Działka na Kaszubach - amba 19 cz.2
- maryla-56_56
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka na Kaszubach - amba 19 cz.2
Niecierpek gruczołowaty. a tutaj więcej:
http://www.atlas-roslin.pl/gatunki/Impa ... lifera.htm
Mam też i co roku się wysiewa.
Pozdrawiam
http://www.atlas-roslin.pl/gatunki/Impa ... lifera.htm
Mam też i co roku się wysiewa.
Pozdrawiam
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Yes yes yes !!!!!!
To jest to dzięki Marylko!
To jest to dzięki Marylko!
-
Grazia

- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mario zrobilaś może zdjęcia tych moich krzaczków,które Ci sie tak podobaly? Na weekend znowu zapowiadają wiatry do 130
Nie wiem czy pojedziemy bo przecież muszę pilnować okien.Całą dzisiejszą noc doglądałam i pilnowalam a kuchnię miałam zalaną.Tak u mnie wieje,że nie ma znaczenia czy okna nowe czy stare.Z nowymi jeszcze gorzej bo nie trzymają przy tych uderzeniach i otwieraja się.Taka siła wiatru.150 to nie gratka.Pa dobranoc
Nie wiem czy pojedziemy bo przecież muszę pilnować okien.Całą dzisiejszą noc doglądałam i pilnowalam a kuchnię miałam zalaną.Tak u mnie wieje,że nie ma znaczenia czy okna nowe czy stare.Z nowymi jeszcze gorzej bo nie trzymają przy tych uderzeniach i otwieraja się.Taka siła wiatru.150 to nie gratka.Pa dobranoc
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Marysiu tragiczne wiatry u Was . U mnie jedynie śnieg leży a wiatry ustąpiły i jest chłodno . Jutro cyknę pare fotek . Trochę za wczesnie przyszła zima i od razu z grubej rury
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Czy można się przed tym ubezpieczyć?A jakby dać od środka okiennice?ksiegowa pisze:Mario zrobilaś może zdjęcia tych moich krzaczków,które Ci sie tak podobaly? Na weekend znowu zapowiadają wiatry do 130
Pod starymi oknami miałam poniżej parapetu zainstalowaną blaszaną rynienkę z gumowym wężykiem w narożniku umieszczonym drugim końcem w butelce po szampanie,bo jak był wiatr i deszcz to przy zamkniętych oknach także trochę wody się wlewało.Ale zdarzało się,że i zamknięte okna wiatr otwierał,a mieszkam wiele niżej.
Życzę poprawy pogody,zapowiadali.
- stasia109

- Od: 7 lip 2008, o 10:44
Witaj, czy Twoj fotosik działa, czy dalej wklejasz nim zdjęcia do forum, bo ja mimo wielu porad, dalej tego nie potrafię zrobić.
Pozdrawiam stasia109
Pozdrawiam stasia109
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
- amba19

Grażynko zdjęcie grujecznika zrobiłam komórką i jest fatalnej jakości
Mam nadzieję, że już nie będzie tak masakrycznie wiało i będziesz się cieszyć pięknym widokiem na zatokę z Twoich okien
Jadziu u nas tylko wiało i lało. Śniegu na razie nie ma, chociaż dzisiaj rano był pierwszy przymrozek.
Stasiu - fotosik nie działa
A tym nowym sposobem jeszcze nie próbowałam wstawiać zdjęć. Mam ciągle nadzieję że ten poprzedni sposób zostanie przywrócony.
A jak nie to trzeba się będzie nauczyć
Mam nadzieję, że już nie będzie tak masakrycznie wiało i będziesz się cieszyć pięknym widokiem na zatokę z Twoich okien
Jadziu u nas tylko wiało i lało. Śniegu na razie nie ma, chociaż dzisiaj rano był pierwszy przymrozek.
Stasiu - fotosik nie działa
A tym nowym sposobem jeszcze nie próbowałam wstawiać zdjęć. Mam ciągle nadzieję że ten poprzedni sposób zostanie przywrócony.
A jak nie to trzeba się będzie nauczyć
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
MARYSIU chyba jednak trzeba będzie się na nowo NAUMIEĆ hihihihi . Oj oj trzeba będzie ruszyć głowa a mnie na samą myśl juz zaczyna boleć . Dzisiaj deszczowo ,ale zimno
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Witaj Marysiu!
Jutro będę w Gdańsku, ale nie dzwoniłam do Ciebie bo pogoda ostatnio nie sprzyjała pracom działkowym i nie mam dla Ciebie roślin przygotowanych. Szkoda...Dam Ci znać gdy będzie kolejna okazja lub wyślę Ci pocztą. Sorry...
Jutro będę w Gdańsku, ale nie dzwoniłam do Ciebie bo pogoda ostatnio nie sprzyjała pracom działkowym i nie mam dla Ciebie roślin przygotowanych. Szkoda...Dam Ci znać gdy będzie kolejna okazja lub wyślę Ci pocztą. Sorry...
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Ambo-pojechałaś w tą koszmarną pogodę na działkę?Mam nadzieję na zimowych oponach?
-
Grazia

- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Maria,Ty naprawdę pojechałaś na działkę?Ewo u nas na szczęście słoneczko i nie ma zimy ale zimno.Maria pewnie wsadza sadzonki ostatnio zakupione.
- stasia109

- Od: 7 lip 2008, o 10:44
Adresy do moich wątków
- amba19

Tujko ja właśnie wróciłam z działki i wylazłam z wanny po pewnej szczególnej pracy.
Ewo Janeczko - u nas cudnie dzisiaj było. Piękne słońce przez cały dzień. Rano był siwy mróz ale nie u nas w Chrztowie.
Grażynko posadziłam dzisiaj cztery rodzaje żonkili, ale to nie był główny powód wyjazdu
Stasiu gratuluję! Nie tylko umiesz wstawiać zdjęcia - ale na dodatek ono jest bardzo ładne
Ja teraz muszę popróbować - nauczyć się wstawiać zdjęcia, żeby pochwalić się dzisiejszym nabytkiem oraz wyczynem z tym związanym.........
Ewo Janeczko - u nas cudnie dzisiaj było. Piękne słońce przez cały dzień. Rano był siwy mróz ale nie u nas w Chrztowie.
Grażynko posadziłam dzisiaj cztery rodzaje żonkili, ale to nie był główny powód wyjazdu
Stasiu gratuluję! Nie tylko umiesz wstawiać zdjęcia - ale na dodatek ono jest bardzo ładne
Ja teraz muszę popróbować - nauczyć się wstawiać zdjęcia, żeby pochwalić się dzisiejszym nabytkiem oraz wyczynem z tym związanym.........
- JolantaG

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No to czekamy na fotkę nowego nabytku . :P
- amba19

Oto mój dzisiejszy nabytek

A tym pojazdem dojechał na działkę.
Chyba nie jestem całkiem normalna - bo cieszyłam się z tego nabytku jak gwizdek!
Całośc została podzielona na dwie części, dla mnie i dla przyjaciół. Moje g....no spoczywa sobie za szopką ładnie ułożone na czarnej folii i czeka na wiosnę
To moje pierwsze podrygi i próby wstawiania zdjęć przez TinyPic ;:26