Izuniu, przechodzi już??
Mój ogródek - chatte, cz.7
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mam nadzieję Izuś, że psychiczny dołek szybko minie i odzyskasz swoją dobrą kondycję.
Pogoda nie nastraja do radości.
Chciałoby się jeszcze lata a tu zimą straszą.
Mam nadzieję, że już ogródek masz przygotowany do zimowania.
Izuś - głowa do góry, jutro będzie lepiej.
Pogoda nie nastraja do radości.
Chciałoby się jeszcze lata a tu zimą straszą.
Mam nadzieję, że już ogródek masz przygotowany do zimowania.
Izuś - głowa do góry, jutro będzie lepiej.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Izuś wiesz co dziś przeczytałam na forum?
Hania napisała gdzieś coś takiego..
z pamięci..
"głowa do góry! ! Przecież za 6 miesięcy bedzie lato"
wiesz jak mnie to podbudowało?
Ciepełko do Ciebie dmucham ...
Hania napisała gdzieś coś takiego..
z pamięci..
"głowa do góry! ! Przecież za 6 miesięcy bedzie lato"
wiesz jak mnie to podbudowało?
Ciepełko do Ciebie dmucham ...
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- oliwka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 24 mar 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izo, z góry przepraszam, że się tak tu wpycham z prywatą
Ale toczy się tu u Ciebie rozmowa o oliwniku i może ktoś mnie oświeci, jak go się rozmnaża.
Mam już dorodny krzew, a mój sąsiad- pszczelarz marzy o sadzonce (żeby jedo pszczoły nie musiały latać do mojego za daleko
).
Usiłowałam już kilka razy ukorzenić z gałązki i nic
Ale toczy się tu u Ciebie rozmowa o oliwniku i może ktoś mnie oświeci, jak go się rozmnaża.
Mam już dorodny krzew, a mój sąsiad- pszczelarz marzy o sadzonce (żeby jedo pszczoły nie musiały latać do mojego za daleko
Usiłowałam już kilka razy ukorzenić z gałązki i nic
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Ewelino, witaj po wakacjach 
Cieszę się, ze tak ładnie zakwitła Ci trojeść bulwiasta. Krwista zresztą też. Mam ją również, tylko u mnie jeszcze nie kwitła. Nie musisz się jednak niczym rewanżować
To zaszczyt i przyjemność móc dołożyć swoją małą cegiełkę, do tak pięknego ogrodu jak Twój.
To nie lizusostwo, naprawdę sprawia mi przyjemność, ze jakaś moja roślinka zdobi Twój ogród
Aniu, "przechodzi" to nie jest dobre słowo, ale ... zbieram się . dziękuję
Jacku, dziękuję za informację o oliwniku i obietnicę kolejnego. Ciesze się, bo przygotowałam mu miejsce, wywalając krzak bzu i przyzwyczaiłam sie już do myśli, że będzie tam rósł.
Moje wieczorniki tez ładnie urosły. Miejmy nadzieję, że dobrze przezimują i będą pięknie pachnieć w przyszłym roku
Ciekawa jestem, czy przyjęły Ci się dzwonki ogrodowe? (te dwuletnie)
Moich nie wysadziłam na czas i ... znikły
Halinko, nie przepraszaj. Przecież pisaliśmy o oliwniku, więc Twój post jest po prostu "na temat"
I dziękuję za życzenia 
Grażynko, dziękuję za pociechę. Staram się jak mogę, choć okoliczności nie są sprzyjające. Ale w końcu to mi nie pierwszyzna ;)
Ogródek przygotowany do zimowania? Ja jeszcze nie przesadziłam wszystkiego! Jeszcze dziś chcę zebrać ostatnie maliny ...
Izuniu, tak, za jedyne 6 miesięcy! Masz rację, to bardzo budujace ;)
Dziękuję za ciepełko
Walentynko, Jacek przywiózł mi odrost i mówi że oliwnik robi ich bardzo dużo. Poszukaj, może u Ciebie też są? Poza tym Iza/liska też rozdawała oliwnika - nie wiem, czy odrosty czy gałązki?
Poza tym spróbuj jeszcze raz ukorzenić. Teraz radziłabym z sadzonek zdrewniałych, a wiosną możesz spróbować ze zdrewniałych i z zielnych - o ile nie znajdziesz odrostu.
Cieszę się, ze tak ładnie zakwitła Ci trojeść bulwiasta. Krwista zresztą też. Mam ją również, tylko u mnie jeszcze nie kwitła. Nie musisz się jednak niczym rewanżować
To zaszczyt i przyjemność móc dołożyć swoją małą cegiełkę, do tak pięknego ogrodu jak Twój.
To nie lizusostwo, naprawdę sprawia mi przyjemność, ze jakaś moja roślinka zdobi Twój ogród
Aniu, "przechodzi" to nie jest dobre słowo, ale ... zbieram się . dziękuję
Jacku, dziękuję za informację o oliwniku i obietnicę kolejnego. Ciesze się, bo przygotowałam mu miejsce, wywalając krzak bzu i przyzwyczaiłam sie już do myśli, że będzie tam rósł.
Moje wieczorniki tez ładnie urosły. Miejmy nadzieję, że dobrze przezimują i będą pięknie pachnieć w przyszłym roku
Ciekawa jestem, czy przyjęły Ci się dzwonki ogrodowe? (te dwuletnie)
Moich nie wysadziłam na czas i ... znikły
Halinko, nie przepraszaj. Przecież pisaliśmy o oliwniku, więc Twój post jest po prostu "na temat"
Grażynko, dziękuję za pociechę. Staram się jak mogę, choć okoliczności nie są sprzyjające. Ale w końcu to mi nie pierwszyzna ;)
Ogródek przygotowany do zimowania? Ja jeszcze nie przesadziłam wszystkiego! Jeszcze dziś chcę zebrać ostatnie maliny ...
Izuniu, tak, za jedyne 6 miesięcy! Masz rację, to bardzo budujace ;)
Dziękuję za ciepełko
Walentynko, Jacek przywiózł mi odrost i mówi że oliwnik robi ich bardzo dużo. Poszukaj, może u Ciebie też są? Poza tym Iza/liska też rozdawała oliwnika - nie wiem, czy odrosty czy gałązki?
Poza tym spróbuj jeszcze raz ukorzenić. Teraz radziłabym z sadzonek zdrewniałych, a wiosną możesz spróbować ze zdrewniałych i z zielnych - o ile nie znajdziesz odrostu.
- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Izuś nie ma co oszczędzać miejsca ,przez jesień ,zimę namyślaj się i z nowym pomysłem nasadzeń, kupujesz wiosną Balerinę.
Smutki wszelkie rzuć za siebie -jak się da ,a jak nie ,to na siłę się z nimi zmierz,grunt to się nie poddawać ;:78
Na pocieszenie samba
http://www.youtube.com/watch?v=HJX1gwpYT44&translated=1
Smutki wszelkie rzuć za siebie -jak się da ,a jak nie ,to na siłę się z nimi zmierz,grunt to się nie poddawać ;:78
Na pocieszenie samba
http://www.youtube.com/watch?v=HJX1gwpYT44&translated=1
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- kogra
- Przyjaciel Forum

Re: Mój ogródek - chatte, cz.7
Izuś wiem, że teraz masz mnóstwo pracy.
Trzymam kciuki, żeby wszystko się udało.
I .....od poniedziałku ma być nawet do 15 stopni - będzie jesień.
:P 
Trzymam kciuki, żeby wszystko się udało.
I .....od poniedziałku ma być nawet do 15 stopni - będzie jesień.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Re:
Czyli nie pozostaje mi nic innego, jak tylko raz jeszcze podziękowaćchatte pisze:Ewelino
Cieszę się, ze tak ładnie zakwitła Ci trojeść bulwiasta. Krwista zresztą też. Mam ją również, tylko u mnie jeszcze nie kwitła. Nie musisz się jednak niczym rewanżować![]()
To nie lizusostwo, naprawdę sprawia mi przyjemność, ze jakaś moja roślinka zdobi Twój ogród![]()
- oliwka

- Od: 24 mar 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję dziewczyny za porady w kwestii oliwnika, jeszcze podpytam Smoczycę
Izo, a te nasionka od ciebie (szałwia muszkatułowa i inkarwila) to wysiewam teraz, prawda?
Izo, a te nasionka od ciebie (szałwia muszkatułowa i inkarwila) to wysiewam teraz, prawda?
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Madziu -
Neluś, ja nie oszczędzam miejsca, ja go nie mam! Właśnie trochę poporządkowałam, resztę rozsadzę wiosną i ogród pełen! Zostanie miejsca na 5 róz, a mogę ich mieć nawet 12 ...
Zobaczymy
Nie poddaję sie, Neluś, najlepszy dowód - piszę
Grażynko, teraz zasuwam w domu (bedzie wielkie malowanie
) bo na dworze deszcz i wicher. Rano było 0 stopni
Ewelino, mam w ogródku wiele roslin, z których każda kogoś mi przypomina. Cieszę się, że i mnie jakaś roslinka będą komuś przypominać
Walentynko, szałwia sama się wysiewa, więc z pewnością możesz ja wysiać teraz, natomiast inkerwillaę - nie wiem
Ja wysiewałam wiosną ...
Neluś, ja nie oszczędzam miejsca, ja go nie mam! Właśnie trochę poporządkowałam, resztę rozsadzę wiosną i ogród pełen! Zostanie miejsca na 5 róz, a mogę ich mieć nawet 12 ...
Zobaczymy
Nie poddaję sie, Neluś, najlepszy dowód - piszę
Grażynko, teraz zasuwam w domu (bedzie wielkie malowanie
Ewelino, mam w ogródku wiele roslin, z których każda kogoś mi przypomina. Cieszę się, że i mnie jakaś roslinka będą komuś przypominać
Walentynko, szałwia sama się wysiewa, więc z pewnością możesz ja wysiać teraz, natomiast inkerwillaę - nie wiem
- kogra
- Przyjaciel Forum

Izuś nie zasypało Cię?
U mnie plucha błotno śniegowa do kostek - w ogródku.
U mnie plucha błotno śniegowa do kostek - w ogródku.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki