Swoje cebule posadziłam w miejscu słonecznym ( cały dzień) ,więc zobaczymy jaka będzie różnica między nimi ( a i ziemia na pewno inna , co też ,jak wiadomo ,ma ogromne znaczenie).Dobrze,że mamy takie wątki - jakoś wytrzymam do następnego kwitnienia.... :P
Lilie - uprawa Cz.1
Re: Lilie - uprawa
Jak zwał , tak zwał!
Ważne ,że jest przepiękna!Jak gdzieś trafię - kupię Pink Tiger , dla porównania.
Swoje cebule posadziłam w miejscu słonecznym ( cały dzień) ,więc zobaczymy jaka będzie różnica między nimi ( a i ziemia na pewno inna , co też ,jak wiadomo ,ma ogromne znaczenie).Dobrze,że mamy takie wątki - jakoś wytrzymam do następnego kwitnienia.... :P
Pozdrawiam,Małgorzata
- zanna
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 24 maja 2008, o 22:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Może i ja się dorzucę z kilkoma moimi zidentyfikowanymi liliami?
LA Pisa (średnio wysoka, bardzo żywotna i plenna odmiana, używana do hodowli szklarniowej na kwiat cięty)

LA Ivory Pixie (niziutka, bardzo wczesna odmiana, polecana do donic)

LA Pup Art (wysoka, bardzo rzucająca się w oczy)

i Pup Art w połączeniu z LA Landini (uważam, że bardzo udane przypadkowe połączenie kolorystyczne, szkoda tylko, że w zeszłym roku kupowałam po jednej cebuli danej odmiany)

LA Pisa (średnio wysoka, bardzo żywotna i plenna odmiana, używana do hodowli szklarniowej na kwiat cięty)

LA Ivory Pixie (niziutka, bardzo wczesna odmiana, polecana do donic)

LA Pup Art (wysoka, bardzo rzucająca się w oczy)

i Pup Art w połączeniu z LA Landini (uważam, że bardzo udane przypadkowe połączenie kolorystyczne, szkoda tylko, że w zeszłym roku kupowałam po jednej cebuli danej odmiany)

-
babi52

- Od: 10 lis 2008, o 00:31
Mirzan podaj nazwę swojej piękności . Jeśli to Twoje dzieło to ją nazwij
Kaśka
Kaśka
-
babi52

- Od: 10 lis 2008, o 00:31
- zanna

Kasiu, czy to też będzie Loreto? Kupiona pod zupełnie inną nazwą, zresztą nieistniejącą nawet w googlach

Jupitor?
- zanna

Mirzan, nie znalazłam żadnego Jupitora
(Jupitera też zresztą nie
)
Jupitor to bardzo stara odmiana,pierwsza u nas w kraju która miała brushmark,czyli
ciemną plamę wewnątrz kwiatu.
ciemną plamę wewnątrz kwiatu.