba!

Obrazek Obrazek

Ten to chyba płonnik pospolity, ale nie jestem pewna.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Karolino, jesteś niesamowita, nawet by mi do głowy nie przyszło, że sama robiłaś tę chatkę. Widać nie zakopujesz talentów.
Grzegorz B

Post »

Karolinko, ale Ty cuda znosisz do ogrodu :shock: :shock: :shock: . Mchy fantastyczne. Mi najbardziej podoba się ten na czwartym zdjęciu. Wspaniale się prezentuje. A roślinka na trzecim zdjęciu świetna, jak znajdziesz nazwę to napisz, poszukam w necie o niej informacji i wówczas poszukam jej w okolicy :wink:

Znasz nazwę tej małej paproci :?: Ja mam podobną i nie wiem czy to paprotka zwyczajna, czy podrzeń.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękny kolejny kącik! Jaka szkoda, ze nie jestem krasnoludkiem, tak by mi sie tam podobało :(
Mchy sliczne, tylko czy nie obawiasz się, że zaanektują Ci cały ogród? Ja mchu nie sprowadzałam, a sieje mi się tam, gdzie go najbardziej nie chcę. Jak w warzywach, to pół biedy, bo i tak co roku ziemię skopuję, ale w bylinach to już gorzej.

Jagody i borówki próbowałam kiedyś u siebie posadzić, ale mi się nie przyjęły :( Poprzestałam więc na poziomkach leśnych, a te mnożą się jak szalone :D

aha, a tę roślinkę, co tak Ci się podoba, też chciałam kiedyś wyłopatkować, ale zrezygnowałm, tylko nie pamiętam dlaczego: czy dlatego, ze wymaga dużo wilgoci, czy dlatego ze jest bardzo ekspansywna? Niestety nie pamiętam jak sie nazywa, ale jak znajdę, to dam Ci znać :D
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38

Post »

Karolinko widzę ,że łopatkowanie masz we krwi :wink:
Cuuuda poznosiłaś , wszystko jest bajeczne :D
Jesteś niesamowita :D
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Karolinko- kiedyś były " Bajki z mchu i paproci", taka bajka... a tu widzę ,że niebawem u Ciebie powstanie taki mchowy zakątek! Masz oryginalne pomysły , a ja jestem ciekawa ich efektów. :D
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dziękuję wszystkim za odwiedziny! :D

Krysiu, chyba mam jakieś zamiłowanie do miniatury :wink: Ewentualne talenty staram się trzymać nad ziemią :lol:

Grzesiu, też się właśnie zastanawiam nad tą paprocią, ale raczej stawiam na paprotkę zwyczajną. Nazw mchów zamierzam szukać, ale to chyba nie będzie takie proste :roll: A ta roślinka z trzeciego zdjęcia, to ciekawa jestem czy u Was też gdzieś rośnie, bo ja ją widzę tylko w jednym miejscu w WPN.

Izo, szczerze mówiąc nawet nie miałabym nic przeciwko temu żeby ten mech się trochę rozpanoszył. Trawa w cieniu jest taka marna, że przydaloby się coś porządnie zielonego :wink: A ta roślinka faktycznie wymaga wilgoci, zauważyłam, że jak ma sucho, to jej sie listki zwijają, ale tylko tymczasowo, jak dostanie wody, to wraca do poprzedniego stanu. tydzień temu w gorący dzień ledwo ją w lesie poznałam :wink:

Basiu, faktycznie chyba łopatkowanie stało się moim kolejnym nałogiem, ale to pewnie taka faza przejściowa, kiedyś przechodziłam taki etap, że każde znalezione nasionko czy pestkę od razu wsadzałam do doniczki (wyhodowałam nawet kiwi z pestek, ale nie przetrzymało zimy :( )

Ewelinko, to mi się coś skojarzyło ze Żwirkiem i Muchomorkiem, dobrze trafiłam? :wink:
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

KarolinaL pisze:Dziękuję wszystkim za odwiedziny! :D

Krysiu, chyba mam jakieś zamiłowanie do miniatury :wink: Ewentualne talenty staram się trzymać nad ziemią :lol:
:wink:
Karolino, bardzo dobrze, talenty trzymaj tak dalej .
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dzięki Krysiu, chociaż z niektórymi talentami różnie to bywa, zwłaszcza w wakacje :wink:

No powiedzcie, czy to nie jest kostrzewa sina? Wyłopatkowałam wczoraj :D

Obrazek

Odkryłam też w ogrodzie kopalnię diamentów, koniec problemów z kasą! :D :wink:

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”