Moje marzenie - maniusika - cz.1
- maryla-56_56
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje marzenie - maniusika .
Łal. To prawdziwa zima u Ciebie była. Współczuję,kwiaty jeszcze kwitły i były ładne.Szkoda.
A krzewom na pewno nic nie będzie.
Pozdrawiam
A krzewom na pewno nic nie będzie.
Pozdrawiam
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
dzisiaj pięknie świeciło słoneczko i było cieplutko , pousuwałam wszystkie połamane kwiaty
wszystko zniosłam na kopę ale już nie miałam siły aby wywiesć na kompostowisko . ..
jutro też może będzie słonecznie , to dokończę porządkowanie ogrodu ... będzie tego
wszystkiego ze trzy taczki .. jeszcze tylko muszę powiązać iglaczki i sciąć połamane
gałęzie u kaliny i moge czekać do wiosny ..
tawułka
ognik
hortensja
róza
rabatka na podwórku
tak to wszystko wyglądało po spłynięciu śniegu , a teraz są czysciutkie rabatki i czekają na wiosenne kwitnienie kwiatów ..
wszystko zniosłam na kopę ale już nie miałam siły aby wywiesć na kompostowisko . ..
jutro też może będzie słonecznie , to dokończę porządkowanie ogrodu ... będzie tego
wszystkiego ze trzy taczki .. jeszcze tylko muszę powiązać iglaczki i sciąć połamane
gałęzie u kaliny i moge czekać do wiosny ..
tawułka
ognik
hortensja
róza
rabatka na podwórku
tak to wszystko wyglądało po spłynięciu śniegu , a teraz są czysciutkie rabatki i czekają na wiosenne kwitnienie kwiatów ..
- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Marysiu przyszłam do Ciebie z rewizytą już wczoraj
napisałam post ale sie skasował dokończę dzisiaj
Masz ogromną przestrzeń i duże pole do popisu :P Podbudowałaś mnie ,że na piaskach tak ładnie u Ciebie rośnie
mam nadzieję ze u mnie też tak będzie. Wczoraj się solidnie napracowałaś ale dziś pogoda zmusi Cię
do odpoczynku miłego popołudnia życzę
do odpoczynku miłego popołudnia życzę
- maryla-56_56

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Hortensje też zabezpieczysz? Pewnie tak jak róże/
Dopytuję się, bo do tej pory nic nie zabezpieczałam. Ale sporo nowych roślin posadziłam, więc szkoda by było gdyby zmarzły.
Pozdrawiam.
Dopytuję się, bo do tej pory nic nie zabezpieczałam. Ale sporo nowych roślin posadziłam, więc szkoda by było gdyby zmarzły.
Pozdrawiam.
- pestka

- Od: 1 gru 2008, o 21:09
Witaj Maniusika
ale mamy pogodę wnusia zakatarzona ja też ale roślinki posadzone
jakie te roślinki mi dałaś bo ja zrobiłam 3 kępki z tego i osobno 3 patyczki to chyba aster tak
maniusika ale pogoda jeszcze zostało mi zagrabić liście w niedzielę wyłączą nam wodę na zimę
i prąd ale prąd trzeba zgłosić że się chce na zimę do prezesa naszych działek mam tam kaflowa kuchnię to parę razy napalę i posprzątam w domku jak będzie już zimno pójdę od czasu do czasu zajżeć jak wszystko zimuje
pozdrawiam pa pa
drawiiam
jakie te roślinki mi dałaś bo ja zrobiłam 3 kępki z tego i osobno 3 patyczki to chyba aster tak
maniusika ale pogoda jeszcze zostało mi zagrabić liście w niedzielę wyłączą nam wodę na zimę
i prąd ale prąd trzeba zgłosić że się chce na zimę do prezesa naszych działek mam tam kaflowa kuchnię to parę razy napalę i posprzątam w domku jak będzie już zimno pójdę od czasu do czasu zajżeć jak wszystko zimuje
pozdrawiam pa pa
drawiiam
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- maniusika

witam wszystkich odwiedzających mój ogródek ..Marylko ja wszystkie roślinki które muszą byc zabezpieczone na zimę obsypuję trociną ,utrzymuje wilgoć w ziemi i zabezpiecza korzenie przed mrozem ,dopiero gdy nadchodzą mrozy hortensje które kwitną wiosną i hibiskusy bo są młode okręcam agrowłókniną a róże okopuje ziemią ...Romciu twój ogródek tez już wygląda pięknie masz dużo kwiatów i drzewek . które pięknie sie nam odwdzięczają kwiatami i owocami za trud jaki kładziemy w utrzymanie ogrodu .. Pestko wysłałam ci chryzantemy białe,bordowe, pomarańczowe i rózowe oraz marcinki biły i czerwony .. jak posadziłaś wszystko oddzielnie to bedziesz miała więcej kępek , wszystkie dobrze sie przyjmują i niech ci dekorują ogród ..
- maniusika

znowu nie mogę pokazać zdjęć z fotosika , nie tylko każą mi wykupić abonament a miał byćdarmowy to jeszcze kasuje mi każde pokazane kwiaty ,,,

wreszcie się udało tak wygląda rabatka z azaliami i różami jeszcze tylko mam dosadzić azalie karłowe liliowe i różowiutkie oraz zurawki o zielonych listkach bo o bordowych juz mam

wreszcie się udało tak wygląda rabatka z azaliami i różami jeszcze tylko mam dosadzić azalie karłowe liliowe i różowiutkie oraz zurawki o zielonych listkach bo o bordowych juz mam
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
maniusika - a właściwie, to już od dawno chcę zamiast maniusika napisać Droga Janinko, bo Twój ogród, kropka w kropkę przypomina mi ogród Janinki z NK
Te dwa piękne duże drzewa (topola i lipa); płot, droga, krzewy, kwiaty i wnuczek
Tylko dlaczego wszyscy tu nazywają Cię Marysią

Już dłużej nie mogłam żyć w niepewności, proszę rozwiej moje wątpliwości
Tylko dlaczego wszyscy tu nazywają Cię Marysią
Już dłużej nie mogłam żyć w niepewności, proszę rozwiej moje wątpliwości
- maniusika

jak się tu logowałam to już moje dane z nk były zajęte , więc wpisałam maniusikę bo mnie tak nazywano w szkole i tak zostało , nie wiedziałam tylko że można w profilu podac swój podpis a teraz juz nie chcę zmieniac żeby nie macić w głowie ,, masz rację znamy się z nk
- HalinaK

Droga Janinko,
ale się cieszę, że po ogrodzie Cię poznałam, ale to dlatego, że zachwycałam się u Ciebie tą swojską atmosferą, jaka panuje w Twoim ogrodzie, nooo i wiekową cudna lipą 
Życzę miłego weekendu
Życzę miłego weekendu
- maniusika

a ja zobaczyłam twoje nazwisko i też mi się skojarzyło z tobą też wydawało mi się że się znamy tylko nie mogłam zkojarzyć z którego forum , bo ja jestem aż na czterech ogrodowych i zaraz poszłam obejrzyć twój ogródek
No nareszcie dotarłam do końca.Tyle u Ciebie roślin i kwiatów,że powinnaś założyć bank roślin
Masz wspaniałego pomocnika(wnusia)na pewno kiedyś się przydadzą młode rączki,jak nasze wysiądą
Bardzo mi się u Ciebie podoba,bo tak swojsko i kwitnąco,że wychodzić się nie chce.Pospaceruje sobie jeszcze troszkę, pozwolisz Maniusiu

- HalinaK

Janinko, ja też jestem na innych forach ogrodniczych, na których Ty jesteś, hihihi
jako Halllina z Nowego Sącza iii mój avatar wszędzie jest taki sam 
-
x_P-42
Na NK także.Halina Kwak pisze:Janinko, ja też jestem na innych forach ogrodniczych, na których Ty jesteś, hihihijako Halllina z Nowego Sącza iii mój avatar wszędzie jest taki sam
Pozdrawiam serdecznie Was obie - Ciebie Halinko i Ciebie Janinko
- HalinaK

Pola42 pisze:Na NK także.Halina Kwak pisze:Janinko, ja też jestem na innych forach ogrodniczych, na których Ty jesteś, hihihijako Halllina z Nowego Sącza iii mój avatar wszędzie jest taki sam
Pozdrawiam serdecznie Was obie - Ciebie Halinko i Ciebie Janinko