Ale trafiłam
Mój ogródek - chatte, cz.7
- jollla500
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogródek - chatte, cz.7
Witaj Izuniu
Ale trafiłam
tyle pięknych fotek i jesień taka cudna
Twoje miskanty odlotowe 
Ale trafiłam
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, najlepszym sąsiedztwem dla róż jest lawenda!
U mnie prawie przy każdej róży jest lawenda ... Właśnie uświadomiłam sobie, ze przy Chopinie nie ma
Ale juz zaczyna mi kiełkować pomysł, gdzie ja przy Chopinie mogę ulokować, więc moze bedzie ;)
Hyzop tys pikny, ale lawenda niezastąpiona!
A chryzantema z patyczka, który chyba nawet nie miał 10cm. Sadziłam bez większych nadziei, a efekt przeszedł najsmielsze oczekiwania
Już wsadziłam następny do ziemi, bo moze ktoś zechce ;)
Madziu, tego wyższego, zazwyczaj o bordowych wiechach (teraz miał jakieś bure), nie znam z nazwy. Kupiłam na All jako "miskanta chińskiego" . Ten niższy to cukrowy. Strasznie ekspansywny, ale piękny! One nie wyglądały jeszcze tak, jak potrafią, bo było za mokro i nie rozwinęły wiech. Teraz już wcale nie wyglądają
Trójsklepki mam dwie: jedna zmarzła i uschła błyskawicznie, a druga, ta ze zdjęcia, zżółkła trochę, ale jeszcze kwitnie
Jollllu, chyba rzeczywiście mam dar "ściągania" do siebie osób, o których myślę;)
Wczoraj własnie myślałam o Tobie. Nawet zaglądałam do Twojego wątku, ale było już bardzo późno i zabrakło mi sił na wpis
Staram się zawsze, zeby na zdjęciach było widać coś fajnego, bo inaczej nie warto było by oglądać zdjęć
Ale to już ostatnie widoki. Jeszcze kilka zdjęć pokażę i potem będzie już tylko buro, albo biało ...
Hyzop tys pikny, ale lawenda niezastąpiona!
A chryzantema z patyczka, który chyba nawet nie miał 10cm. Sadziłam bez większych nadziei, a efekt przeszedł najsmielsze oczekiwania
Madziu, tego wyższego, zazwyczaj o bordowych wiechach (teraz miał jakieś bure), nie znam z nazwy. Kupiłam na All jako "miskanta chińskiego" . Ten niższy to cukrowy. Strasznie ekspansywny, ale piękny! One nie wyglądały jeszcze tak, jak potrafią, bo było za mokro i nie rozwinęły wiech. Teraz już wcale nie wyglądają
Trójsklepki mam dwie: jedna zmarzła i uschła błyskawicznie, a druga, ta ze zdjęcia, zżółkła trochę, ale jeszcze kwitnie
Jollllu, chyba rzeczywiście mam dar "ściągania" do siebie osób, o których myślę;)
Wczoraj własnie myślałam o Tobie. Nawet zaglądałam do Twojego wątku, ale było już bardzo późno i zabrakło mi sił na wpis
Staram się zawsze, zeby na zdjęciach było widać coś fajnego, bo inaczej nie warto było by oglądać zdjęć
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izuniu Droga, a czy o mnie pomyślałaś i "ściągnęłaś" mnie do siebie 
Popodziwiałam ogród, zdjęcia cudne, wszystkie roślinki bardzo mi się podobają, a najbardziej ta złocista chryzantema
AniaDS, o hyzopie mam podobne zdanie, co Iza
Najpierw o nim długo marzyłam nie mogąc kupić, a jak juz zagościł w moim ogrodzie, to aż tak bardzo się nim nie zachwycam, nooo, ładny, ale lawenda zdecydowanie baaardziej !!! Jak masz ograniczone miejsce w ogrodzie, to przemyśl temat
Popodziwiałam ogród, zdjęcia cudne, wszystkie roślinki bardzo mi się podobają, a najbardziej ta złocista chryzantema
AniaDS, o hyzopie mam podobne zdanie, co Iza
Najpierw o nim długo marzyłam nie mogąc kupić, a jak juz zagościł w moim ogrodzie, to aż tak bardzo się nim nie zachwycam, nooo, ładny, ale lawenda zdecydowanie baaardziej !!! Jak masz ograniczone miejsce w ogrodzie, to przemyśl temat
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Izuś alez u Ciebie piękna kolorowa jesień, wspaniałe chryzantemy
i sumak tak pięknie się przebarwia, te drzewa są niesamowicie piękne
Miskanty przed śnieżycą wyglądały bajecznie, kurcze jaka szkoda, że tak bardzo oberwały 
- Raczek

- Od: 31 mar 2007, o 21:26
Iza ja właśnie dziś wsadzam róże na moją mini różankę i zapomniałam wypełnić luki między nimi lawendą.chatte pisze:Aniu, najlepszym sąsiedztwem dla róż jest lawenda!U mnie prawie przy każdej róży jest lawenda ... Właśnie uświadomiłam sobie, ze przy Chopinie nie ma
Ale już zaczyna mi kiełkować pomysł, gdzie ja przy Chopinie mogę ulokować, więc moze bedzie ;)
A mam je przygotowane na innej rabatce.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- chatte
- Przyjaciel Forum

Halinko, tym razem nie
Ale wszystko przed nami

Chryzantemka jest taka złota, jak na zdjęciu. Śliczna! Bardzo się z niej cieszę
Aguś, cierpię z powodu tych miskantów, bo jeszcze nie zdążyły pokazać, co potrafią, a zostały "usieczone"
Kwitnie kilka chryzantem, jedna już przekwitła, a na dwie nadal czekam. Ciekawe czy zdążą? ...
Tulipanowiec na zdjęciu dopiero zaczął się przebarwiać. Teraz wygląda już inaczej. Pokażę jeszcze trochę zdjęć wieczorem
Aniu, nic straconego, jeszcze zdążysz je posadzić. A jak nie, to możesz zrobić to wiosną.
Ciekawa jestem, jak to będzie u Ciebie wyglądać latem
Chryzantemka jest taka złota, jak na zdjęciu. Śliczna! Bardzo się z niej cieszę
Aguś, cierpię z powodu tych miskantów, bo jeszcze nie zdążyły pokazać, co potrafią, a zostały "usieczone"
Kwitnie kilka chryzantem, jedna już przekwitła, a na dwie nadal czekam. Ciekawe czy zdążą? ...
Tulipanowiec na zdjęciu dopiero zaczął się przebarwiać. Teraz wygląda już inaczej. Pokażę jeszcze trochę zdjęć wieczorem
Aniu, nic straconego, jeszcze zdążysz je posadzić. A jak nie, to możesz zrobić to wiosną.
Ciekawa jestem, jak to będzie u Ciebie wyglądać latem
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Miskanty - klękajcie narody
te sprzed śnieżnego potopu oczywiście
Izulek, a Ty je jakoś "ogarniasz" przed zimą czy corocznie tak nędznie kończą sezon ?
- bogusia177

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Cudo chryzantema ,,aż się wierzyć nie chce ,że z badylka wyrosła ,,,ale czy zimowała w ziemi Izuniu ,
ja właśnie takich szukam ,ale jakoś nie mam szczęścia
ja właśnie takich szukam ,ale jakoś nie mam szczęścia
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
lawendę już mam
dlatego szukam czegoś jeszcze innego, mam trzy centralne punkty w ogrodzie, chcę, żeby w każdym z nich było coś innego, lawenda, szałwia i ostróżki są w jednym zbiorze, w drugim będą czosnki ozdobne, został trzeci
kocimiętkę zamówiłam, mam nadzieję, że przyjdzie
Ewunia ma mi podesłać dzwonki
, szukam czegoś jeszcze do uzupełnienia.
ostrogowców szukałam ale nie ma nigdzie
no..
i wiadomo, że w każdym z tych punktow prym wiodą róże, a reszta to mają być dodatki
dlatego szukam czegoś jeszcze innego, mam trzy centralne punkty w ogrodzie, chcę, żeby w każdym z nich było coś innego, lawenda, szałwia i ostróżki są w jednym zbiorze, w drugim będą czosnki ozdobne, został trzeci
kocimiętkę zamówiłam, mam nadzieję, że przyjdzie
Ewunia ma mi podesłać dzwonki
ostrogowców szukałam ale nie ma nigdzie
no..
i wiadomo, że w każdym z tych punktow prym wiodą róże, a reszta to mają być dodatki
Izuniu zdjęcia jesienne bardzo nastrojowe, chryzantema świeci jak słoneczko 
Zdecydowanie bardziej podoba mi się zdjęcie - przed, niż - po..... chociaż obydwa ujęcia świetne
Zdecydowanie bardziej podoba mi się zdjęcie - przed, niż - po..... chociaż obydwa ujęcia świetne
Aniu starzec cudnie wygląda! Izuś wkleję u Ciebie, chyba się nie pogniewasz?AniaDS pisze:lawendę już mam![]()
dlatego szukam czegoś jeszcze innego, mam trzy centralne punkty w ogrodzie, chcę, żeby w każdym z nich było coś innego, lawenda, szałwia i ostróżki są w jednym zbiorze, w drugim będą czosnki ozdobne, został trzeci![]()
kocimiętkę zamówiłam, mam nadzieję, że przyjdzie![]()
Ewunia ma mi podesłać dzwonki, szukam czegoś jeszcze do uzupełnienia.
ostrogowców szukałam ale nie ma nigdzie![]()
no..
i wiadomo, że w każdym z tych punktów prym wiodą róże, a reszta to mają być dodatki

- mag

- Od: 20 mar 2008, o 09:41
Rzeczywiście przepięknie
jeszcze z tyłu fioletowe kłosy szałwii omszonej i full szczęścia... jak dla mnie 
- Grzesiu

- Od: 25 gru 2008, o 13:31
Kocham lawendę.....mam też białą ale to nie to samo
mam też francuską....
ale z nią to gorzej z zimowaniem....muszę zadołować w szklarence
mam też francuską....
ale z nią to gorzej z zimowaniem....muszę zadołować w szklarence
- chatte
- Przyjaciel Forum

E tam, Ewuś, zaraz "klękajcie narody"
Przecie mówię, ze nie zdążyły zabłysnąć 
Mam je kilka lat i po raz pierwszy nie dotrwały do zimy na stojąco
Bogusiu, przyznam się: w ubiegłym roku w listopadzie przywiozłam malutki badylek z cmentarza i wsadziłam w ziemię. I zapomniałam o nim. Wiosną okazało się, że zyje i rosnie jak na drożdżach
Jak Ci się tak podoba, to ten badylek, co teraz wsadziłam do ziemi - jak się przyjmie, bedzie Twój 
Ewuś, zdjęcie "po" zrobiłam jedynie dla dokumentacji.
Chryzantema też mi się bardzo podoba. Jedyny naprawdę wesoły akcent w ogródku.
Czy na tym zdjęciu jest The Fairy? Rzeczywiście ładnie wygląda ze starcem. Cudne zdjęcie Ewuniu!
Aniu, Ewunia ma rację, rośliny o srebrzystych liściach- jasniejszych niż lawenda - też stanowią świetne tło dla róż różowych i czerwonych.
Starca mam pierwszy rok - posadziłam przy Reine des Violettes, a przy Papie Meilland rośnie bylica Stellera. Podoba mi się to zestawienie: Sadzę też białą gipsówkę (drobną) przy czerwonych różach.
Madzieńku, z tyłu - a za czym? Za chryzantemą?
Ona bedzie rosła ( przynajmniej w przyszłym roku) w pobliżu Indigoletty, ale nie wiem jeszcze co będzie w jej towarzystwie dominować
Grzesiu, tez mam białą - dostałam w prezencie, ale fioletowa lekarska jest najpiękniejsza ;) Dlatego mam ich kilka i kombinuję, czy nie dało by się wcisnąć gdzieś jeszcze jakiejś
Mam je kilka lat i po raz pierwszy nie dotrwały do zimy na stojąco
Bogusiu, przyznam się: w ubiegłym roku w listopadzie przywiozłam malutki badylek z cmentarza i wsadziłam w ziemię. I zapomniałam o nim. Wiosną okazało się, że zyje i rosnie jak na drożdżach
Ewuś, zdjęcie "po" zrobiłam jedynie dla dokumentacji.
Chryzantema też mi się bardzo podoba. Jedyny naprawdę wesoły akcent w ogródku.
Czy na tym zdjęciu jest The Fairy? Rzeczywiście ładnie wygląda ze starcem. Cudne zdjęcie Ewuniu!
Aniu, Ewunia ma rację, rośliny o srebrzystych liściach- jasniejszych niż lawenda - też stanowią świetne tło dla róż różowych i czerwonych.
Starca mam pierwszy rok - posadziłam przy Reine des Violettes, a przy Papie Meilland rośnie bylica Stellera. Podoba mi się to zestawienie: Sadzę też białą gipsówkę (drobną) przy czerwonych różach.
Madzieńku, z tyłu - a za czym? Za chryzantemą?
Ona bedzie rosła ( przynajmniej w przyszłym roku) w pobliżu Indigoletty, ale nie wiem jeszcze co będzie w jej towarzystwie dominować
Grzesiu, tez mam białą - dostałam w prezencie, ale fioletowa lekarska jest najpiękniejsza ;) Dlatego mam ich kilka i kombinuję, czy nie dało by się wcisnąć gdzieś jeszcze jakiejś
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Izuś nie oberwałam pąka z twojej / mojej różyczki - nie miałam sumienia.
Na razie rośnie w szklarni, więc może choć troszeczkę rozchyli płatki a potem oberwę.
Posadzony w donicy piołun chyba się przyjął bo zieleniutki i nawet puścił nowe pędy.
Więc chyba coś z niego będzie .
Jak podrośnie wiosną to potem wysadzę na rabatę.
A czy coś się przyjęło z tych marnych korzonków floksa ode mnie ?
Na razie rośnie w szklarni, więc może choć troszeczkę rozchyli płatki a potem oberwę.
Posadzony w donicy piołun chyba się przyjął bo zieleniutki i nawet puścił nowe pędy.
Więc chyba coś z niego będzie .
Jak podrośnie wiosną to potem wysadzę na rabatę.
A czy coś się przyjęło z tych marnych korzonków floksa ode mnie ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki