Ogród Andzi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2009, o 09:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aniu,
Zwiedziłam twoje włości, bo na pewno nie jest to ogródeczek :wink:
Dzielna kobitka z Ciebie, obrobić takie "hektary". Szukałam tych chwastów co się nimi tak chwaliłaś i niestety nie mogłam ich znaleźć. Muszę koniecznie okulary sobie sprawić :wink:
Przykro mi, że roślinki czasami "same" od Ciebie wychodzą. Rozejrzyj się po ogródkach, przecież daleko nie poszły. Będziesz wiedziała na kogo uważać :evil:
Masz piękne widoki dookoła i przestrzeń, której zazdroszczę.
Widziałam dużo dalii - georgiń czy je przechowujesz przez zimę? Czy dopiero pierwszy rok są u Ciebie? Miałam kiedyś dalie, ale w mojej piwnicy było dla nich za ciepło, potem na ich miejsce wysadziłam dużo bylin i już na stałe zrezygnowałam z ich uprawy. Natomiast u innych lubię je podziwiać. :D
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Beatko dalie zawsze jakieś miałam teraz sadzę tylko miniaturki, duże karpy trzeba dźwigać a te są maleńkie. Zresztą dalie miniaturki siałam razem z aksamitkami i co roku zbierałam nasiona na przyszły rok i kwitły w roku posiania. Z bylinami jest mniej pracy a z tego co zauważyłam masz ich sporo i bardzo ładne. Dzisiaj kupiłam torebkę rojników i szafirki, bylin niestety nie było choroba ogrodowa powiększę skalniak. :lol: :lol:
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

Aniu- ja ogólnie nie lubię zbierać nasion jeśli już mam jakieś jednoroczne to staram się wykruszyć nasionka obok starej rośliny i trochę zagrzebuję w ziemi , jak na razie mi się udaje nawet z daliami miniaturkami ale może te zimy są łagodne i to dlatego :wink:
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dalie to nie wiem nigdy nie zostawiałam nasion na zimę. Same rozsiewają się- ubiorek, kleome, klarka wytworna, bratki, orliki, rudbekie, len wielokwiatowy, tytoń oskrzydlony pod warunkiem że się nie wygracuje sadzonek na wiosnę.
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p

Post »

Aniu wyczytałam że masz w swoim ogródku tulipanowca :shock: kurde dawaj koniecznie fotki bo ja się waham przed jego kupnem-tyle lat czekać na kwiaty toć to wnuki je zobaczą a nie ja :lol:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga wstawię dzisiaj tylko zrobię foto. Polecam ze względu na liście są dosyć spore i naprawdę zdobią. Tulipanowca można tez kupić szczepionego prawdopodobnie kwitnie wcześniej tak słyszałam.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zauważalnym że na listkach tulipanowca są jakieś plamki objawy zerowania jakiegoś owada. Chodziarz już jesień a surfinie wysiane na rabatkę cały czas kwitną.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Aniu - koniecznie pozmniejszaj zdjęcia bo coś od 2 dni Fotosik wstawia giganty i nie da sie ich obejrzeć....
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marolko ale powiedz jak to zrobić, widziałam że nie u każdego fotosik wstawia takie giganty. Do tej pory wszystko było ok.
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

No właśnie co z tym fotosikiem,jak wstawiać teraz zdjęcia żeby było dobrze oglądać?
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p

Post »

Nawet posty są ucięte :cry:
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Aniu, zrobiłam sobie spacerek po Twoim ogrodzie, oglądnęłam wszystko, ze "szczegółami" - dzięki Fotosikowi, który coś ostatnio szaleje :lol:
Popodziwiałam powojnik wysiany z nasion
Obrazek

Ciekawa jestem kiedy go wysiałaś :?:
Marzyłam o powojniku tanguckim i w tym roku dostałam śliczny duży okaz od Hanna-1962 i nasionka od Oli - aleksandry odważnej, które od razu wysiałam i ciekawa jestem, jak długo będę musiała czekać, żeby wyglądał tak jak Twój :lol:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Re: Ogród Andzi

Post »

HALINKO jeśli w tym roku wysiałaś, na jesieni przyszłego roku powinien zacząć kwitnąć powinno pojawić się kilka kwiatów. W pierwszym sezonie wypuścił trzy pędy długości ok. 80 cm. Teraz zakrył już kratkę i zrobił się gęstszy a pióropusze z nasionkami świetnie wyglądają zimą. Z tej odmiany niektórzy robią żywopłoty widziałam w programie ogrodniczym, żywopłot wygląda super. Jestem ciekawa jak przebrnęłaś przez moje chaszcze i czy cokolwiek Ci się podoba a za wysiane powojniki trzymam kciuki niech w przyszłym roku pięknie kwitną ;:3
Nie chcę nic mówić ale jest taka zamieć śnieżna a moje iglaki nie związane i całe gałęzie leżą prawie na ziemi boję się że śnieg je połamie. :cry:
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Aniu,u mnie jest tak samo,zima mnie zaskoczyła...
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Aniu, pięknie dziękuję :D iii trzymam kciuki za niezwiązane iglaki, żeby śnieg ich nie połamał ;:3
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”