Moje marzenie - maniusika - cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje marzenie - maniusika .

Post »

Łal. To prawdziwa zima u Ciebie była. Współczuję,kwiaty jeszcze kwitły i były ładne.Szkoda.
A krzewom na pewno nic nie będzie.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

dzisiaj pięknie świeciło słoneczko i było cieplutko , pousuwałam wszystkie połamane kwiaty
wszystko zniosłam na kopę ale już nie miałam siły aby wywiesć na kompostowisko . ..
jutro też może będzie słonecznie , to dokończę porządkowanie ogrodu ... będzie tego
wszystkiego ze trzy taczki .. jeszcze tylko muszę powiązać iglaczki i sciąć połamane
gałęzie u kaliny i moge czekać do wiosny .. Obrazek tawułka Obrazek ognik Obrazek hortensjaObrazek rózaObrazek rabatka na podwórku Obrazek
tak to wszystko wyglądało po spłynięciu śniegu , a teraz są czysciutkie rabatki i czekają na wiosenne kwitnienie kwiatów ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu przyszłam do Ciebie z rewizytą już wczoraj :lol: napisałam post ale sie skasował dokończę dzisiaj :lol: Masz ogromną przestrzeń i duże pole do popisu :P Podbudowałaś mnie ,że na piaskach tak ładnie u Ciebie rośnie :lol: mam nadzieję ze u mnie też tak będzie. Wczoraj się solidnie napracowałaś ale dziś pogoda zmusi Cię
do odpoczynku miłego popołudnia życzę :heja
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Hortensje też zabezpieczysz? Pewnie tak jak róże/
Dopytuję się, bo do tej pory nic nie zabezpieczałam. Ale sporo nowych roślin posadziłam, więc szkoda by było gdyby zmarzły.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2008, o 21:09

Post »

Witaj Maniusika :D ale mamy pogodę wnusia zakatarzona ja też ale roślinki posadzone
jakie te roślinki mi dałaś bo ja zrobiłam 3 kępki z tego i osobno 3 patyczki to chyba aster tak :?:
maniusika ale pogoda jeszcze zostało mi zagrabić liście w niedzielę wyłączą nam wodę na zimę
i prąd ale prąd trzeba zgłosić że się chce na zimę do prezesa naszych działek mam tam kaflowa kuchnię to parę razy napalę i posprzątam w domku jak będzie już zimno pójdę od czasu do czasu zajżeć jak wszystko zimuje
pozdrawiam pa pa :)

drawiiam
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

witam wszystkich odwiedzających mój ogródek ..Marylko ja wszystkie roślinki które muszą byc zabezpieczone na zimę obsypuję trociną ,utrzymuje wilgoć w ziemi i zabezpiecza korzenie przed mrozem ,dopiero gdy nadchodzą mrozy hortensje które kwitną wiosną i hibiskusy bo są młode okręcam agrowłókniną a róże okopuje ziemią ...Romciu twój ogródek tez już wygląda pięknie masz dużo kwiatów i drzewek . które pięknie sie nam odwdzięczają kwiatami i owocami za trud jaki kładziemy w utrzymanie ogrodu .. Pestko wysłałam ci chryzantemy białe,bordowe, pomarańczowe i rózowe oraz marcinki biły i czerwony .. jak posadziłaś wszystko oddzielnie to bedziesz miała więcej kępek , wszystkie dobrze sie przyjmują i niech ci dekorują ogród ..
Mój album
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

znowu nie mogę pokazać zdjęć z fotosika , nie tylko każą mi wykupić abonament a miał byćdarmowy to jeszcze kasuje mi każde pokazane kwiaty ,,, Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
wreszcie się udało tak wygląda rabatka z azaliami i różami jeszcze tylko mam dosadzić azalie karłowe liliowe i różowiutkie oraz zurawki o zielonych listkach bo o bordowych juz mam
Mój album
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

maniusika - a właściwie, to już od dawno chcę zamiast maniusika napisać Droga Janinko, bo Twój ogród, kropka w kropkę przypomina mi ogród Janinki z NK :lol: Te dwa piękne duże drzewa (topola i lipa); płot, droga, krzewy, kwiaty i wnuczek :wink:
Tylko dlaczego wszyscy tu nazywają Cię Marysią :?: :?: :?:
Już dłużej nie mogłam żyć w niepewności, proszę rozwiej moje wątpliwości ;:3
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jak się tu logowałam to już moje dane z nk były zajęte , więc wpisałam maniusikę bo mnie tak nazywano w szkole i tak zostało , nie wiedziałam tylko że można w profilu podac swój podpis a teraz juz nie chcę zmieniac żeby nie macić w głowie ,, masz rację znamy się z nk
Mój album
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Droga Janinko, ;:138 ale się cieszę, że po ogrodzie Cię poznałam, ale to dlatego, że zachwycałam się u Ciebie tą swojską atmosferą, jaka panuje w Twoim ogrodzie, nooo i wiekową cudna lipą :lol:

Życzę miłego weekendu :D
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

a ja zobaczyłam twoje nazwisko i też mi się skojarzyło z tobą też wydawało mi się że się znamy tylko nie mogłam zkojarzyć z którego forum , bo ja jestem aż na czterech ogrodowych i zaraz poszłam obejrzyć twój ogródek
Mój album
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

No nareszcie dotarłam do końca.Tyle u Ciebie roślin i kwiatów,że powinnaś założyć bank roślin ;:112 Masz wspaniałego pomocnika(wnusia)na pewno kiedyś się przydadzą młode rączki,jak nasze wysiądą :;230 Bardzo mi się u Ciebie podoba,bo tak swojsko i kwitnąco,że wychodzić się nie chce.Pospaceruje sobie jeszcze troszkę, pozwolisz Maniusiu :?: :?: :?:
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janinko, ja też jestem na innych forach ogrodniczych, na których Ty jesteś, hihihi :lol: jako Halllina z Nowego Sącza iii mój avatar wszędzie jest taki sam :roll:
x_P-42

Post »

Halina Kwak pisze:Janinko, ja też jestem na innych forach ogrodniczych, na których Ty jesteś, hihihi :lol: jako Halllina z Nowego Sącza iii mój avatar wszędzie jest taki sam :roll:
Na NK także.
Pozdrawiam serdecznie Was obie - Ciebie Halinko i Ciebie Janinko ;:7
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pola42 pisze:
Halina Kwak pisze:Janinko, ja też jestem na innych forach ogrodniczych, na których Ty jesteś, hihihi :lol: jako Halllina z Nowego Sącza iii mój avatar wszędzie jest taki sam :roll:
Na NK także.
Pozdrawiam serdecznie Was obie - Ciebie Halinko i Ciebie Janinko ;:7
:lol: :lol: :lol: ... też ... Poluniu, ale z Ciebie spostrzegawcza osóbka :D No, to czekam na jakiś znak w NK :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”