Ja też mam małą kolekcję kaktusów, i przyznam się szczerze że zawsze zapominam o ich nawożeniu :/
ale co roku i tak bardzo pieknie kwitną, wystarczy, że je troszkę przygłodzę w zimie w odpowiednim miejscu

Pozdrawiam

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za wszystkie rady. I słowa pocieszenia też (jeśli nie ma innego ratunku) ;)
 Z góry bardzo serdecznie dziękuję za wszystkie rady. I słowa pocieszenia też (jeśli nie ma innego ratunku) ;)
Karolko, naprawdę? Heh, to już mi troszkę lżej na sercu, jak wiem, że u innych też rosną takie małe dziwadełka... Szczerze mówiąc - nie rozpatrywałam opcji, że... to tak po prostu ma byćk-arolka pisze:Kari. Śliczny ten kaktusik. Moja koleżanka go ma. Też ma taką łysą gałązkę a na górze kwiat. Ale nie wiem czy to dobrze czy nie wiec niestety nie moge pomóc.
 Łodyżka obnażyła się wskutek usychania listków, więc myślałam, że to raczej niezdrowy objaw. Poszperam jeszcze nieco w internecie
 Łodyżka obnażyła się wskutek usychania listków, więc myślałam, że to raczej niezdrowy objaw. Poszperam jeszcze nieco w internecie