Ogródek AGNESS cz.4
-
Monia68
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz.4
Aguś, powiem szczerze, że współczuję Ci takiej pracy... mam nadzieję, że chociaż finansowo się opłaca 
-
minismok

- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Agnisiu
stroiki szykowne i eleganckie
..........nieco ubolewam nad tym ze ulegamy pozornej trwałości sztucznych kwiatów,pięknych inaczej ech......usprawiedliwia nas tylko to ze są plastyczne
obiecałam sobie ze nadchodzące Swieta udekoruję wyłącznie NATURALIAMI
cmokasy
stroiki szykowne i eleganckie
obiecałam sobie ze nadchodzące Swieta udekoruję wyłącznie NATURALIAMI
cmokasy
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Agniesiu - mnie też się podobają Twoje wyroby ręczne
Sama przez lata robiłam wiązanki na groby, od dwóch lat robię bukiety w płaskich donicach, z iglastymi gałązkami jako dekoracją. 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moniś a guzik tam się opłaca
ale niestety nie bardzo mogę sobie pozwolić na zmianę z przyczyn rodzinnych
Smoczynko, niestety ja już jestem po etapie strojenia samymi naturalnymi, też to przechodziłam, robiłam podobne stroiki jak te obecne, ale z żywymi chryzantemami, robiłam też wiązanki i wieńce, gdzie wkomponowywałam w centralny punkt płaską donicę z chryzantemami, ale niestety, po przymrozkach, które niestety są prawie zawsze o tej porze wiązanki po 2 dniach nadawały się do wyrzucenia, mimo, że igliwie było piękne , a ja jednak bym chciała, żeby te wiązanki zdobiły groby o wiele dłużej. Tak więc metodą prób i błędów doszłam do wniosku, że zdecydowanie lepiej jest w naturalny żywy stroik skomponowany z różnych płodów natury wmontować kilka kwiatów z materiału
Pięknie do nich wyglądają lampioniki miechunki, kwiatostany traw, pałki, różne suszki, zawsze również je stosuję jako dopełnienie, ale niestety w tym roku nie miałam możliwości wybrać się na łowy do lasu i na łąki
Ewuś wszystkie kompozycje są piękne, każda metoda coś w sobie ma
a i nie bez znaczenia jest satysfakcja ze stworzonego dzieła, które może zdobić 
Smoczynko, niestety ja już jestem po etapie strojenia samymi naturalnymi, też to przechodziłam, robiłam podobne stroiki jak te obecne, ale z żywymi chryzantemami, robiłam też wiązanki i wieńce, gdzie wkomponowywałam w centralny punkt płaską donicę z chryzantemami, ale niestety, po przymrozkach, które niestety są prawie zawsze o tej porze wiązanki po 2 dniach nadawały się do wyrzucenia, mimo, że igliwie było piękne , a ja jednak bym chciała, żeby te wiązanki zdobiły groby o wiele dłużej. Tak więc metodą prób i błędów doszłam do wniosku, że zdecydowanie lepiej jest w naturalny żywy stroik skomponowany z różnych płodów natury wmontować kilka kwiatów z materiału
Ewuś wszystkie kompozycje są piękne, każda metoda coś w sobie ma
Agnieszko, co by tu powiedzieć, żeby nie powtórzyć co inni już napisali.....
Super stroiki 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Ewuś dziękuję
bardzo się cieszę, że spodobały Ci się 
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
Witaj Agnieszko!
Pospacerowałam trochę po Twoim ogrodzie i najważniejsza reflleksja to ta, że miałaś
bardzo pracowity sezon. Najpierw urządzałaś skalniak potem wrzosowisko.
Bardzo ładnie wszystko rozplanowałaś. Będę czekała wiosny by Cię odwiedzić i oglądać
rezultaty Twojej pracy.
Pospacerowałam trochę po Twoim ogrodzie i najważniejsza reflleksja to ta, że miałaś
bardzo pracowity sezon. Najpierw urządzałaś skalniak potem wrzosowisko.
Bardzo ładnie wszystko rozplanowałaś. Będę czekała wiosny by Cię odwiedzić i oglądać
rezultaty Twojej pracy.
- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Jak już jest po Wszystkich Świętych , to teraz Boże Narodzenie a potem to już tylko WIOSNA 
AGNEES, i ja muszę jeszcze pochwalić Twoje stroiki..
bardzo mi się podobają....I wiesz nie do końca tak jest, że każdy potrafi takie zrobić...Ja robię i lubię różne robótki ręczne, ale muszę przyznać, że układanie bukietów lub jakiś kompozycji w wazonie kompletnie mi nie wychodzi, ....ze stroikami byłoby podobnie...
Ada ma rację - trzeba mieć zmysł artystyczny
HIstoria z tymi stroikami fajna
HIstoria z tymi stroikami fajna
- Isia

- Od: 27 maja 2007, o 17:55
Aguś ja tez dołaczam sie do zachwytów, pięknie to zrobiłaś wiązaneczki. Pomyslałam w tym roku widząc zakupy tesciowej za ciężkie pieniądze, że jak tylko będzie chciała ja spróbuję w przyszłym roku sama zrobić jak będe potrzebowała pomocy zgłoszę sie do Ciebie dobrze ?? 
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Agnieszko, wieńce bardzo ładne, ale jeszcze bardziej zachwyciła mnie głęboka zieleń Twojego ogrodu. To jest piękne jesienią.
Też pracuję we wszystkie weekendy więc Cię rozumiem...
Też pracuję we wszystkie weekendy więc Cię rozumiem...
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Aguś, szkoda, że nie możesz tej pracy zmienić...podziwiam, że przy takim trybie masz tak zadbany ogród 
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Witaj Agnieszko, ale mnie wczoraj zasypało.
I dziś od razu cieplej.
I dziś od razu cieplej.
- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Masz rację Igo , aż nie chciało się z Bydgoszczy wyjeżdżać.
Aga a u nas nawet ciepło,troszkę pada deszcz.Wczoraj mialam pracowitą sobotę-z sasiadką zza płotu ,wspólnie,ustaliłyśmy jakie i o ile krzewy skracamy a potem grabienie,pakowanie w wory ..itd.
Jak czytamyo problemach naszych koleżanek z sasiadami zza płotu to ja jestem szczęsliwcem(a moja sąsiadka też) Od 20 lat żadnych zatargów-pelna harmonia.Pozdrawiam serdecznie.
Jak czytamyo problemach naszych koleżanek z sasiadami zza płotu to ja jestem szczęsliwcem(a moja sąsiadka też) Od 20 lat żadnych zatargów-pelna harmonia.Pozdrawiam serdecznie.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka