Kwiatuszki :)
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marzena 63 - Zamiokulas już ma bulwy z korzonkami, ale czekam aż listki wypuszczą jeszcze pędy i dopiero je przesadzę.
Wydaje mi się, że Fitonia ma doniczkę dobrą jeżeli chodzi o średnicę, ale nie wiem czy nie jest za głęboka. Ostatnio listki zaczęły jej więdnąć ale nie wiem czy to wina doniczki, czy po prostu miała za sucho. Staram sie ją spryskiwać często, ale oczywiście codziennie o tym nie pamiętam. W tym tygodniu przesadzę ją do płytszej doniczki i zobaczę czy pomoże. Dzięki za zwrócenie uwagi.
Wydaje mi się, że Fitonia ma doniczkę dobrą jeżeli chodzi o średnicę, ale nie wiem czy nie jest za głęboka. Ostatnio listki zaczęły jej więdnąć ale nie wiem czy to wina doniczki, czy po prostu miała za sucho. Staram sie ją spryskiwać często, ale oczywiście codziennie o tym nie pamiętam. W tym tygodniu przesadzę ją do płytszej doniczki i zobaczę czy pomoże. Dzięki za zwrócenie uwagi.
"Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia!" Wilhelm Raabe, pseud. Jakob Corvinus
Być może, ale u mojej mamy jest posadzona na tę samą głębokość, bo sadziła też moją, a rośnie super, więc to nie jest powodem jej choroby.
Teraz już mi ładnie odbiła, chociaż większości cebulek nie udało mi się uratować.
Teraz już mi ładnie odbiła, chociaż większości cebulek nie udało mi się uratować.
"Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia!" Wilhelm Raabe, pseud. Jakob Corvinus
- chabermona
- 500p
- Od: 30 sty 2009, o 11:58
Piękne roślinki. No i widzę że zainwestowałaś w ładne doniczki. Warto było.

Monika poszukująca Aspidistr, sansewierek, stefanotisa i anturiów
Doniczkowi domownicy Moniki
Doniczkowi domownicy Moniki
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bardzo ładne masz kwiatuszki i doniczki też pięknie do nich pasują.
Pozdrawiam, Ela.

Pozdrawiam, Ela.

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Re: Kwiatuszki :)
I znów kilka nowych:

jakiś bluszczowaty

fiołek

nieznany, ostatnio kupiłam taki sam, tylko w różowe plamki

złota rybka, na zdjęciu nie prezentuje się najlepiej, ale teraz akurat kwitnie i jest śliczna

rosiczka
dwa nieznane:

i maleństwo guzmanii

jakiś bluszczowaty

fiołek

nieznany, ostatnio kupiłam taki sam, tylko w różowe plamki

złota rybka, na zdjęciu nie prezentuje się najlepiej, ale teraz akurat kwitnie i jest śliczna

rosiczka
dwa nieznane:

i maleństwo guzmanii
- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Te których nie znasz to chyba kalanchoe oraz zroslicha, zapraszam do mojej galerii
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
Witaj Edytko
Bluszczyk jaki ładniutki a fiołeczek jak ślicznie kwitnie
Na 3 zdjęciu jest niedośpian, na 6 peperomia a na 7 syngonium

Bluszczyk jaki ładniutki a fiołeczek jak ślicznie kwitnie

Na 3 zdjęciu jest niedośpian, na 6 peperomia a na 7 syngonium