Rabatki Konstantego w podwórkowym ogródku cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Rabatki Konstantego w podwórkowym ogródku cz.2

Post »

Ewuniu, czy to nie za póżno na sadzenie hortensji i innych. Oświećcie mnie...bo ja coś bym się bała. U mnie już co dzień minusowe temp...tylko w dzień trochę podskoczy na plus. Ewuniu cieszę się że tą zimę spędzisz w ciepełku a i piękne okna mieć to także radocha. :tan
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Hanko i Tess-zaolejowałam i blacik-deskę i drewniane tajskie miski wraz z łyżkami do sałatek.
Stasiu-kwiatek to ostatni jaśminowiec,przesadzałam go może miesiąc temu i zakwitł tuż przed mrozami,więc został przeniesiony do domu,żeby jeszcze oko nacieszyć.
Zeniu-wcześnie się zrobiło zimno i chłód syberyjski natrętnie się utrzymuje,bardzo możliwe,że jest za późno na sadzenie,ale jednak rośliny mi przywieziono z daleka i trzeba będzie je wsadzić,myślę jeszcze nad zadoniczkowaniem/zawiaderkowaniem w piwnicy.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No to niech cieszy oko, ten jaśminowiec, jak najdłużej. ;:3 ;:3 ;:3
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Ewa Janina Sadowska pisze:
wcześnie się zrobiło zimno i chłód syberyjski natrętnie się utrzymuje,

Ewuniu
....u mnie dziś spadł pierwszy śnieg. Za oknem biało..sypie cały czas. Jest na -5. Teraz dopiero do mnie dotarło że to już zima. :evil:
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zeniu-u nas nie ma śniegu, nawet wyszło zimowe słońce,minus 5,lodowaty wiatr,bardzo silny.Remont w zasadzie skończony, wczoraj pożegnałam pana malarza,powinnam umyć okno w pokoju...
Bardzo dziękuję wszystkim którzy oddali swe głosy na mnie w październikowym konkursie.Opryskiwacz już w moich rękach!
Dostałam pakę-gigant z ogromną ilością ziemi z Nokłów,a w tej ziemi zadoniczkowane perfekcyjnie różności, które przepatruję co znieść do piwnicy na zimowanie(agawę na pewno),a co mimo niesprzyjających warunków zasadzić w Podwórkowym już teraz,m.in.żółty ognik ,trzmielinę (oskrzydloną?) cis, dwie różne budleje(motyle krzewy)
W pracy zakwitł mi zeszłoroczny Biedronkowy grudnik,w tym roku kwiatów dużo więcej i jeszcze pąki,w sumie nie dziwię się za oknem zimowo.temperatura zimowa,to się grudniczkowi zakwitło na rocznicę Rewolucji Październikowej.

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mnóstwo zmian remontowych i nie tylko .
Gratuluję wygranej . ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18

Post »

EWA , a gdzie Ty to zmieścisz :?: . Czy podwórkowy jest z gumy , a może sadzisz roślinki piętrowo :;230 .
W Szczecinie wieje i zawiewa śniegiem pierwszym w tym roku . Odczucie chłodu duuużże :twisted: .
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

EWUNIU gratuluję wygranej i oczywiscie opryskiwacza . Niech się dobrze sprawuje . Paka od Tadeusza ogromniasta ,nie będziesz mogła doczekać się wiosny ,jak wszystkie roślinki wystartuja i zazieleni się w podwórkowym . Fajnie że roboty malarskie się już skonczyły teraz zaczniesz dochodzić do normalnosci . Miłego dnia
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Ewo wiosną jak wszystko w podwórkowym wybuchnie ferią barw to tak ;:154 będziemy siedzieć.
"Dyniowa"kuchnia jet ...;:80
Gratuluję!
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Empuzo,Jadziu Jakuch,EwkoPaw i Jolu-Też mam taką nadzieję,w sprawie przesłanych przez Tadeusza48 iglaków porozumiałam się z braćmi, są więcej niż chętni, a że mam dla nich również"cmentarne" cukierki(w Krk na Wszystkich Świętych sprzedawany na kramach przy Cmentarzu Rakowickim i na Salwatorze jest tzw. miodzik turecki czyli taka rąbanka z orzechami, jest w wersji ciągliwej,jest z kakaem,pakowana w celofanowe rożki )a oni przed 40 dniowym postem mają karnawał(mogą się jeśli wypełnili swoje obowiązki spotykać,pić herbatę i rozmawiać, a ostatniego dnia rozgrywają 5 razy tombolę, to gra jeszcze z doby baroku,wygrany zgarnia wszystkie słodycze a najbardziej przegrany nagrodę pocieszenia także słodką)czekają z niecierpliwością.
Śniegu na razie nie mamy.Zapowiadany na jutro.
W sobotę w Ogrodzie Botanicznym Wielka Wystawa storczyków.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Pięknyyyy grudnik!!!
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Remont już skończony, w podwórkowym też posadzone rośliny i co teraz będziesz kochaniutka robić :?: :?: :?:
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Ewuś, firaneczka kołkowa w nowym oknie, to istne arcydzieło, zimowego rękodzieła.
Bogusia martwi się co będziesz robiła przez najbliższe kilka miesięcy, więc może utkasz długą firanę ?

Pierwsza dekada listopada to nie najlepszy okres do sadzenia w Małej Polsce ale trzymam kciuki,
by Twój Podwórkowy miał jeszcze 3 bezmroźne tygodnie ( na wypuszczenie korzeni).
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56

Post »

hanka55 pisze:Ewuś, firaneczka kołkowa w nowym oknie, to istne arcydzieło, zimowego rękodzieła.
Bogusia martwi się co będziesz robiła przez najbliższe kilka miesięcy, więc może utkasz długą firanę ?
.
Czy ja dobrze widzę :?: :shock: Ta firaneczka w oknie to dzieło Twoich rąk ?? Cudeńko!!
Właśnie miałam pytać czy to ręczna robota,a tu proszę... ;:138 ;:138 ;:138

I oczywiście gratulacje z okazji I miejsca i jeszcze większe z okazji zakończonego remontu. ;:3 ;:3 ;:3
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam z gęstej mgły,gdzie nie wiadomo czy to mur czy muru cień,a słoneczko długimi promykami się przebija.
Stasiu-cieszę się,że grudnik Ci się spodobał. Wolałabym białego,ale kupując nie wiedziałam jaki będzie.W zeszłym roku miał 5 kwiatków.I w grudniu,a nie początkiem listopada.
Podwórkowy wzbogacił się o:drugą agawę(już w piwnicy),2 budleje vel motyle krzewy,w tym jedna bardzo duża(także w piwnicy),ognik pomarańczowy i ognik żółty,które ukorzeniły się pod krzakiem,pęcherznicę kalinolistną Diabolo,kolkwicję chińską ,klon palmowy,kielichowiec wonny,trzmielinę rodzimą ,cyprysik i jałowczyk (h=ok.4 cm)oraz dziurawiec,to wszystko zaraz zadołuję w Piaskowej Górce.Kielichowiec, kolkwicja i pęcherznica wymagają stanowiska słonecznego,no to będzie przesadzanie.
Hanuś,Andziu,Bogusiu-firankę heklowała jakaś Truda a może Emma na pewno dawno,jeleń ma w porożu wzory roślinne,kordonek niezniszczalny,odzyskał kolor,kurzu nie łapie,a rozmiar pasuje.Do pokoju też mam podobną,tylko długą,a raczej na okno bardzo szerokie i wieszam ją odwrotnie.Po zadołowaniu roślin myję okna i wieszam drugą firankę oraz zasłonę.
Na specjalnej formie jedynie tkałam rękawice z jednym palcem.
W planach na dziś mam jeszcze malowanie płotków zaokiennych na zielono.W przyszłym tygodniu będą ponownie montowane.
Jak w każdym ogródku zimową porą za dużo nie będzie się działo. Czas na planowanie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”