tak stoi, stoi... jeśli będę miała kiedyś młode sadzonki, to skorzystam z niego, że niby przedszkole... rozumiecie...

Póki co dla mnie to są NN... Gdyby jednak ktoś był pewien nazw moich Phal., to byłabym wdzięczna
  Póki co dla mnie to są NN... Gdyby jednak ktoś był pewien nazw moich Phal., to byłabym wdzięczna   albo chociaż naprowadzenie...
 albo chociaż naprowadzenie... 

Aniu , wspaniale.
 Aniu , wspaniale. 

Jak to człowiek dostrzega swoją niewiedzę przy innych, takich jak Ty, a jednocześnie wspaniałe możliwości rozwoju
  Jak to człowiek dostrzega swoją niewiedzę przy innych, takich jak Ty, a jednocześnie wspaniałe możliwości rozwoju  Pokornie słuchać będę Twoich rad i dołożę wszelkich starań, by jedna lekcja zawsze była tą ostatnią. Obiecuję
  Pokornie słuchać będę Twoich rad i dołożę wszelkich starań, by jedna lekcja zawsze była tą ostatnią. Obiecuję  

Częściej proszę
 Częściej proszę  

)
 ) 

mmmmmmmm
 mmmmmmmm

i ku trwodze innych domowników.  Mam siłę przebicia, póki to sysko je mojeeee
  i ku trwodze innych domowników.  Mam siłę przebicia, póki to sysko je mojeeee  Poza tym - klimat małego mieszkania, w którym utrzymywana jest od momentu zamieszkania storczyków odpowiednia wilgotność - jest naprawdę inny. Mi pasuje, inaczej sypiam (czyt. lepiej), a w ciągu dnia nie czuję takiego zmęczenia... może te moje storczyki to trochę jak placebo, ale widocznie potrzebowałam takiego punktu zaczepienia, żeby nie popaść w coroczną depresję jesienno-zimową. Trzymam się świetnie, uśmiecham się częściej niż rok temu i dobrze sypiam.
 Poza tym - klimat małego mieszkania, w którym utrzymywana jest od momentu zamieszkania storczyków odpowiednia wilgotność - jest naprawdę inny. Mi pasuje, inaczej sypiam (czyt. lepiej), a w ciągu dnia nie czuję takiego zmęczenia... może te moje storczyki to trochę jak placebo, ale widocznie potrzebowałam takiego punktu zaczepienia, żeby nie popaść w coroczną depresję jesienno-zimową. Trzymam się świetnie, uśmiecham się częściej niż rok temu i dobrze sypiam. 
hihi raczej nie przy epidemii a przy storczykolizmowi czy innym ''lizmom"Jorgosova pisze:Tak chyba powinno być przy każdej epidemii?

ja mam ich klika oprócz storczykow ale masz rację jak idzie jakiś szał to całą naprzód
 ja mam ich klika oprócz storczykow ale masz rację jak idzie jakiś szał to całą naprzód