Moja działka - rydnor 2009
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka - rydnor 2009
Ryszardzie również bardzo sobie chwalę obornik granulowany,nie ma problemu z zakupem, z transportem i z użyciem.
Moniko,Ewo;mam kurzy obornik granulowany,oczywiście jest w użyciu.Cieszymy się,że wsadziliśmy jagody i czereśnię"Kordia",przed "Zaduszkami",bo
przymroziło nie źle,było już -9.Zamiast cytryńca japońskiego,kupiliśmy jeżynę"Gajda"i boimy się czy nie padła od przymrozku.Może jutro pojadę na
działkę,to sprawdzę.Muszę jeszcze zabrać bardziej wartościowe rzeczy,bo słyszałem,że na działkach w innej części Torunia złodzieje splądrowali
domki i altany.
Serdecznie Was pozdrawiam. Ryszard
przymroziło nie źle,było już -9.Zamiast cytryńca japońskiego,kupiliśmy jeżynę"Gajda"i boimy się czy nie padła od przymrozku.Może jutro pojadę na
działkę,to sprawdzę.Muszę jeszcze zabrać bardziej wartościowe rzeczy,bo słyszałem,że na działkach w innej części Torunia złodzieje splądrowali
domki i altany.
- krzysiek86

- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
No widzę że teraz kolej na nasadzenia. Domek po remoncie i można teraz posadzić coś nowego.
Same pyszności. Widzę że lubisz użyteczną działkę.
Kurcze a złodzieje to jakaś plaga.
Dla mnie to wynik prymitywizmu po prostu. Wolą ukraść niż samemu coś osiągnąć. A pewnie
to co zgrabili to na złomie sprzedali i potem tanie ,,wina,, pod płotem albo w bramie na ulicy pili
Same pyszności. Widzę że lubisz użyteczną działkę.
Dla mnie to wynik prymitywizmu po prostu. Wolą ukraść niż samemu coś osiągnąć. A pewnie
to co zgrabili to na złomie sprzedali i potem tanie ,,wina,, pod płotem albo w bramie na ulicy pili
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Rysiu, ależ zimno już u Ciebie było
U mnie tylko raz oziębilo się do -5.
Ogród mam już posprzątany, pozostało okrycie co wrażliwszych roślin.
Serdecznie pozdrawiam
Ogród mam już posprzątany, pozostało okrycie co wrażliwszych roślin.
Serdecznie pozdrawiam
Krzysiu;to co chcieliśmy,to posadziliśmy,a jak będzie rosło,zobaczymy na wiosnę.No cóż.chyba nie ma siły,aby zmienić to złodziejstwo,mało,że
ukradną to jeszcze poniszczą.Mam nadzieję,że do nas nie trafią.Nie byłem na działce,chociaż dzień słoneczny,to wiał mocny i zimny wiatr.
Pozdrawiam. Ryszard

Trochę jesieni.
ukradną to jeszcze poniszczą.Mam nadzieję,że do nas nie trafią.Nie byłem na działce,chociaż dzień słoneczny,to wiał mocny i zimny wiatr.
Pozdrawiam. Ryszard

Trochę jesieni.
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Rysiuwitaj teraz jak tak zimno to lepiej ogród mieć blisko ,żeby w każdej chwili można się ogrzać ,choć Ty chyba możesz masz w altance piecyk .
Tak się zastanawiam Nie możesz chyba spać Twoje posty pisane są często nocą

Tak się zastanawiam Nie możesz chyba spać Twoje posty pisane są często nocą
- krzysiek86

- Kontakt:
Po za tym w nocy jest cisza i spokój to wygodniej się piszę.
Moniko;bardzo dobrze,że Masz posprzątane i przygotowane do zimy.Z tymi przymrozkami to nigdy nie wiadomo z jaką siłą uderzą,czytaj z minusową
temperaturą.Na działkę nie pojechałem,tak liczymy,że w piątek uda się wyskoczyć.
Geniu;zawsze to lepiej mieć pod bokiem kawałek ziemi,Ty możesz wyskoczyć na godzinkę do ogródka a nam w żaden sposób się nie opłaca,zresztą
Wiesz jak było z działką w Rogówku.Co do piecyka,to w taki czas jest nie oceniony.Piszę późno,bo prędzej wnuczki się zabawiają,później żona pogra
w brydża, a ja pooglądam mecze piłkarskie,jakieś filmy w TV i dopiero siadam do kompa.Oczywiście oglądając TV,kimnę sobie,to można później
posiedzieć.
Krzysiu;Masz rację,w nocy jest cisza i spokój,można lepiej zebrać myśli.
Serdecznie Was pozdrawiam.Ryszard

Geniu,na Barbarce odsłonili nowy pomnik.
temperaturą.Na działkę nie pojechałem,tak liczymy,że w piątek uda się wyskoczyć.
Geniu;zawsze to lepiej mieć pod bokiem kawałek ziemi,Ty możesz wyskoczyć na godzinkę do ogródka a nam w żaden sposób się nie opłaca,zresztą
Wiesz jak było z działką w Rogówku.Co do piecyka,to w taki czas jest nie oceniony.Piszę późno,bo prędzej wnuczki się zabawiają,później żona pogra
w brydża, a ja pooglądam mecze piłkarskie,jakieś filmy w TV i dopiero siadam do kompa.Oczywiście oglądając TV,kimnę sobie,to można później
posiedzieć.
Krzysiu;Masz rację,w nocy jest cisza i spokój,można lepiej zebrać myśli.
Serdecznie Was pozdrawiam.Ryszard

Geniu,na Barbarce odsłonili nowy pomnik.
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Rysiu będę musiała się przejechać i zobaczyć,
Dziś ja nie mogę spać .
Dziś ja nie mogę spać .
-
Monia68

Rysiu, a co to za pomnik?
- krzysiek86

- Kontakt:
O tym samym pomyślałem. Kogo on ma przedstawiać albo coMonia68 pisze:Rysiu, a co to za pomnik?
Geniu;ze snem tak bywa i różne są tego przyczyny,ale za to pobuszowałaś na Forum w nocy.
Moniko i Krzysiu;"Barbarka"jest to kompleks leśny i zarazem miejsce martyrologii torunian, rozstrzeliwanych przez hitlerowców,są tam mogiły zbiorowe.
Miejsce to jest często odwiedzane przez mieszkańców Torunia,od centrum ok.10km.Jest tam i inne miejsce 700m od pomnika,gdzie już przed wojną
odbywały się majówki,dzisiaj jest plac zabaw dla dzieci,miejsca do grilowania,powietrzny tor przeszkód,hotel,restauracja,ścieżka dydaktyczna,szlak rowerowy i zabytkowa kapliczka.Trochę Was wtajemniczyłem w to miejsce.

Kilka zdjęć z "Barbarki".
1.Pomnik 2.Plac zabaw 3.Kościółek 4.Część ścieżki dydaktycznej.
Moniko i Krzysiu;"Barbarka"jest to kompleks leśny i zarazem miejsce martyrologii torunian, rozstrzeliwanych przez hitlerowców,są tam mogiły zbiorowe.
Miejsce to jest często odwiedzane przez mieszkańców Torunia,od centrum ok.10km.Jest tam i inne miejsce 700m od pomnika,gdzie już przed wojną
odbywały się majówki,dzisiaj jest plac zabaw dla dzieci,miejsca do grilowania,powietrzny tor przeszkód,hotel,restauracja,ścieżka dydaktyczna,szlak rowerowy i zabytkowa kapliczka.Trochę Was wtajemniczyłem w to miejsce.

Kilka zdjęć z "Barbarki".
1.Pomnik 2.Plac zabaw 3.Kościółek 4.Część ścieżki dydaktycznej.
-
Monia68

Rysiu, dziękuję za wyjaśnienie
Byłam co prawda kilka razy w Toruniu, ale tylko na Starówce...
- krzysiek86

- Kontakt:
No i poznałem kawałek ogromnej historii Torunia.
Dzięki za wyjaśnienie.
No i dodam że takiego placu zabaw to jeszcze nie widziałem. U mnie też są coraz bardziej wymyślne ale ten domek
pobija wszystkiego.
Dzięki za wyjaśnienie.
No i dodam że takiego placu zabaw to jeszcze nie widziałem. U mnie też są coraz bardziej wymyślne ale ten domek
pobija wszystkiego.
Moniko;każdy przyjeżdżający do Torunia,zwiedza głównie starówkę i to jest normalne.Żeby poznać dokładnie jakieś miejsce,trzeba czasu i chęci oraz
przewodnika.
Krzysiu;Jest to naprawdę fajne miejsce, Byś widział co tam dzieciaki wyprawiają,teraz to już po sezonie,chociaż podjeżdżają autobusy z dzieciarnią,ale to już nie to ,co latem.
Przy okazji coś więcej z Torunia.
przewodnika.
Krzysiu;Jest to naprawdę fajne miejsce, Byś widział co tam dzieciaki wyprawiają,teraz to już po sezonie,chociaż podjeżdżają autobusy z dzieciarnią,ale to już nie to ,co latem.
Przy okazji coś więcej z Torunia.