Wspomnienie lata i jesień cz.1
- 
				goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P. 
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Goryczki
roślina  na zdjęciu to goryczka wąskolistna /gentiana angustifolia "Iceberg"

- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pięknie w Twoim ogrodzie wszystko takie mini a kolekcja goryczek hoho . Trochę się natrudziłam ,żeby go znależć . Szkoda ,ze nie masz do niego linku . Ale w sumie bardzo mi się u Ciebie podoba i te kępy Lewizji i fiołków . Mam nadzieję ,że się nie pomyliłam . Witaj na Forum Goryczko wsród ogrodniczej braci

- pestka
- Od: 1 gru 2008, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj bajkowy ogród a hiacynty boskie goryczki nie znałam do tej pory
pozdrawiam cudo u ciebie ach westchnąć tylko nic dodac nic ująć cudownie 

pozdrawiam cudo u ciebie ach westchnąć tylko nic dodac nic ująć cudownie

Pestka zaprasza na swoją działkę:  SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022  Kupię-sprzedam

- Jagusia
- 1000p 
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Przyszłam z rewizytą i chyba zostanę na dłużej  Bardzo mi się u Ciebie podoba. Czekam na więcej zdjęć.
 Bardzo mi się u Ciebie podoba. Czekam na więcej zdjęć.
Wspaniałe zimowity. Też chyba poprzesadzam swoje żeby były w rządku, tak hiacynty zawsze mam.
Goryczka też fajna - nie znałam jej do tej pory.
Chyba tony żwirku tam poszły......

Bardzo mi się u Ciebie podoba. Czekam na więcej zdjęć.
 Bardzo mi się u Ciebie podoba. Czekam na więcej zdjęć.Wspaniałe zimowity. Też chyba poprzesadzam swoje żeby były w rządku, tak hiacynty zawsze mam.
Goryczka też fajna - nie znałam jej do tej pory.
Chyba tony żwirku tam poszły......
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki

Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- 
				goryczka143
- Ebabka
- Od: 25 maja 2006, o 21:24

Skalniaczki cuuudne

A goryczki, nawet nie wiedziałam, że tyle ich jest, myślałam, że tylko niebieska

Mnie się z nimi nie powiodło, kiedyś przywiozłam po wakacjach sadzonkę z Kołobrzegu i nie przeżyła zimy. Sama też siałam na rozsadę i nic nie wzeszło

A teraz to już nie mam miejsca na nic
 pozbywam się swoich, już kilka bylinek opuściło mój ogród, na razie na zawsze
 pozbywam się swoich, już kilka bylinek opuściło mój ogród, na razie na zawsze  ale kto wie, może kiedyś
  ale kto wie, może kiedyś   
 Pozdrawiam
Gienia
- 
				goryczka143
Goryczek
Witam!
Goryczka występuje w naturze i w kilku kolorach. Jest rośliną trudną do utrzymania w ogrodzie, każda z nich potrzebuje
innego stanowiska jeśli chodzi o nasłonecznienie i warunki glebowe. Posadzone nieodpowiednio będą rosły ale
nie będą kwitły. Ja mam z nimi siedem światów kupuję padają, ni zawsze kwitną ale moze dlatego je kocham
Pozdrawiam: goryczka

Goryczka występuje w naturze i w kilku kolorach. Jest rośliną trudną do utrzymania w ogrodzie, każda z nich potrzebuje
innego stanowiska jeśli chodzi o nasłonecznienie i warunki glebowe. Posadzone nieodpowiednio będą rosły ale
nie będą kwitły. Ja mam z nimi siedem światów kupuję padają, ni zawsze kwitną ale moze dlatego je kocham
Pozdrawiam: goryczka
- Ebabka
- Od: 25 maja 2006, o 21:24

też czasami się upieram i coś uprawiam mimo niepowodzeń. Gdybym miała, tylko rośliny, które "same" rosną, to oprócz zielska niewiele by tego było

A twoje skalniaki są przepiękne, prawdziwe alpinarium. Goryczki - słów brak, a ta jaśniutka, błękitna - ooch

I drzewka niskie, modrzew z bujną czuprynką i trawy cudne. Napisz coś o trawch, też trochę mam, może się wymienimy na niektóre? A jak zimują kaktusy w ogrodzie?
 I drzewka niskie, modrzew z bujną czuprynką i trawy cudne. Napisz coś o trawch, też trochę mam, może się wymienimy na niektóre? A jak zimują kaktusy w ogrodzie?Jestem pod wrażeniem

Pozdrawiam

Gienia
- Aga2
- 200p 
- Od: 31 mar 2009, o 11:54
Goryczko takiego łanu hiacyntów to nigdzie nie widziałam   Lewizje dorodne a mówią, że to takie trudne rośliny szczególnie prze zime przetrzymać?
  Lewizje dorodne a mówią, że to takie trudne rośliny szczególnie prze zime przetrzymać? 
A same goryczki faktycznie urokliwe , to w jakiej ziemi gustują szczególnie ta z listkami szerszymi gdzie Ci cały placyk wypełniły
Jeszcze raz wróciłam jestem zmuszona po spacerze u Ciebie  zainwestować jescze w zimowity
 jestem zmuszona po spacerze u Ciebie  zainwestować jescze w zimowity 
i cesarską korone

Lewizje dorodne a mówią, że to takie trudne rośliny szczególnie prze zime przetrzymać?
  Lewizje dorodne a mówią, że to takie trudne rośliny szczególnie prze zime przetrzymać? A same goryczki faktycznie urokliwe , to w jakiej ziemi gustują szczególnie ta z listkami szerszymi gdzie Ci cały placyk wypełniły

Jeszcze raz wróciłam
 jestem zmuszona po spacerze u Ciebie  zainwestować jescze w zimowity
 jestem zmuszona po spacerze u Ciebie  zainwestować jescze w zimowity i cesarską korone

Pozdrawia Agnieszka.
Mój ogród

Mój ogród