Leśny ogród Moni68 cz.4
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Leśny ogród Moni68 cz.4
Kochani, witam Was serdecznie 
Weekend miałam bardzo pracowity, ale udany. Pawełek szczęśliwy, a to najważniejsze
Całkiem sprawnie przebiegła impreza dla kolegów- chłopcy ładnie się bawili, podobały im się konkursy, a dom stoi w całości
W niedzielę była rodzina, od wczesnych godzin porannych stałam przy garach i prawdę powiedziawszy wieczorem byłam tak zmęczona, że zasnęłam przed 21.
Pogoda jaka jest, każdy widzi... od kilku dni zimno, a dzisiaj od rana leje. W nocy chyba był niewielki przymrozek- część bylin ma ścięte liście.
Rysiu, miło mi, że zajrzałeś
Cieszę się, że uparałeś się niemalże ze wszystkimi zaplanowanymi pracami. Mnie zostało przygotowanie ogrodu do zimy, mam jednak wrażenie, że jeszcze jest za wcześnie.
Majko, mogę Ci wysłać poduszkę mchu
Jestem ciekawa, czy zakwitły żółte krokusy? U mnie ciągle zakwitają kolejne zimowity, a krokusów jakoś nie widzę ...
Agniesiu, Romciu, Marysiu- bardzo Wam dziękuję
Joasiu, zaglądam do Ciebie i cieszę się z Twoich odwiedzin
Mam nadzieję, że śnieg szybko ponownie nie spadnie...
Basiu, bardzo dziękuję
Zima może była i piękna, ale stanowczo za wcześnie
Śnieg utrzymywał się prawie trzy dni, bo było naprawdę zimno.
Polu, bardzo dziękuję
Czasu na komputer rzeczywiście nie było, musiałam się sprężać, żeby ze wszystkim zdążyć. Pozdrawiam gorąco
Tess, weekend przeżyłam
Prezenty bardzo się podobały. Od mojego brata dostał wielki zamek Lego, zanim poszli do domu, Pawełek wszystko zbudował. Brat był w szoku
Taruś, specjalne podziękowania dla Nikolki
Zytuś, bardzo dziękuję
Siostrzyczka przydałaby się na pewno...
Ewo, bardzo dziękuję
Świetnie się prezentuje Konstanty na tym zdjęciu.
I na poprawę humoru

Weekend miałam bardzo pracowity, ale udany. Pawełek szczęśliwy, a to najważniejsze

Pogoda jaka jest, każdy widzi... od kilku dni zimno, a dzisiaj od rana leje. W nocy chyba był niewielki przymrozek- część bylin ma ścięte liście.
Rysiu, miło mi, że zajrzałeś

Majko, mogę Ci wysłać poduszkę mchu

Agniesiu, Romciu, Marysiu- bardzo Wam dziękuję

Joasiu, zaglądam do Ciebie i cieszę się z Twoich odwiedzin

Basiu, bardzo dziękuję

Polu, bardzo dziękuję

Tess, weekend przeżyłam

Taruś, specjalne podziękowania dla Nikolki

Zytuś, bardzo dziękuję

Ewo, bardzo dziękuję

I na poprawę humoru

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Monis u Ciebie jak zawsze można liczyć na pocieszenie piękną kolorową wiosną .Bardzo to się przydaje w taki dzień jak dziś- cały czas leje i zimno jak diabli
Mam nadzieję, że nadejdzie w końcu trochę jesiennego ciepełka 

- mariasen
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
Moniko dobrze, że impreza się udała i dziecko jest zadowolone.
Chętnie posadzę u siebie taki mech,

Chętnie posadzę u siebie taki mech,

-
Aguś, trzeba się jakoś pocieszać
Mimo że ogród wygląda jeszcze ładnie i kolorowo, tak bardzo nie lubię zimna i deszczu, że nawet nie chce mi się robić aktualnych zdjęć... Muszę przynieść drewno do kominka, ale cierpnę na samą myśl o wyjściu z domu...
Majko, jeśli sądzisz, że teraz jest dobra pora, to proszę o adres. Wyślę dzisiaj.

Majko, jeśli sądzisz, że teraz jest dobra pora, to proszę o adres. Wyślę dzisiaj.

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Moniko u mnie też dość zimno ale wychodzi słoneczko . Ja byłam na chwilkę w ogrodzie w południe wybieram się na dłużej .
Oczywiście bardziej podoba mi się ogród wiosną i latem niż teraz ,ale na to nic nie poradzimy.
Życzę ciepełka
Genia
Oczywiście bardziej podoba mi się ogród wiosną i latem niż teraz ,ale na to nic nie poradzimy.
Życzę ciepełka
Genia
-
Witaj, Geniu
Oby Twoje życzenia się spełniły, bo jestem wyjątkowo ciepłolubna
Powinnam popracować w ogrodzie, chociażby pochować dalie, ale ciągle pada... Cieszę się, że przynajmniej u Ciebie lepsza pogoda 

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Moniko, poczeka z pracami ogrodowymi do weekendu, ma być słonecznie i trochę cieplej. 

-
Igo, właśnie na to liczę
Niby jest ładnie, kolorowo...ale czekam już na wiosnę

Witaj Moniko, u mnie dzisiaj po wczorajszej chwilowej poprawie pogody znowu mgły i wilgoć
Planowałam coś porobić w ogrodzie, ale chyba nic z tego.
W domku też nieciekawie, bo remont, a więc bałagan i hałas. a tu nawet nie można uciec do ogrodu...
No, ale cóż, może będzie lepiej, a jak nie, to pozostaje nam tylko - czekanie na wiosnę
Pozdrawiam cieplutko

Planowałam coś porobić w ogrodzie, ale chyba nic z tego.
W domku też nieciekawie, bo remont, a więc bałagan i hałas. a tu nawet nie można uciec do ogrodu...
No, ale cóż, może będzie lepiej, a jak nie, to pozostaje nam tylko - czekanie na wiosnę

Pozdrawiam cieplutko

-
Witaj, Dalo
Ja też ciągle czekam na lepsze dni, ale to coraz bardziej przypomina czekanie na Godota...
Współczuję remontu, to zawsze trochę nerwów kosztuje... Na pewno uda Ci się podładować akumulatory, wspominałaś o późnych wakacjach w ciepłych krajach

Współczuję remontu, to zawsze trochę nerwów kosztuje... Na pewno uda Ci się podładować akumulatory, wspominałaś o późnych wakacjach w ciepłych krajach

-
- Kontakt:
Na właśnie, teraz też mogę wyjechać , może jakaś wycieczka na poprawę samopoczucia?
Co proponujecie, ale bym się nie zrujnowała.
Co proponujecie, ale bym się nie zrujnowała.

-
Iguś, sprawa zasadnicza- ile chcesz na to przeznaczyć pieniędzy i ile osób pojedzie?
-
- Kontakt:
Dwie, ja i moje Szczęście. Bardziej mnie interesuje gdzie można teraz pojechać.Jak jest we Włoszech o tej porze roku?Raczej Europa, bo z finansami nie za ciekawie.Ciągle budowa, jak się skończy to ja już nie będę miała sił na wycieczki.
-
Igo, tym bardziej musicie wypocząć
Osobiście nie jestem zwolenniczką wypraw zorganizowanych i prawdę powiedziawszy tegoroczny wyjazd na Cejlon był moim pierwszym z biura podróży. W tym przypadku to się sprawdziło, ale nadal nie będę tak jeździć, bo denerwuje mnie narzucony plan spędzania czasu, wszystko na godzinę etc.
We Włoszech nigdy nie byłam o tej porze roku, ale wszędzie na południu Europy jest podobnie- 16- 20 st. i sporo deszczu, na szczęście nie jest to regułą i bywają piękne słoneczne dni. Najlepsza pogoda na pewno będzie na Malcie, Cyprze, Sardynii i Sycylii, ale na pewno warto odwiedzić również Prowansję lub hiszpańską Andaluzję. Wszędzie jest już po sezonie, w internecie na pewno znajdziecie niedrogie pensjonaty, a pogoda sprzyja zwiedzaniu. W tym przypadku sporym wydatkiem będzie koszt benzyny. Cieplutko będzie w Egipcie i Tunezji, dwutygodniowe wczasy all inclusive z biurem podróży w tym terminie mają naprawdę atrakcyjną cenę. I może nad tym właśnie warto się zastanowić

We Włoszech nigdy nie byłam o tej porze roku, ale wszędzie na południu Europy jest podobnie- 16- 20 st. i sporo deszczu, na szczęście nie jest to regułą i bywają piękne słoneczne dni. Najlepsza pogoda na pewno będzie na Malcie, Cyprze, Sardynii i Sycylii, ale na pewno warto odwiedzić również Prowansję lub hiszpańską Andaluzję. Wszędzie jest już po sezonie, w internecie na pewno znajdziecie niedrogie pensjonaty, a pogoda sprzyja zwiedzaniu. W tym przypadku sporym wydatkiem będzie koszt benzyny. Cieplutko będzie w Egipcie i Tunezji, dwutygodniowe wczasy all inclusive z biurem podróży w tym terminie mają naprawdę atrakcyjną cenę. I może nad tym właśnie warto się zastanowić