Moja familokowa oaza spokoju cz.2
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
MARIOLKO też mi się podoba . Gdy kupowałam cebulkę to musiała mi się podobac ,ale SKS i zapomniałam jak wygląda i kto to .
IWONKO nie wiem jak się nazywa chryzantemka gdyz kupowałam ją na targu a tam nie mają nazw . A NERINE SARNIENSIS właśnie tak się nazywa i cieszę się ,że ją mam . Teraz wiem co mam dokupic .
. Wysyłam wam 
IWONKO nie wiem jak się nazywa chryzantemka gdyz kupowałam ją na targu a tam nie mają nazw . A NERINE SARNIENSIS właśnie tak się nazywa i cieszę się ,że ją mam . Teraz wiem co mam dokupic .
- iwonaxp
- 1000p

- Od: 18 kwie 2008, o 10:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu ja mam nerine białe i błękitne .Cebulki sadziłam wiosną pierwszy raz .Biała zakwitła ale była taka mała wyskubana , niebieska nie zakwitła .Mam nadzieję, ze w przyszłym roku pokażą zwoje piękno obficiej .Twoja czerwona jest przecudna ale nie znalazłam do kupna nigdzie jej cebulek:( a jak swoją przechowujesz przez zimę ? w ziemi w doniczkach ? czy je wyciągasz z ziemi i przesuszasz ?
- JAKUCH

IWONKO mam to cudo 1 raz ,ale GLORIADEI napisała ,ze moge ją razem z doniczką [gdyż cebulka jest w doniczce razem z Ismeną ] dac do piwnicy a wiosną tylko zmienić ziemie . Więc tak zrobię . Na wiosnę będe się rozglądac za dalszymi cebulkami gdyż teraz wiem jaka ona jest piękna i jeszcze to ,że kwitnie na jesien . Miłego dnia .
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
Odpowiedzi
Witam!
Roślina o którą pytasz to Dactylorhiza makulata /storczyk plamisty/
Roślina o którą pytasz to Dactylorhiza makulata /storczyk plamisty/
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
Ogrodu
Jadziu !
Po wejściu do Twojego ogodu mam wrażenie, że jest to ogród młody dopiero tworzony. Ja bardzo lubiłam
pracę przy tworzeniu ogrodu . Oglądając zdjęcia z wystawy kwiatów zazdroszczę, że masz taką blisko siebie.
Ja niestety nie mam takiej możliwości i swoje rośliny muszę "zdobywać ".
Wrzosowisko bardzo ładneciekawie zaprojektowane
Po wejściu do Twojego ogodu mam wrażenie, że jest to ogród młody dopiero tworzony. Ja bardzo lubiłam
pracę przy tworzeniu ogrodu . Oglądając zdjęcia z wystawy kwiatów zazdroszczę, że masz taką blisko siebie.
Ja niestety nie mam takiej możliwości i swoje rośliny muszę "zdobywać ".
Wrzosowisko bardzo ładneciekawie zaprojektowane
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- JAKUCH

ANIU też tak uwazam ,że jest piękna tylko szkoda mam 1 cebulkę ,ale wiem co mam kupić
GRAŻYNKO mam nadzieję ,ze zdążę . 3/4 areału mam przekopane wczoraj trochę podgoniłam a dzisiaj leje ,wiec to co poprzesadzałam fajnie się przyjmie .
Bażancik był sobie we Świerklańcu tylko nie zdążyłam wtedy go wkleić . Nie zakładam żadnej chodowli
Jak Wam się tak podoba to pokażę Wam jeszcze jednego
GORYCZKO mój ogród nie jest młody mam go już jakiś czas ,ale do tej pory spełniał inną role . Miałam tam nawet zagony ziemniaków i dopiero w tym roku przechodzi gruntowną reorganizację . Pod przemożnym wpływem forum [zresztą tak jak prawie każdy z nas]chce ,żeby jego włości były coraz ładniejsze . Nigdy nie kupowałam żadnych rarytasów nawet nie wiedziałam ,że takowe istnieją . Dopiero tutaj zobaczyłam tyle pięknych roślin i zapragnęłam też co niektóre mieć . Twój ogród bardzo mi się spodobał
EWUNIU nie choduje bazantów bez przesady
LIDZIU dobrze ,że się pokazujesz . Wszystko się ułozy i będzie OK. Cieszę się ,że wpadłaś do mnie z wizyta .

GRAŻYNKO mam nadzieję ,ze zdążę . 3/4 areału mam przekopane wczoraj trochę podgoniłam a dzisiaj leje ,wiec to co poprzesadzałam fajnie się przyjmie .
Bażancik był sobie we Świerklańcu tylko nie zdążyłam wtedy go wkleić . Nie zakładam żadnej chodowli
GORYCZKO mój ogród nie jest młody mam go już jakiś czas ,ale do tej pory spełniał inną role . Miałam tam nawet zagony ziemniaków i dopiero w tym roku przechodzi gruntowną reorganizację . Pod przemożnym wpływem forum [zresztą tak jak prawie każdy z nas]chce ,żeby jego włości były coraz ładniejsze . Nigdy nie kupowałam żadnych rarytasów nawet nie wiedziałam ,że takowe istnieją . Dopiero tutaj zobaczyłam tyle pięknych roślin i zapragnęłam też co niektóre mieć . Twój ogród bardzo mi się spodobał
EWUNIU nie choduje bazantów bez przesady
LIDZIU dobrze ,że się pokazujesz . Wszystko się ułozy i będzie OK. Cieszę się ,że wpadłaś do mnie z wizyta .