Mój ogródek - kogra - 1cz. 2007r
- cappuccino
- Przyjaciel Forum

- Od: 25 cze 2007, o 19:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Elu, krokosmia to monbrecja czyli zachwycamy się tym samym
A u mnie też nie chce rosnąć (a właściwie kwitnąć)
Grażynko, zdradź nam jak to robisz, że u Ciebie taka ona piękna?
Ja prawie codziennie przyswajam jakąś wiedzę z forum, bo własnej mam bardzo niewiele

Ja tu wsiąkniesz na trochę Gosiu, to bardzo szybkocappuccino pisze: Kiedy ja nadrobię te zaległości???????
- kryska
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 kwie 2007, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale kwiatki masz ładne? prawda. Czy musisz znać wszystkie nazwy? Zdarzyło mi się czasami /niezmiernie rzadko/ coś od kogoś dostać. Na moje pytanie co to jest, słyszę odpowiedź - to taki ładny kwiatek. No i wystarczy.cappuccino pisze:A ja podziwiam Was wszystkich, że znacie wszystkie nazwy kwiatów. Ja mam ich wiele ale znam prawdziwą nazwę może kilku. Kiedy ja nadrobię te zaległości???????![]()
![]()
![]()
![]()
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Macie wszystkie rację. Wszystkie kwiaty są piękne a najpiękniejsze to te, które same wypielęgnujemy. A ja na montbrecję się zawzięłam. Też nie chciała u mnie rosnąć. Posadzona w ziemi nigdy nie przezimowała. Więc zaczęłam sadzić w donicach. I udało się. Po okwitnięciu przycinam równo i do piwnicy razem z doniczką. Ziemię trzymam prawie na sucho. Wiosną dopiero wyciągam z donicy cebulki i przesadzam do nowej próchnicznej i przepuszczalnej ziemi. Zasilam 3- krotnie w ciągu sezonu i podlewam razem z innymi kwiatami. To wszystko.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum

Przeglądając zdjęcia zauważyłam, że niektóre robione były tuż przed zachodem słońca. Błysk fleszu w aparacie sprawił, że zdjęcia wyszły bardzo oryginalnie. Czy podobają się wam ?

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum

Będąc dzisiaj na spacerze w lesie / z łopatką/ znalazłam roślinkę która mnie zauroczyła. Czy ktoś ją zna ?

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
barbarka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 maja 2007, o 22:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tyle razy dziś zabierałam się do pisania do Ciebie ,ale te moje dzieciaki dziś nic tylko mama i mama
Ale jestem i patrzę ,a tu tyle nowości
Zadziwiasz mnie Grazynko, a raczej Twoje kwiaty są coraz ,coraz piękniejsze.
po prostu marzenie
Ten niby groszek też widziałam na spacerku i miałam ogromną ochotę zabrać go ze sobą ale nie jestem zbyt praktyczna
Wzięłam aparat ,a nie łopatę
Zdjęcia "wieczorna porą" powalające ,a najbardziej powalająca jest lobelia i jej niesamowita barwa
Ale jestem i patrzę ,a tu tyle nowości
Zadziwiasz mnie Grazynko, a raczej Twoje kwiaty są coraz ,coraz piękniejsze.
po prostu marzenie
Ten niby groszek też widziałam na spacerku i miałam ogromną ochotę zabrać go ze sobą ale nie jestem zbyt praktyczna
Zdjęcia "wieczorna porą" powalające ,a najbardziej powalająca jest lobelia i jej niesamowita barwa
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki