Leśny ogród Moni68 cz.4
-
x_P-42
Re: Leśny ogród Moni68 cz.4
Moniko, ogród wygląda pięknie - tak spokojnie i uroczyście.
Od poniedziałku ma być lepiej, więc nie martw się. A o naszej energetyce lepiej nawet nie wspominać.Kolos na glinianych nogach .Smutne, ale prawdziwe :x
Od poniedziałku ma być lepiej, więc nie martw się. A o naszej energetyce lepiej nawet nie wspominać.Kolos na glinianych nogach .Smutne, ale prawdziwe :x
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Monisiu. Współczuję tej zimy. Mam nadzieję, że jeszcze zawita do nas wszystkich słoneczna, kolorowa jesień. Przecież dopiero roślinki zaczęły się wybarwiać na piękne żółcie i czerwienie. Liczę, że prognoza pogody na następny tydzień sprawdzi się tak jak sprawdziła się w tym tygodniu i jeszcze wszystkie prace ogródkowe podgonimy. Ciepłego dnia życzę i 
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Moniś
klimaty ogrodowe podobne jak u mnie, niby pięknie, ale jeszcze wolałabym inne widoczki
prognozy obiecują poprawę i mam nadzieję, że to się spełni, tyle jeszcze pracy w ogródku 
- hal1959

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Moniu przyszłam zobaczyć Twoją białą jesień,nie chciało mi się wierzyć jak pokazałaś u Halinki Kwak swoje zdjęcie 'zimowe'
.Myślę,że śnieg szybciutko zginie,bo jeszcze ma być cieplej

-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochane, witam Was serdecznie
Nastał nowy dzień i trochę humor mi się poprawił. Już wieczorem przestało sypać, a teraz świeci słońce. Jest co prawda bardzo zimno, mam jednak nadzieję, że w jego promieniach śnieg stopnieje. Napadało go naprawdę dużo, bo jeszcze sporo leży na ziemi. Całe szczęście, że nie ma go już na drzewach i krzewach. Trochę później pójdę pozbierać te wielkie gałęzie- jedynym plusem jest cała masa zielonych gałązek, których użyję do zabezpieczenia roślin. Brzozy straciły wszystkie liście, inne drzewa i krzewy nadal wystrojone w kolorowe jesienne szaty. Rabaty, zwłaszcza hostowe, wyglądają smętnie... muszę schować dalie, wyciąć pędy połamanych rozchodników i ściąć miechunkę do suszenia. Ta ostatnia jest jednak wyjątkową rośliną- nie dość, że rozłazi się bardziej niż perz i ciężko ją w ryzach utrzymać, to jeszcze wytrzymała uderzenia mokrego śniegu
Halinko, Pawełek był bardzo zadowolony do momentu, w którym wyłączyli prąd. Stwierdził, że ten śniego, to przesada
Polu, mam nadzieję, że będzie cieplej, bo teraz, mimo że tyle do zrobienia w ogrodzie, nie chce się wychodzić z domu... masz rację, na energetykę lepiej spuścić zasłonę milczenia...
Aduś, bardzo dziękuję
Mam nadzieję, że jesień wróci, a zima pojawi się znowu w okolicach Bożego Narodzenia
Aguś, jak uczy doświadczenie, pogoda sprawia nam coraz więcej niespodzianek...ale dlaczego akurat takich
M wczoraj wyjrzał przez okno i z przerażeniem stwierdził, że nie przygotowaliśmy ogrodu do zimy
Z drugiej strony, kto się czegoś takiego spodziewa w połowie października???
Halinko, niestety, to smutna rzeczywistość... Pociesza mnie jednak myśl, że niebawem ogród znowu będzie wyglądał dobrze- znikną zmaltretowane śniegiem byliny, a zostaną same zimozielone
Na poprawę nastroju

Nastał nowy dzień i trochę humor mi się poprawił. Już wieczorem przestało sypać, a teraz świeci słońce. Jest co prawda bardzo zimno, mam jednak nadzieję, że w jego promieniach śnieg stopnieje. Napadało go naprawdę dużo, bo jeszcze sporo leży na ziemi. Całe szczęście, że nie ma go już na drzewach i krzewach. Trochę później pójdę pozbierać te wielkie gałęzie- jedynym plusem jest cała masa zielonych gałązek, których użyję do zabezpieczenia roślin. Brzozy straciły wszystkie liście, inne drzewa i krzewy nadal wystrojone w kolorowe jesienne szaty. Rabaty, zwłaszcza hostowe, wyglądają smętnie... muszę schować dalie, wyciąć pędy połamanych rozchodników i ściąć miechunkę do suszenia. Ta ostatnia jest jednak wyjątkową rośliną- nie dość, że rozłazi się bardziej niż perz i ciężko ją w ryzach utrzymać, to jeszcze wytrzymała uderzenia mokrego śniegu
Halinko, Pawełek był bardzo zadowolony do momentu, w którym wyłączyli prąd. Stwierdził, że ten śniego, to przesada
Polu, mam nadzieję, że będzie cieplej, bo teraz, mimo że tyle do zrobienia w ogrodzie, nie chce się wychodzić z domu... masz rację, na energetykę lepiej spuścić zasłonę milczenia...
Aduś, bardzo dziękuję
Aguś, jak uczy doświadczenie, pogoda sprawia nam coraz więcej niespodzianek...ale dlaczego akurat takich
Halinko, niestety, to smutna rzeczywistość... Pociesza mnie jednak myśl, że niebawem ogród znowu będzie wyglądał dobrze- znikną zmaltretowane śniegiem byliny, a zostaną same zimozielone
Na poprawę nastroju

Witaj Moniko. Dobrze, że dałaś troszkę pogodnych zdjęć. Zapachniało jeszcze dzięki temu latem...
Cudowne hosty. :P
Cudowne hosty. :P
-
Monia68

Lucy, dziękuję
Trzeba się jakoś pocieszać

-
Monia68

Wyszłam na chwilę z domu...to nie jest pogoda dla normalnego człowieka
Ziąb i potworna wilgoć...
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Monisiu, dziękuje, humor mi poprawiłaś - zdjęcia cudne !!!
Miłego dnia życzę
Miłego dnia życzę
-
x-d-a
Witaj Moniko, dobrze, że oprócz zimowych zdjęć pokazałaś również wspomnienie wiosny. Jakoś pogodniej i cieplej mi się na mojej zziebniętej duszy zrobiło
Pozdrawiam cieplutko ;:2
Pozdrawiam cieplutko ;:2
- hal1959

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Ależ te Twoje hosty dorodne
,a żuraweczki listki jak się błyszczą
.Do wiosny mi się zatęskniło przez te Twoje Rh 
- LILA 51
- 1000p

- Od: 14 maja 2008, o 21:48
Monisiu,zima do Ciebie już zawitała,jednak wolę te wiosenno-letnie widoki. Pozostaje nadzieja że jeszcze będzie ciepło.
Twój fioletowy rh, wygląda tak jak mój-znasz może jego nazwę?
Twój fioletowy rh, wygląda tak jak mój-znasz może jego nazwę?
pozdrawiam Lila
Zapraszam
Zapraszam
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Moniś cudowne wiosenne zdjęcia spełniły swą powinność, podziałały relaksująco i optymistycznie
aby do.....wiosny
i takich pięknych widoczków 
- jollla500

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
Monisiu u Ciebie też zima
czy ona nie przyszła za wcześnie
Wszystkim i Tobie Moniś życzę dużo, dużo Słoneczka ;:2
Wszystkim i Tobie Moniś życzę dużo, dużo Słoneczka ;:2
- agrazka