UPRAWA- nasze maluchy/siewki.Wiodący temat

Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Smoczyco moim skromnym zdaniem to one są za młode, by zmienić im podłoże z mchu na normalne. Jeśli się o nie obawiasz zmniejsz wilgotność do 70% i obserwuj. Nie wiem może inne bardziej doświadczone osoby podpowiedzą co zrobić. :lol:
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
axela
100p
100p
Od: 20 mar 2009, o 17:42

Post »

moje maleństwa:
vandopsis parishiiObrazek
rhynchostylis coelestis
Obrazek
phal. penang girl
Obrazek
troszkę większe już 4 mokary i arachnis
Obrazek
Awatar użytkownika
axela
100p
100p
Od: 20 mar 2009, o 17:42

Re: Nasze maluchy - siewki

Post »

vandopsis ma nowego listka i mocne zdrowe korzonki,liście są coraz twardsze w dotyku.
Obrazek
, rhynchostylis złapał w wakacje jakąś zarazę musiałam poobcinać listki bo miały plamy, jego stan jest stabilny ale w wielkości bez zmian-jedynie jeden mały listek.
Obrazek
penang girl zainwestowała w korzonki i w zeszłym tygodniu zauważyłam u niej zaczątek nowego listka..wkońcu, bo bałam się że jest zjedzony przez jakieś cholerne robaczki z którymi walczyłam. właściwie robaczków nie widać ale pozostaje po nich brunatny ślad i zmiany na liściach. myślę że to one zabiły mi liście arachnisa...
Obrazek
mokary liść za liściem nabierają siły. od niedawna zastanawiam się nad zrobieniem lampki do doświetlania przez zimę bo ewidentnie brakuje im słoneczka, stoją przy ścianie bo na parapecie było już zimno...
może coś doradzicie jaką żarówkę kupić dla małego 10l akwarium?
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nasze maluchy - siewki

Post »

No widać, że maluszki rosną. :D Ale z takimi maluchami właśnie trzeba uważać, bo jak załapią coś to trudno je potem wyprowadzić na prostą. Życzę Ci, by wszystkie zdrowo rosły ;:108
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
ODPOWIEDZ

Wróć do „ORCHIDARIUM. Storczyki”